گردشگری

کاخ توپکاپی استانبول

کاخ توپکاپی

شهر استانبول بزرگ ترین شهر کشور ترکیه می باشد که تاریخ بسیار ارزشمندی دارد. این شهر توریستی جاذبه های گردشگری و مکان های تاریخی زیادی دارد که همه ساله گردشگران زیادی با تور استانبول به این شهر سفر می کنند و از تماشای دیدنی ها لذت می برند. یکی از جاذبه های گردشگری شهر استانبول کاخ توپکاپی می باشد که در بخش اروپایی استانبول واقع شده است.

این کاخ زیبا مشرف به خلیج شاخ طلایی می باشد که چشم انداز بسیار فوق العاده ای دارد زیرا از آنجا شما منظره زیبای تنگه بسفروس و خلیج شاخ طلایی را در کنار معماری منحصربه فرد عصر عثمانی و گلچین آثار هنری تمدن اسلام می توانید تماشا کنید. کاخ توپکاپی متعلق به قرن 14 ام میلادی می باشد که به دستور محمد فاتح ساخته شده است و معماری این کاخ به سبک عثمانی و باروک می باشد که این معمای بسیار خاص و منحصر به فرد می باشد.

مجله گردشگری آبی در ادامه به طور کامل کاخ توپکاپی استانبول را معرفی می کند. در سفر خود به استانبول با تور استانبول حتماً تماشای این کاخ را در برنامه خود قرار دهید.

کاخ توپکاپی

نگاهی به تاریخ کاخ توپکاپی

همان طور که گفته شد کاخ توپکاپی به دستور محمد فاتح ساخته شده است و معماری آن به سبک عثمانی می باشد. از این در دوره های مختلف استفاده زیادی شده است به طوری که تاریخچه آن را به دو بخش تقسیم دوران امپراتوری عثمانی و دوران جمهوری ترکیه می کنند که در ادامه ما مجله گردشگری آبی به طور خلاصه به توضیح این دو دوره می پردازیم.

کاخ توپکاپی در عصر عثمانی

کاخ توپکایی به دستور محمد فاتح در قرن چهاردهم میلادی ساخته شده است. برای ساخت این کاخ که بر روی خرابه های ساختمان یونانیان بود سلطان محمد فاتح دستور داد تا بهترین کارگران ، نجاران و معماران را از سراسر امپراتوری گرد هم جمع کنند و طرح های اولیه کاخ توپکاپی در آن دوران بنا گردید. کاخ توپکایی به منظور محل زندگی خاندان سلطنتی ساخته شده بود که شامل بخش های مختلفی از جمله اتاق های خصوصی در بالاترین نقطه کاخ، راهرو و گذرگاه های مخفی به هم متصل شده و … می شد. بهتر است بدانید این کاخ جز زیبا ترین و مجلل ترین کاخ های اروپایی و اسلامی بود به طوری که عثمانی ها به آن لقب کاخ جلال را داده بودند.

کاخ توپکاپی استانبول در قرن پانزدهم میلادی به اوج شکوه و جلال خود می رسد در این قرن امپراتوری عثمانی فتوحات و پیشروی های زیادی داشت سلطان سلیمان با تغییرات و گسترش این کاخ می خواست شکوه و جلال حکومت خود را به رخ جهانیان بکشد و معماران معروف جهان آن دوران را برای گسترش و بازسازی این کاخ به استانبول دعوت کرد.

کاخ توپکاپی

دوران سلطان سلیم دوم

در دوران سلطان سلیم دوم کاخ توپکاپی آتش سوزی بزرگ آشپزخانه ها را ویران کرد معمار سینان به دستور سلطان سلیم نه تنها قسمت های آسیب دیده کاخ بلکه حرم سرا ها ، حمام ها و ساختمان های ساحلی را ترمیم و بازسازی و گسترش داد. ظاهر امروزی این کاخ در قرن شانزدهم به دست آمد ، محوط سازی ها ، ساختمان های گوناگون همگی در قرن شانزدهم به کاخ اضافه شد.در قرن هجدهم با به سلطنت رسیدن سلطان عبدالمجید اول این کاخ اهمیت خود را از دست می دهد و تا جایی که دربار و خاندان سلطنتی به کاخ جدید خود یعنی کاخ دلمه باغچه منتقل می شوند.

کاخ توپکاپی در عصر حاضر

زمانی که امپراتوری عثمانی از بین رفت جمهوری ترکیه تأسیس شد در همین حین کاخ توپکایی به موزه تبدیل شد که همه افراد می توانستند از آن بازدید کنند. این کاخ بسیار ارزشمند می باشد زیرا اشیا بسیار ارزشمندی که متعلق به دوره عثمانی هستند در این کاخ نگهداری می شود و حتی آثار مهم و ارزشمندی از تمدن اسلام و همچنین شمشیر و خرقه پیامبر اسلام (ص) را در خود جای داده است.

بهتر است بدانید این کاخ زمانی که به موزه تبدیل شد اولین موزه کشور ترکیه بود و در دهه هشتاد میلادی در یونسکو ثبت شد و به عنوان بزرگترین میراث جهانی و محبوب ترین جاذبه گردشگری استانبول شناخته می شود. از آن جا که این کاخ بسیار مشهور می باشد همه ساله از تمام نقاط دنیا گردشگران مختلفی برای بازدید از این موزه به استانبول سفر می کنند.

کاخ توپکایی کاخ بسیار مجلل و زیبا بود که شامل بخش های مختلفی می شد و این قسمت ها باعث جذابیت و افزایش شکوه آن شده بودند. ما در این بخش قسمت های مختلف این کاخ را معرفی می کنیم.

کاخ توپکاپی

حیاط های کاخ توپکاپی

این کاخ باشکوه حیاط های مختلفی داشت که هر کدام با هدف های مختلفی ساخته شده بودند. تعداد حیاط کاخ توپکاپی ۴ عدد بود که حیاط اول می توان گفت جز قدیمی ترین قسمت های کاخ می باشد و از دوره حکومت بیزانس باقی مانده است از آن جا به عنوان انبار استفاده می کردند.

حیاط دوم در متعلق به قرن 15 میلادی می باشد که ساختمان های نانوایی ،بیمارستان ،اسطبل و آشپز خانه ها در این حیاط قرار داشتند. حیاط سوم که می توان قسمت زیبا ترین بخش کاخ می باشد دارای درختان بلند و فضای سرسبزی بود که خزانه داری ،حرم‌سرا و کتابخانه احمد سوم در ان جا قرار داشتند. حیاط چهارم و آخرین حیاط این کاخ زیبا شامل ساختمان های مجلل و زیبا بود که آن ساختمان ها محل زندگی پادشاه و خانواده سلطنتی بود.

دیگر بخش های کاخ توپکایی شامل خزانه داری امپراتوری، اسلحه خانه کاخ توپکاپی، آشپزخانه کاخ توپکاپی، کاخ سلطان احمد در کاخ توپکاپی و دروازه اصلی کاخ توپکاپی می شد که اکنون قسمتی از آن ها دچار تغییر شده اند ولی هر یک از آن ها به یک جاذبه گردشگری تاریخی تبدیل شده اند که اشیای بسیار ارزشمند و تاریخی را در خود جای داده اند.

توصیه می کنیم در تور استانبول خود حتما طور برنامه ریزی کنید تا بتوانید از این کاخ تاریخی و ارزشمند بازدید کنید. این کاخ در منطقه فاتح، محله جانکورتران، نزدیک میدان سلطان احمد واقع شده است که شما می توانید همه روزه به جز سه شنبه ها از این کاخ دیدن کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا