
لاستیک های قدیمی خودرو
کسانی که در طی چندین دهه صاحب خودرو بوده اند , به خوبی تفاوت لاستیک های قدیمی و جدید را درک می کنند . لاستیک های قدیمی به لاستیک های دهه هفتاد نیز مشهورند . این لاستیک ها مشخصه خاصی داشتند وپوشش بالایی آنها از نخ های ابریشم پوشیده می شد از این رو به لاستیک های دهه هفتادی , لاستیک های نخی می گفتند . در حال حاضر و با پیشرفت تکنولوژی و زیاد شدن خودرو لاستیک های سیمی به جای لاستیک های نخی استفاده می شوند .
لاستیک های سیمی
لاستیک های پیشرفته و یا نسل جدید به سیمی و یا رادیال مشهور هستند . ناگفته نماند که لاستیک های رادیال از اواخر دهه هفتاد به تولید رسیده بودند . ساختار لاستیک های رادیال به گونه ای است که از یک سطح مقطع , که با سیم پوشیده شده است , تسکیل می شود و سیم هایی به صورت متقاطع از جنس استیل هستند . که این ویژه گی تحمل فشار لاستیک را در سرعت های بالا و دورهای تند خودرو بالا می برد . در طی چندین دهه استفاده از این لاستیک ها , چنین برداشت شده است که لاستیک های سیمی عملکرد بهتری نسبت به لاستیک های نخی از خود نشان داده اند .
مواد تشکیل دهنده لاستیک
جالب است بدانید در ساختار لاستیک موادی همچون ؛ کائوچو , لایه های استیل و پشم دخالت دارند . و استفاده از این مواد باعث شده است که لاستیک خاصیت بازیافتی داشته باشد . در عصر کنونی و در کشورهای توسعه یافته از لاستیک هایی که فرسوده می شوند , استفاده بهینه می شود و آنها را با صنعت روکش دوباره وارد چرخه مصرف می نمایند .
جالب است بدانید که حتی نوارهای استیلی که در ساختار لاستیک به کار برده شده اند , به دلیل بالا بودن کیفیتشان دوباره بازیافت و مورد استفاده قرار می گیرند . و پشمی که برای ساخت لاستیک استفاده می شود چون یک ماده طبیعی است , قابل بازیافت می باشد و می توان آن را دوباره وارد چرخه تولید کرد .
قسمت بیرونی لاستیک ها که از پلاستیک کامل می باشد , به صورت پودر آسیاب در می آید , از آسیاب شده مواد پلاستیکی , مواد کاربردی دیگری تولید می شود که شامل کف پوشهای پلاستیکی کف پارک ها و پیاده روها و باشگاه های ورزشی می باشد . برای کارایی هرچه بهتر و مفیدتر این کف پوشها مواد پلاستیکی آسیاب شده را با شن مخلوط می نمایند که در این صورت و با قاطی کردن مواد , یک اصطکاک ضعیف ایجاد می شود که خطر لغزش را به حداقل می رساند .
آج لاستیک
در قسمت بیرونی لاستیک ها , نوارهایی به صورت کشیده دیده می شود . که هر لاستیکی طرح خاص خود را دارد . این نوارهایی که روی لاستیک کشیده شده است , آج نام دارند . آج یکی از قسمت های مهم لاستیک است که در تمام طول مدت پرخش لاستیک با زمین در ارتباط است و به همین جهت به آن اهمیت زیادی می دهند . آج های روی لاسیک ها از همان اوایل تولید لاستیک تا به امروز با توجه به نیاز و تکنولوژی تغییر پذیرفته اند .
کاملا بی جهت
سال تولید این نوع لاستیک ها به اواخر دهه 80 و 90 می رسد , در طی این سال ها لاستییک هایی که تولید می شدند به صورت روتیشن دار یا جهت دار بودند . قابلیت و عملکرد این نوع لاستیک ها برای فصل های خشکی و بارندگی نسبی بود و برای فصل سرما و یخبندان و برف کارایی نداشتند . از این رو سازندگان لاستیک به فکر لاستیکی افتادند که دارای این نقص ها نباشد . بنابراین طی یک تحول کلی در شکل لاستیک ها , آن ها را از شکل جهت دار به شکل لاستیک های امروزی در آوردند .
سایز و مشخصات تایرها
اگر تایر را با دقت مشاهده کنید متوجه یک سری کدها و اعداد روی آن خواهید شد . که بر روی آن اندازه تایر, تاریخ ساخت , ارتفاع لاستیک , پهنای لاستیک , بیشترین سرعت و وزن را نشان می دهد . از آنجایی که عمر مفید لاستیک ها پنج سال است در هنگام خرید به کد چهار رقمی حک شده که نشان دهنده تاریخ تولید لاستیک است , دقت کنید . برای به دست آوردن اندازه تایر برروی عدد حک شده تایر نگاه می کنید و دنبال یک کد مثل 295/35ZR20که بر روی تایر حک شده است می گردید . که اندازه را نشان می دهد . و معنای کد ذکر شده این است که پهنای لاستیک در حدود 25 سانتی متر و 5 میلی متر است .
دقت داشته باشید به هر میزانی که قدرت و سرعت خودرو بیشتر باشد عدد ذکر شده بالاتر می رود .
در این کد 20ZR35/295عدد 35 نشانگر ارتفاع لاستیک است . برای به دست آوردن ارتفاع کلی لاستیک , عدد 295 داخل عبارت را در Z35درصد ضرب می کنند و حاصل که می شود عدد88/5 نشان دهنده ارتفاع کلی تایر است .
برای دریافت قطر دهانه لاستیک به عدد 20 در عبارت 20ZR35/95دقت کنید . این عدد بر حسب اندازه رینگ ماشین انتخاب می شود . عبارت Rبرروی لاستیک نشان دهنده رادیال است . این عدد بر روی تمامی لاستیک ها درج می شود .
در کنار اعداد قبلی در درون پارانتز یک کد ترکیبی از یک سری اعداد و حروف درج شده است که نشانگر بیشترین میزان سرعت و وزن قابل تحمل هر لاستیک می باشد . کد 105Yنشانگر حداکثر سرعت که تا 300می باشد و بیشتر از این مقدار خارج از توان لاستیک می باشد .
در کنار اعداد و حروفی که در بالا ذکر شد یک سری اعداد به صورت 2 رقمی یا 3 رقمی حک شده است که نشانگر میزان وزن قابل تحمل بر روی هر لاستیک است . که در این عبارت عدد 105 نشانگر این است که لاستیک وزنی در حدود 925 کیلوگرم را تحمل می کند و بیشتر از این عدد خارج از ظرفیت لاستیک است و می تواند آسیب زننده باشد . میزان وزن قابل متحمل لاستیک با عبارت Max Loadنشان داده می شود .
قیمت روز لاستیک
برای کسب اطلع از قیمت روز لاستیک می توانید با مراجعه به بخش معرفی بهترین فروشگاه اینترنتی لاستیک مراجعه کنید .