سلامت

همه چیز درباره ی ارتباط استرس و چاقی

ارتباط میان استرس و چاقی چیست

ارتباطی زیادی بین  استرس و چاقی موجود است. حقیقت این است که همانطور که بارها از نظر علمی ثابت شده است، غذاهایی که برای خوردن انتخاب می کنیم مستقیماً بر روحیه ما تاثیر می گذارد. غذاهای مختلفی که هر روز می خوریم می تواند حاوی مواد مغذی و مواد خاصی باشد که تاثیر مستقیمی بر سیستم عصبی ما و به ویژه بر روحیه ما دارد.

همین اتفاق می تواند برعکس نیز رخ دهد. یعنی حفظ خلق افسرده ، مضطرب یا تحت فشار، می تواند بر رژیم غذایی شما تاثیر منفی بگذارد.

به عنوان مثال، هنگامی که استرس فراوانی دارد، معمولاً در انتخاب رژیم غذایی صحیح غفلت می کند و اغلب غذایی را انتخاب می کند که سالم و مغذی نیست. بنابراین در کمتر از چشم برهم زدنی چاقی ناشی از استرس را تجربه می کند.

علت بروز استرس و چاقی چیست

حالا که فهمیدید ارتباط زیادی میان استرس و چاقی وجود دارد. میخواهیم در این بخش از مجله ی سلامت آبی، به این بحث بپردازیم که “چرا افرادی که استرس دارند سراغ مواد چاق کننده می روند؟ “

استرس و چاقی

افزایش سطح سروتونین

در حقیقت نشان داده شده است که مصرف غذاهای غنی از کربوهیدرات باعث افزایش سطح سروتونین می شود که به کاهش بسیاری از حالات احساس منفی کمک می کند. به عنوان مثال ، خوردن بستنی یا شکلات به شرطی که در حد اعتدال انجام شود، چاق کننده نیست. مشکل زمانی است که وقتی تصور می کنیم از نظر احساسی مریض هستیم، تمایل داریم غذاهایی از این دست مصرف کنیم تا احساس بهتری داشته باشیم. در نهایت به این دلیل که با خوردن مقدار زیادی غذاهای پرکالری، اضافه وزن زیادی پیدا می کنیم. از این رو با احساسات منفی نیز مواجه می شویم. در نهایت استرس و پرخوری در وجود ما  شدت می گیرد.

افزایش هورمون کورتیزول

کورتیزول اشتها را تحریک می کند، با افزایش این هورمون نیز اکثر مردم به غذاهای کم کالری و  کم ارزش روی آورند که سیستم عصبی آنها را آرام می کند و به آنها احساس شادی کاذب می دهد. بعد از خوردن غذاهای کاذب نیز احساس افسردگی و پوچی شان شدت  می گیرد.

انسولین

کورتیزول تنها هورمونی نیست که با استرس ارتباط دارد و باعث افزایش وزن می شود.  انسولین یکی دیگر از عواملی است که تحت تأثیر سطح استرس قرار می گیرد. هنگامی که کورتیزول زیاد است، ترشح انسولین از لوزالمعده کاهش می یابد. که این عامل دیگری برای بدتر شدن جذب قندها و کربوهیدرات ها توسط بدن است. اختلال حساسیت سلولی به انسولین منجر به افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود.

برای درمان استرس و چاقی چه باید کرد؟

استرس می تواند بر رژیم غذایی تأثیر منفی بگذارد، زیرا افسردگی باعث می شود که فرد منفعل شود، نه چندان فعال، به این معنی که او تمایل دارد خود را در خانه ببندد و فعالیت های بیرون را انجام ندهد. بنابراین استرس و چاقی علاوه بر پرخوری بر عدم تحرک نیز اثر می گذارد. حتما بعد از اینکه از عملکرد منفی استرس بر اندام تان آگاه شدید با خود می گویید که “چگونه استرس و چاقی را درمان کنم”

حقایق داروهای تجویزی

در جواب باید بگوییم که اگر قرص های ضد استرس برای درمان پرخوری مصرف می کنید. احتمالا نتیجه ی عکسی خواهید گرفت چرا که یکی از عوارض قرص هایی که بر اعصاب انسان اثر می گذارند پرخوری و اشتهای کاذب است.

استرس و چاقی

ورزش کنید

باور کنید یا نه، ورزش به افزایش نشاط شما و در نتیجه کاهش اشتهایتان کمک به سزایی می کند خصوصا اگر این ورزش ها دسته جمعی باشد و زمان آن صبح باشد. تنبلی و افکار بیهوده را کنار بگذارید و سری به کوه و فضای سبز به منظور پیاده روی بزنید.

مشاوره گرفتن از متخصص

برای درمان استرس و چاقی ، لازم است متخصص یک درمان جامع را انجام دهد که علاوه بر درمان رژیم غذایی مناسب، تجویز روان درمانی و داروی مناسب را نیز شروع کند. در حالی که تجویز رژیم غذایی فردی توسط متخصص تغذیه ضروری است، درمان روان شناختی  نیز مهم است. جالب است بدانید که درمان  اختلالات خوردن یکی از مهمترین بحث های شاخه ی روانشناسی است.

روانشناس به شما  کمک می کند  شکل و ظاهر اندام  خود را بپذیرد، اعتماد به نفس پیدا کنید. داشتن اعتماد به نفس نیز  به نوبه خود به اتخاذ عادات غذایی سالم و عادات فعال تر از نظر جسمانی، به طور کلی به کسب شیوه زندگی جدید کمک می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا