ثبتی و حقوقیحقوقی

مجازات مزاحمت برای بانوان

به موجب قانون مجازات اسلامی ، مزاحمت بانوان و اطفال ، عبارت می باشد از فراهم نمودن موجبات توهین و تهتک حرمت آن ها در معابر عمومی ، بر اساس ماده قانونی خاث به عنوتن هتک حیثیت این گونه افراد را می توان به مجازات جبس از دو تا شش ماه و تحمل شلاق تعزیری تا 74 ضربه محکوم نمود.

مزاحمت برای بانوان

مزاحمت بانوان عبارت می باشد از مزاحمت های خیابانی ، رفتارهای کلامی و غیرکلامی دارای ماهیت جنسی ( مثل توهین کردن ، کنایه زدن ، فریاد کشیدن ، نوازش کردن ، خیره شده و…) که اغلب به وسیله مردهای غریبه و در مکان های عمومی و غیر عمومی نسبت به زنان و کودکان اعمال می گردند.

در ضمن باید توجه گردد که متلک پرانی ، تنه زنی و اعمال غیر اخلاقی در مجامع عمومی و مانند آن به صورت لفظی و غیر لفظی از مظاهر مزاحمت های خیابانی می باشد که فرد مجرم با حرکات و اعمال توهین آمیز سبب هتک حرمت زنان یا کودکان می شود.

جرم مزاحمت بانوان,جرم مزاحمت بانوان چیست,جرم مزاحمت برای بانوان

جرم مزاحمت بانوان و اطفال دارای چه ارکانی می باشد؟

• عنصر قانونی جرم مزاحمت بانوان:به موجب ماده 619 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات « هر کس در امکان عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان گردد یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین کند به حبس دو تا شش ماه و 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد».

• عنصر مادی جرم مزاحمت بانوان : جهت تحقق جرم مزاحمت بانوان و اطفال ، رفتار مرتکب باید به صورت مثبت باشد به این معنی که ترک فعل در این ماده جرم تلقی نمی شود. از نظر مادی ارتکاب اعمال توهین آمیز از طرف عامل به دو شکل قابل تحقق می باشد:

1- به وجود آوردن مزاحمت و تعرض برای اطفال و بانوان در معابر یا اماکن عمومی
2- ارتکاب عمل توهین آمیز در یکی از دو محل نسبت به افراد مذکور این جرم ، مقید نبوده و جرم مطلق به حساب می آید. بنابراین صرف ارتکاب از ناحیه مرتکب سوای اینکه مزاحمت و تعرض در مخاطب تاثیرگذار بوده و یا اینکه اثری بر روی محتمل نباشد این جرم محقق می باشد.

• عنصر معنوی جرم مزاحمت بانوان: جرم مزاحمت خیابانی برای بانوان و اطفال یکی از جرائم عمدی می باشد ، این جرم از بابت قصد و انگیزه منوط به احراز سوء نیت می باشد و با وقوع عمل توهین آمیز یا ایجاد مزاحمت از سوی مرتکب وجود قصد مجرمانه مفروض خواهد بود.

مزاحمت بانوان دارای چه مجازاتی است؟

این گونه افراد یعنی افرادی که مرتکب جرم مزاحمت بانوان می شوند در قوانین ایجاد مزاحمت بانوان و اطفال در معبر و اماکن عمومی ، با دو روش زیر مجازات می گردند. 1- حبس از 2 تا 6 ماه و شلاق 74 ضربه ولی در صورتی این جرم در نتیجه توطئه فبلی و دسته جمعی واقع شود ، هر کدام از مرتکبان به حداکثر مجازات مقرر محکوم خواهند شد.

این مطلب را از دست ندهید
مشاوره حقوقی حضوری

جرم مزاحمت بانوان و اطفال از جرائم دارای حیثیت عمومی می باشد به این معنی که گذشت شاکی تنها می تواند به عنوانی کی از دلایل تخفیف مجازات یا تبدیل آن به نوع دیگری که مناسب تر به حال متهم باشد ، دادگاه از آن استفاده می کند.

محل ارتکاب جرم مزاحمت های خیابانی کجا ها می باشد؟

بایست محل وقوع جرم مزاحمت های خیابانی نسبت به بانوان و اطفال ، اماکن عمومی و معابر مانند خیابان ها ، میدان ها ، کوچه ها ، بازار باشد و حضور داشتن و یا نداشتن شاهد هم جهت تحقق جرم شرط نمی باشد.

مزاحمت برای بانوان,جرم مزاحمت بانوان,جرم مزاحمت بانوان چیست

افراد قربانی جرم مزاحمت های خیابانی:

تنها قربانی در جرم مزاحمت های خیابانی ، افراد مونث و کودکان می باشند و در نتیجه ایجاد مزاحمت و توهین مردان در معابر و اماکن عمومی مشمول حکم این ماده نخواهد گشت.

طرق اثبات جرم مزاحمت بانوان:

  • شهادت دادن شهود جرم
  • وقوع پیدا کردن جرم در منظرنیروی انتظامی
  • اقرار مجرم
  • ثبت واقعه توسط دوربین های مداربسته شهری و…

صادر کردن قرارداد بازداشت موقت در جرم مزاحمت بانوان و اطفال به چه صورتی است؟

مطابق بند ت ماده ماده 237 قانون آئین دادرسی کیفری ، صادر کردن قرار بازداشت موقت در موارد خاص که ادله و قرائن و امارات کافی بر توجه اتهام به متهم ف دلالت نماید ، جایز می باشد لذا مقام قضایی قادر می باشد در طی تحقیقات در دادسرا ، به خاطر وجود دلایل ، متهم را بازداشت نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا