سلامت

چاقی و کمر درد، دو روی سکه

ارتباط چاقی و کمردرد

ارتباط روشنی میان  چاقی و کمر درد  وجود دارد.  اضافه وزن و سلامت بدن مانند دو روی یک سکه هستند. اضافه وزن یکی از عواملی است که خطر ابتلا به کمردرد را افزایش می دهد در واقع چاقی می تواند به طور قابل توجهی در ایجاد علائم مرتبط با پوکی استخوان ، آرتروز ، آرتریت روماتوئید ، بیماری های دژنراتیو دیسک، تنگی نخاع و اسپوندیلولیستزیس نقش داشته باشد. ستون فقرات به گونه ای طراحی شده است که وزن بدن را تحمل می کند و  هنگام حمل  وزن اضافی، ستون فقرات مجبور به جذب وزن می شود، که  این امر می تواند منجر به آسیب سازه ای و آسیب ( سیاتیک) شود. یکی از نواحی ستون فقرات که بیشتر در برابر عوارض چاقی آسیب پذیر است، ستون فقرات کمری است.

علت اصلی چاقی و کمر درد

چرا وزن اضافی می تواند بر ستون فقرات کمر ما آسیب برساند؟ یکی از دلایل اصلی ارتباط بین  چاقی و کمر   وجود چربی های اضافه  است. هنگامی که چربی  تجمع می یابد ، بیش از همه بر سطح شکم احشایی حمله می کند و باعث افزایش منحنی فیزیولوژیکی کمر (هایپرلوردوز) می شود. از طرفی نیز ستون فقرات، مجبور به تحمل وزن بیشتر از زمان گذشته هستند، این رفتار باعث مشکلات طولانی مدتی مانند تشکیل فتق، دیسکوپاتی، شکستگی دیسک ، تنگی نخاع و آرتروز می شود. این خطرات نیز ناشی از  ارتباط بین چاقی و کمر درد است.

چاقی و کمر درد

عوامل موثر در افزایش خطر چاقی و کمر درد

عوامل متعددی خطر  چاقی و کمر درد را افزایش می دهند:

اضافه وزن

وزن اضافی به تنهایی بار دیسک بین مهره ای را افزایش می دهد، که باعث سایش می شود و خطر تغییر شکل یا پارگی را نیز افزایش می دهد. علاوه بر این، ماهیچه های کمر را مجبور می کند تا تلاش بیشتری برای حرکت بدن یا حفظ وضعیت بدن انجام دهند، که این امر باعث انقباض و شروع درد کمر می شود.

ضعف  قدرت در عضلات کمر و شکم

ضعف قدرت در عضلات کمر و شکم یکی از عواملی است که خطر بروز یا تداوم درد کمر را افزایش می دهد. تحلیل قدرت عضلانی، همچنین توده عضلانی کوچک، منجر به محافظت ناقص دیسک بین مهره ای و سایر ساختارهای ستون فقرات می گردد. این امر نیز سبب مقاومت کمتر کمر  در برابر وزن اضافی بدن می شود

عدم تحرک بدنی

 در شرایط عادی، گروه های مختلف ماهیچه ای که در عملکرد کمر نقش دارند، مانند عضلات شکم و مهره‌ای، برای حفظ تعادل در حرکت، با یکدیگر هماهنگ می شوند. میزان موفقیت این هماهنگی به رفلکس های عصبی بستگی دارد که برای عملکرد صحیح باید تحرک داشته باشند. عدم تحرک بدنی باعث بدتر شدن میزان تحرک، رفلکس های عصبی می شود، در نهایت  باعث انقباض نامناسب یا زودرس ماهیچه ها می شود. بنابراین، کمر درد شروع می شود.

این مطلب را از دست ندهید
هر آنچه باید درباره ی ورزش و کبد چرب بدانید

راهکار درمان چاقی و کمر درد

چاقی میتواند مشکل موجود در کمر را بدتر کرده و منجر به عود آن گردد. از این رو باید به فکر  درمان اصولی چاقی و کمر درد باشید در مجله ی سلامت آبی به معرفی راهکارهای ارائه شده توسط پزشکان روز دنیا پرداخته ایم

چاقی و کمر درد

کاهش وزن با کمک متخصص

اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، ابزارهای زیادی وجود دارد که می تواند به شما در کاهش و حفظ وزن سالم کمک کند. با پزشک یا متخصص ستون فقرات خود مشورت کنید تا بدانید چگونه می توانید با خیال راحت برنامه کاهش وزن را شروع کنید. این مهم است زیرا اگر کمردرد دارید ، برنامه ورزشی شما احتمالاً متفاوت از برنامه افرادی است که کمردرد ندارند. به یاد داشته باشید که  وضعیت هیچکس با هم یکسان نیست و با توجه به این که چاقی یک بیماری است، دریافت کمک تخصصی می تواند بهترین گام اول برای شما باشد.

افزایش فعالیت

فعال بودن می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند و از طرفی  برای سلامت کلی شما  نیز مفید است، حفظ فعالیت بدنی در پیشگیری از کمردرد موثر است.

  • عادت به پیاده روی در برخی رفت و آمدهای روزانه باشد
  • به جای اینکه همیشه در وسیله نقلیه بنشینید یا هر روز چند طبقه را به جای استفاده از آسانسور بالا بروید.
  • ورزش های هوازی مانند دویدن یا شنا را تمرین کنید : 20 یا 30 دقیقه یک روز در میان در کاهش درد کمرتان تاثیر گذار خواهد بود

به طور کلی، فعالیت های هوازی ملایم برای کاهش وزن و تمرینات پوستی و کششی برای تسکین درد، فعالیت هایی هستند که باید ترجیح داده شوند.

تقویت ماهیچه های کمر

قدرت بخشیدن به  عضلات کمر و عضلات شکم خطر کمردرد را کاهش می دهد. این امر به ویژه در افراد دارای اضافه وزن بسیار اهمیت دارد، اگر عضله به اندازه کافی  قوی باشد، اضافه وزن چند کیلو می تواند برای کمر بی اهمیت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا