خدمات پرستاری در منزلرپورتاژ آگهی

پرستار بیمار در منزل تهران , استخدام مراقب بیمار در بیمارستان

پرستار بیمار در منزل باید چه مهارت های ارتباطی داشته باشد؟

همه پرستار ها باید آموزش های زیادی ببینند تا بتوانند کار های خود به بهترین نحو ممکن انجام دهند حالا در این میان پرستارانی که در منزل خدمات رسانی می کنند باید مهارت های بیشتری کسب کنند تا در کار خود دچار مشکل نشوند. پرستار بیمار در منزل با افراد مختلفی در ارتباط خواهد بود که اخلاق، رفتار، فرهنگ و … همه آن ها با یکدیگر متفاوت است به همین دلیل پرستار باید اطلاعات زیادی داشته باشد تا بتواند با همه بیماران ارتباط مناسبی برقرار کند.

در صورت داشتن ارتباط مناسب بین بیمار و پرستار هر دو احساس خوبی خواهند داشت و بیمار آرامش زیادی خواهد داشت و سریع تر بهبود پیدا خواهد کرد و پرستار نیز کار خود را به بهترین شکل انجام خواهد داد. در این قسمت می خواهیم به برخی از مهارت هایی که پرستار بیمار در منزل خواهد داشت اشاره می کنیم.

پرستار بیمار تحت هر شرایطی باید آرام و شمرده صحبت کند.

برای این که بیمار به طور دقیق همه صحبت ها و خواسته های پرستار را به خوبی متوجه شوند پرستار باید کاملاً با آرامش و شمرده شمرده صحبت کند زیرا زمانی که کلمات پشت سر هم و با سرعت از دهان خارج می شوند بیمار متوجه همه آن ها نمی شود و این امر در ارتباط بین پرستار و بیمار در منزل اختلال ایجاد می کند.

پرستار بیمار

پرستار باید واضح صحبت کند

پرستار بیمار باید برای رساندن منظور خود به طوری صحبت کند که بیمار به راحتی متوجه سخنان او شود. برای این کار گاهی پرستار باید خیلی واضح صحبت کند توجه کنید که واضح صحبت کردن به معنای بلند بلند صحبت کردن نیست و پرستار نباید به هیچ وجه صدای خود را بلند کند. در این صورت بیمار ممکن است ناراحت شود و یا حس خوبی به پرستار نداشته باشد که در این حالت هم پرستار و هم بیمار احساس خوبی نخواهند داشت و آرامش آن ها به هم خواهد خورد.

پرستار به هیچ وجه نباید از اصطلاحات تخصصی استفاده کند.

یکی از اشتباهاتی که یک پرستار بیمار ممکن است به آن دچار شود، استفاده از عبارات و اصطلاحات تخصصی برای توضیح به افراد عادی است. اشتباه رایج دیگر پرستار بیمار و دیگر متخصصین درمان، استفاده از اصطلاحات نابجا و نامناسب است که پرستار بیمار نباید آن ها را به کار بگیرد.

شنونده را در نظر بگیرید

پرستار برای این که بتواند وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهد باید شرایط بیمار را در نظر بگیرد توجه کنید که صحبت هایی که یک پرستار بیمار با یک پزشک انجام می دهد، بسیار متفاوت از صحبت هایی است که پرستار بیمار با بیماران می کند. پرستار بیمار باید کلماتش را با توجه به شرایط و شخص شنونده انتخاب کند.

این مطلب را از دست ندهید
پرستار سالمند , نگهداری از سالمندان

شنونده باشید

از جمله مهم ترین مهارتی که پرستار بیمار در منزل داشته باشد این است باید به دقت به سخنان بیمار گوش دهد تا بتواند با شرایط و اخلاق بیمار به خوبی آشنا شوید توجه کنید که برقراری ارتباط با دیگران، یک امر دو طرفه است. به همین دلیل هم پرستار و هم بیمار باید به دقت به سخنان یکدیگر گوش دهند تا ارتباط خوبی با یک دیگر داشته باشند.

واکنش متقابل داشته باشید

برای اطمینان از جریان ارتباط و صحبت، پرستار بیمار باید نکته «واکنش صحبت» را در نظر بگیرد. به این معنی که پرستار بیمار باید سخنان طرف مقابل را به نحو دیگر به او برگرداند تا اگر جایی را اشتباه متوجه شده، طرف مقابل آن را اصلاح کند.

از زبان بدن استفاده کنید

صرف نظر از موضوع صحبت، اساس ارتباط افراد مختلف زبان بدن در صورت، دست و … است. پرستار بیمار نیز باید در صحبت ها این نکته را به کار بگیرد.

انتخاب شرایط مناسب

پرستار بیمار باید زمان مناسبی را برای صحبت کردن با بیمار انتخاب کند. زمان تماشای برنامه مورد علاقه بیمار، زمانی که بیمار دچار استرس شدید است و … زمان های مناسبی برای صحبت کردن پرستار بیمار با بیمارش نیست. پرستار بیمار همچنین می تواند برای انتخاب زمان صحبت کردن نیز، با بیمار صحبت کند.

اگر پرستار بیمار نتوانست زمان مناسبی را برای صحبت کردن با بیمار پیدا کند، می تواند از عبارت هشداری «من باید با شما در مورد موضوع مهمی صحبت کنم» استفاده کند.

برای شروع ارتباط و صحبت از حرف زدن درباره مسائل کوچک شروع کنید.

برای این که می خواهید با بیمار ارتباط برقرار کنید و در مورد مسائل مهم صحبت کنید بهتر است از صحبت کردن درباره مسائل کوچک شروع کنید البته توجه کنید زیاد از حرف های بی ربط استفاده نکنید و در مورد چیزهایی صحبت کنید که بیمار نیز بتواند متوجه آن ها شود و با شما شروع به صحبت کردن کند.

به طور کامل به سخنان بیمار گوش دهید و از آن ها سؤال بپرسید.

توجه کنید که نحوه گوش کردن به سخنان بیمار بسیار مهم می باشد به طور مثال به هیچ وجه نباید صحبت بیمار را قطع کنید زیرا قطع کردن سخنان بیمار نشانه بی احترامی به او می باشد به همین دلیل باید به طور دقیق به سخنان بیمار گوش دهید.

همچنین توجه کنید که در حین صحبت کردن از ارتباط چشمی استفاده کنید و با استفاده از کلماتی مانند بله و چشم همچنین تکان دادن سر به بیمار نشان دهید که به سخنان او گوش می دهید و حرف های او را متوجه می شوید. توجه کنید که در حین صحبت کردن بیمار در ورد سخنان او سؤالاتی بپرسید تا او متوجه شود که به طور کامل حرف های او را می شنوید.

این مطلب را از دست ندهید
شرح وظایف پرستار سالمند در منزل

پرستار بیمار

آماده سازی

مهم‌ترین و سخت ترین وضعیتی که مهارت های ارتباطی پرستار را به چالش می کشد مدیریت در شرایط سخت و دشواراست؛ مانند شرایط یک بیمار در بستر مرگ، صحبت کردن پرستار بیمار در مورد موضوعات جدی و حیاتی دشوار خواهد بود. برای پرستار بیماری که توانایی ارتباطی خوبی نداشته باشد، این موضوع بسیار سخت خواهد بود. پرستار بیمار در این موارد باید با توجه به شرایط، موضوعات جدی را در چند مرحله بیان کند.

استفاده درست و به جا از کلمه من

استفاده زیاد از کلمه من باعث می شود بیمار احساس خوبی نسبت به بیمار نداشته باشد. زمانی که پرستار دچار غرور می شود باعث می شود حق و حقوق بیمار را نادیده بگیرد که این امر باعث می شود وظایف خود را درست انجام ندهد و در کار خود دچار اختلال می شود. پرستار بیمار باید توجه کند می تواند به جای استفاده از جمله هایی که زیاد در آن ها کلمه من استفاده می شود از عباراتی از جمله «من فکر می کنم» یا «به نظر من» استفاده کند.

ارتباط بدون رو و بدل کردن هیچ نوع کلامی

همیشه پرستار نباید از طریق کلام با بیمار ارتباط برقرار کند در برخی مواقع نیاز است بدون کلام با بیمار ارتباط برقرار کند که در این نوع ارتباط صمیمیت و زیاد است و از طریق گرفتن دست بیمار، نوازش، بودن در کنار بیمار و … انجام می شود که نوع ارتباط بسیار قوی و ماندگار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا