موفقیت

موفق نشدن استعداد می خواهد!

هاروکی موراکامی نویسنده ی کتاب «از دویدن که حرف می زنم، از چه حرف می زنم»

هاروکی موراکامی Haruki Murakami ، نویسنده ی مشهور ژاپنی، کتاب کم نظیری به نام «از دویدن که حرف می زنم، از چه حرف می زنم!» را به رشته ی تحریر درآورده است. در قسمتی از کتابش به عوامل موثر در موفقیت در یک حرفه اشاره می کند. او سه عامل استعداد ، تمرکز و تداوم و سماجت را در موفقیت افراد دخیل می داند. مجله ی موفقیت و سلامت آبی شما را به مطالعه ی توضیحاتی در این زمینه دعوت می کند.

فاکتور اول: استعداد

از نظر هاروکی موراکامی فاکتور اول در موفقیت استعداد است. البته سوء تفاهم نشود، او معتقد است نبوغ زیاد برای موفقیت اصلا لازم نیست بلکه تنها بهره مندی از استعداد در حد نسبی برای رسیدن به هدف کافی می باشد.

استعداد
استعداد

او به وضوح بیان می کند که افرادی مانند موتزارت و شوبرت که نوابغ تاریخ بودند و توانستند بسیار بدرخشند، اصلا الگوهای مناسبی برای مردم نیستند. او از این نوابغ به عنوان استثنا یاد می کند نه الگو.

موراکامی بر این باور است که افرادی که دارای استعداد ذاتی در یک زمینه هستند، اغلب به جایگاه ویژه ای دست پیدا نمی کنند. زیرا به دنبال پرورش این موهبت ذاتی نرفته و آن را سرگردان رها می کنند. از یک رشته به رشته ی دیگر پریده و راه درست را ادامه نمی دهند.

پس تا این جا نگران نابغه نبودن خود نباشید. همین که از یک هوش نسبی برخوردارید کفایت می کند. با حسرت خوردن برای این که کاش یک نابغه بودید هرگز موفق نمی شوید. بلکه باید برای این کار زمان و تلاش زیادی صرف کنید. معمولا افراد تمام زندگی و عمر خود را به بهانه جویی و نبود امکانات و خصوصیات ذاتی می پردازند و از یافتن راهکاری برای رسیدن به هدف عاجز می مانند. به همین دلیل است که موفق نشدن استعداد می خواهد.

فاکتور دوم: تمرکز

فاکتور دوم به اعتقاد آقای موراکامی تمرکز است. البته این جمله هم غلط انداز است. باید گفت اصلا آقای موراکامی از تمرکز بالا برای رسیدن به موفقیت صحبت نمی کند. بلکه معتقد است افراد موفق حاضر هستند تا در طول روز با چالش بسیار سخت حفظ تمرکز دست و پنجه نرم کنند. این که شما از قدرت تمرکز بالایی به صورت ذاتی برخوردار باشید یک موهبت الهی است.

اما اکثر افراد این خصیصه را ندارند. پس برای به دست آوردن آن باید تلاش کنند. راهکارهای زیادی در این رابطه وجود دارند. کافی است شما عزم خود را جزم کرده و به دنبال آن ها باشید.

برای تمرکز می توانید با سعی و تلاش خود این راهکار ها را به کار بسته و از تمرکزی که به دست می آورید به خوبی استفاده کنید. مثلا یکی از این راهکارها استفاده از مدیتیشن است. این کار با کاهش استرس و افزایش آرامش شما، ذهنتان را در طبقه بندی اطلاعات کمک کرده و باعث می شود تا هنگام نیاز به آن ها به راحتی در دسترس شما قرار گیرند.

این مطلب را از دست ندهید
موفقیت در بهبود کیفیت زندگی وسط میدان جنگ

بدین ترتیب متوجه شدید که تلاش برای به دست آوردن تمرکز و تبعیت از راه حل ها بسیار کاراتر از داشتن تمرکز بالا به صورت ذاتی می باشد.

استعداد
استعداد

فاکتور سوم: سماجت و تداوم

فاکتور سوم از نظر آقای موراکامی تداوم و سماجت است. یعنی اگر سنگ هم از آسمان ببارد شما باید کار خود را انجام دهید و هرگز از زیر بار مسئولیت شانه خالی نکنید. تداوم و سماجت یعنی شما باید تحت هر شرایطی تمرین خود را انجام دهید. این که فقط زمانی که حس و حال خوبی دارید به تمرین بپردازید کافی نیست. بلکه باید دقیقا همان زمانی که هیچ حوصله ای برای تمرین ندارید به آن بپردازید.

یکی از نکات کلیدی که در افراد موفق از آن یاد می شود همین عامل است. اگر زندگی آن ها را مورد مطالعه قرار دهید می بینید که هرگز دست از سماجت برنداشته و در بدترین شرایط کار خود را انجام داده اند.

مثلا ماری و پیر کوری در حالی که بسیاری از آزمایش هایشان شکست می خورد و هیچ پولی برای خرید چیزی نداشتند به کارشان ادامه می دادند. یا مثلا آلبرت انیشتین در حالی که از بیماری رنج می برد و درد بسیار شدیدی را تحمل می کرد باز هم در بیمارستان مشغول نوشتن پیش نویسی برای مصاحبه اش بود.

موراکامی بر این باور است که اگر چه برای فاکتور اول یعنی استعداد کار زیادی نمی توان انجام داد اما برای دو مورد بعدی می توان از تمرین و تکرار برای ارتقا استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا