سلامت

گیاهان دارویی دارای چه خاصیت هایی می باشند

در این مقاله در مجله سلامت آبی می خواهیم به توضیح درباره ی گیاهان دارویی و خواص آن ها بپردازیم.

گیاهان دارویی

گیاهان دارویی گیاهانی هستند  که به صورت کامل یا برخی اجزای تشکیل دهنده آنها دارای  خاصیت دارویی بوده و حاوی موادی موثر در سلامتی است. در پزشکی سنتی دارو ها را از گیاهان به دست می آوردند . در توصیه های کهن در مورد تهیه برخی گیاهان دارویی به این نکته اشاره شده است که آن را در سایه خشک نکنند. زیرا خشک شدن در سایه می تواند سبب از بین رفتن برخی خواص دارو شود.این توصیه در نگهداری از دارو های امروزی نیز مطرح می باشد و هم چنان به قوت خود  باقی است.

گیاهان دارویی,گیاهان دارویی,گیاهان دارویی,
گیاهان دارویی

گیاهان دارویی در کشور های مختلف

 استفاده از گیاهان دارویی در مصر،بابل،هند،چین و ایران و دیگر کشور ها و تمدن ها بسیار رایج بوده است. به صورتی که گفته می شود مهم ترین قسمت طب سنتی در چین علم دارو های گیاهی بوده است. گیاه شناسی در ایران از قبل از ورود اسلام نیز دارای سابقه طولانی می باشد. پزشکان ایرانی از تعداد زیادی گیاه درمان کننده آگاه بودند و آن ها را مقدس به حساب می آوردند.

انواع گیاهان دارویی

در ایران حدود ۸۰۰۰ هزار گونه گیاهی وجود دارد که گفته می شود از این تعداد حدود ۲۳۰۰ گونه دارویی می باشد که ۴۵۰ گونه از آن ها را می شود از عطاری ها تهیه کرد. در سال ۱۳۸۷ تحقیقاتی توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است که در مورد گیاهان دارویی خریداری شده از عطاری ها می باشد :  خاکشیر ، گل گاو زبان ، بنفشه و سنبل در بهار بیشترین آمار را داشتند. در تابستان این گیاهان به خاکشیر ، کاسنی ، شاه تره و تخم شربتی تغییر کرده است . در پاییز آویشن ، گل ختمی ، پنیرک و بنفشه رتبه های برتر را داشتند. در زمستان هم بالاترین رتبه ها به دارچین و زنجبیل و آویشن تعلق می گیرد . این آمار نشان می دهد که افراد معمولی و شهروندان هم نسبت به خواص برخی گیاهان کم و بیش آشنا هستند. زیرا گیاهان تهیه شده در هر فصل با شرایط آن فصل ارتباط دارد. برای مثال خاکشیر در فصل تابستان و بهار برای گرمازدگی استفاده می شود.

گیاهان دارویی,گیاهان دارویی,گیاهان دارویی,
گیاهان داروییدارویی

پرخاصیت ترین دارو های گیاهی

در ادامه به معرفی چند نمونه ازگیاهان دارویی پرخاصیت می پردازیم. آویشن یکی از آن گیاهان پرخاصیت است که از زمان های قدیم برای درمان انواعی از بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفته است. آویشن معطر در صنایع غذای ، دارویی ، آرایشی و بهداشتی کاربرد بسیار دارد . آویشن برای درمان سردرد، سرماخوردگی ، سرخک، سرفه، سرماخوردگی، خستگی، تقویت اعصاب و افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد . همچنین آویشن ضد تشنج ، صرع و نفخ است و سبب تقویت بینایی نیز می شود. مصرف آویشن بعد از غذا هرگونه مشکلی که  مربوط به دستگاه گوارش مثل سنگینی  و گرفتگی عضلات معده است را درمان می کند . از این گیاه برای درمان عفونت در مجاری تنفسی نیز استفاده می شود .

این مطلب را از دست ندهید
فواید استفاده از مکمل های غذایی چیست

خاصیت گل گاوزبان

گل گاوزبان نیز یکی دیگر از معروف ترین گیاهان دارویی در ایران است. این گیاه جزو گیاهان دارویی علفی و یک ساله محسوب می شود. گل گاوزبان یک منبع غنی برای اسید های چرب به حساب می آید .  این گیاه از ماه اردیبهشت در بهار تا شهریور در تابستان گلدهی می کند. گل های گل گاوزبان به رنگ های آبی ، بنفش و سفید است . گل گاوزبان تصفیه کننده خون، آرام بخش اعصاب، ادرار آور و تقویت کننده کلیه می باشد.این گیاه برطرف کننده سرماخوردگی ، از بین برنده سرفه و درمان کننده ی سرخک و مخملک نیز می باشد. مصرف گل گاوزبان به صورت دم کرده به تنظیم ضربان قلب و افسردگی نیز کمک می کند. خاصیت های نام برده شده  از گل گاوزبان باعث شده است این گیاه دارویی به یکی از مفید ترین و پرخاصیت ترین گیاهان دارویی تبدیل شود. گل گاوزبان در میان ایرانیان بسیار معروف و پر مصرف می باشد.

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا