پوست و مو

ممنوعیت های مهم برای لیزر موهای زائد

امروزه یکی از راه های خلاص شدن از شر موهای زائد در سراسر بدن، انجام لیزر موهای زائد است که این روش می تواند به عنوان بهترین روش ها باشد. همان طور که می دانیم این روش نسبت به سایر روش های سنتی و خانگی بسیار موثرتر است.

معمولا افرادی که دارای پوست های به رنگ روشن هستند بهترین کاندید برای انجام لیزر هستند اما نباید فراموش کرد که لیزر موهای زائد همیشه هم ضروری نیست و مانند هر گونه عمل زیبایی دیگری برای برخی افراد کاربرد چندانی ندارد زیرا در بیشتر موارد استفاده بیش از حد از آن باعث آسیب رساندن به پوست بدن می ‌شود.

رنگ موی روشن یا رنگ پوست تیره

در انجام لیزر موهای زائد معمولا افرادی که پوست های تیره تر دارند همیشه از این موضوع که موهای آن ها به طور کامل در جریان لیزر از بین نمی رود گلایه می کنند این افراد نسبت به افراد پوست روشن تر و موهای سفید خاکستری و قرمز نیز پاسخ مناسبی به لیزر نمی‌دهند. با توجه به این که پوست تیره انرژی لیزر را می‌گیرد و اجازه نمی ‌دهد انرژی کافی به ریشه مو برسد . بنابراین بهترین کاندید برای لیزر موهای زائد کسی است که پوست روشن و موهای ضخیم و زبر و تیره دارد.

لیزر موهای زائد

حمام آفتاب، سولاریوم و برنزه شدن

انجام سولاریوم چه با دستگاه و چه با افتاب طبیعی بهتر است قبل از لیزر انجام نشود در صورتی که سولاریوم کرده‌اید، بهتر است حداقل ۲ تا ۳ ماه صبر کنید تا رنگ پوست برگردد. برای انجام لیزر پوست های تیره نیاز به انرژی بالای لیزر است از این رو پزشک مجبور است برای تاثیر لیزر روی موهای زائد انرژی را بالا ببرد که این انرژی باید تا 17 ژول تا 20باشد .

تکنسین باید برای از بین بردن موهای کرکی و زائد پوست تیره درصد زیادی از این انرژی را استفاده کند که در بیشتر موارد این مسئله باعث سوختگی پوست می ‌شود. در صورتی که برای پیشگیری از سوختگی انرژی لیزر را تکنسین کمتر کند این مسئله تاثیری در رفع موهای زائد بی‌تاثیر می‌ شود.

تبخال یا زخم عفونی

تمامی زخم ها عفونی نیستند اما فراموش نکنید که وجود تبخال در محلی که قرار است لیزر شود می تواند باعث انتشار ویروس در سایر نقاط شود. از این رو پزشک معمولا قبل از شروع لیزر موهای زائد همیشه اطلاعاتی را از زخم های عفونی و سابقه تبخال می پرسد در صورتی که فرد تبخال فعال داشته باشد، قبل از انجام لیزر دارو های ضد ویروسی تجویز می‌کند.

دوران بارداری یا شیردهی

تاکنون درباره این که لیزر می تواند برای فرد شیرده و یا باردار و جنین اثر سو داشته باشد چیزی بیان نشده است اما با وجود این لیزر پوست شکم یا ناحیه تناسلی در این دوران می تواند موجب اضطراب و درد و نگرانی و اثر سو بر جنین بگذارد برای همین نیز بهتر است تا در این مرحله از انجام لیزر خودداری کرد.

لیزر موهای زائد

مصرف دارو و قرص مربوط به پوست

در بسیاری از موارد مصرف دارو های پوستی می تواند که اثر بخشی لیزر را روی پوست کاهش ‌دهد. دارو هایی مانند همچون آکوتان یا روآکوتان از این قبیل هستند و با توجه به این که ممکن است مصرف این داروها پوست را حساس و نازک ‌کند از این رو احتمال سوختگی، لک و اسکار بعد از لیزر موهای زائد بسیار زیاد است.

بیماری پوستی

در بسیاری از موارد فرد در اثر مواجه بودن با بیماری های مثل پسوریازیس، ویتیلیگو، لیکن پلان و بیماری‌هایی از این قبیل ممکن است در اثر لیزر دچار سوختگی یا زخم شود، با توجه به این که انجام لیزر برای این بیماران پوستی ممنوع نیست اما احتمال فعال شدن بیماری در ناحیه تحت درمان وجود دارد. در صورتی که لیزر موهای زائد برای این افراد به وسیله متخصص مجرب و با انرژی مناسبی انتخاب شود در این صورت پوست آسیب جدی نمی بیند.

سابقه کلوئید روی پوست

بیشتر افرادی که دارای بیماری کلوئید هستند ممکن است در صورت وجود سوختگی یا زخمی که در اثر لیزر موهای زائد بر روی پوست ایجاد می شود، پوست دچار گوشت اضافه در آن ناحیه شود.

اگزما و اکنه

در صورتی که دچار اگزما یا آکنه عفونت دار نباشید، انجام لیزر موی زائد هیچ مورد را ندارد اما در صورت وجود التهاب پوستی عفونی، انجام لیزر باعث انتشار عفونت به سایر نواحی پوستتان می شود.

استفاده از ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل مهم ترین عامل برای افزایش مو است و این محلول دقیقا عکس لیزر را عمل می‌کند. یعنی فرد برای افزایش مو ماینوکسیدیل مصرف می‌کند از این رو در طول درمان با ماینوکسیدیل نمی‌توانید از لیزر موهای زائد بهره ببرید زیرا نتیجه نخواهید داشت.

مبتلا به بیماری لوپوس هستید

افرادی که دچار لوپوس هستند، بهتر است از لیزر موهای زائد استفاده نکنند ازیرا افراد مبتلا به بیماری پوستی لوپوس به نور حساس هستند و از آن جایی که درمان با لیزر نیز نوعی نور است بهتر است این افراد از انجام لیزرر انصراف دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا