سلامت

چه عواملی باعث ایجاد اختلال در اشتها می شود

در این مقاله در مجاه سلامت آبی به بررسی تعاریفی همچون اشتها ، اشتهای کاذب ، کاهش اشتها و مواد غذایی مرتبط با آن می پردازیم.

اشتهای کاذب

اشتها در لغت به معنای میل داشتن  به مصرف ماده ی غذایی می باشد . اشتهای کاذب یکی از عوامل مهم در بروز اضافه وزن و چاقی میان افراد می باشد. اشتهای کاذب عامل اختلال سیگنال های مغزی است که برخی عوامل سبب بروز آن می شود.

در هنگام بروز این حالت شخص نباید احساس گرسنگی کند . در این هنگام  بدن با ترشح پروتئینی به نام لپتین به مغز سیگنال گرسنگی ارسال می کند. در این هنگام فرد احساس گرسنه بودن می کند و به دنبال سریع ترین راه برای دریافت انرژی می گردد یعنی به سراغ مواد غذایی حاوی کربوهیدرات و گلوکز می رود. که این کار سبب می شود بدن برخی از  آن انرژی ها را دریافت و بقیه را به صورت بافت چربی در بدن ذخیره می کند .

"کنترل

عواملی که باعث ایجاد اختلال در اشتها می شود

در این قسمت  عواملی که سبب بروز اختلال در اشتها می شود می پردازیم . در مرحله اول به سراغ استرس و تنش های عصبی می رویم که یکی از اولین عوامل بروز این حالت در برخی افراد است.

در این زمان فرد دچار اختلال گرسنگی ذهنی می شود و برای آرام شدن و حل این مشکل به سراغ غذا می رود. در مرحله بعد می توان به مقاومت در مصرف پروتئین لپتین اشاره کرد که افراد چاق و افرادی که دارای اضافه وزن هستند به طور غیر طبیعی به این هورمون مقاوم می شوند.

این هورمون از چربی های اشباع در بدن ترشح و کمی پس از آن به هورمون تبدیل می شود. این هورمون پیغام سیر شدن را به مغز می فرستد . افراد مقاوم به این هورمون بعد از مصرف وعده های سنگین غذایی به طور غیر طبیعی باز هم احساس گرسنگی می کنند. این دلیل سبب می شود فرد پس از مصرف وعده غذایی دوباره  میل به خوردن غذا  پیدا کند .

"کنترل

مواد غذایی که سبب کاهش اشتها می شود

در ادامه به مواد غذایی که باعث کاهش اشتها می شود می پردازیم و این مطلب  برای افرادی که دچار اشتها کاذب یا چاقی می باشند بسیار مفید است . از موادی که باعث کاهش اشتها می شود می توان به تخم مرغ اشاره کرد .

اگر هنگام صبحانه استفاده شود باعث می شود فرد میل به مصرف حجم غذای کمتری در هنگام ناهار داشته باشد . سبزیجاتی که برگ دارند مانند کلم ، اسفناج ، کاهو و…. خواص زیادی داشته و در عین حال کم کالری نیز می باشند.

این مواد به علت کالری کم  و همچنین کربوهیدرات  کم می توانند به حجم زیادی مصرف شوند و فرد دچار چاقی و اضافه وزن نشود. ویتامین ها ، فیبر ها ، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی این سبزیجات سبب می شود که در کاهش وزن به افراد کمک کند .

سبزیجات چلیپایی ، گوشت های کم چرب  سینه مرغ ، سالمون ، سیب زمینی آب پز ، لوبیا و حبوبات نیز برای کاهش وزن مفید هستند و می توانند مورد استفاده قرار گیرند. تنظیم آن یکی از مواردی است که فرد باید سعی کند در طول زندگی خود رعایت کند . این فعالیت باعث میشود که فرد در طول زندگی خود دچار چاقی و اضافه وزن و بیماری های مربوط به آن نشود.

کنترل اشتها

در رابطه با همین موضوع  اخیرا مطلبی در مجله علمی تغذیه مشاهده شده است که به بررسی خوردن صبحانه درکنترل اشتها می پردازد . این تحقیق بر روی ۱۲ مرد که وزن مناسبی داشتند انجام شد. آنها به دو گروه تقسیم شدند که یکی از آنها صبحانه استاندارد دریافت کردند و گروه دیگر صبحانه ای دریافت نکردند. نتایج آزمایش نشان داد که تمایل مصرف غذا در گروهی که صبحانه مصرف نمی کردند بیشتر بود.

همچنین دریافت انرژی هنگام صرف نهار برای گروهی که صبحانه دریافت کردند ، کمتر بود . نتایج این مطالعه حاکی از این است که حذف صبحانه بر مصرف اشتها تاثیر می گذارد. حذف صبحانه از عواملی است که سبب افزایش اشتها در صرف غذا می شود . این کار در مدت طولانی سبب چاقی در افرادی که این عادت غذایی را دارند می شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا