دهان و دندان

عوارض ایمپلنت دندان

عوارض که طبیعی و قابل برگشت است

ایمپلنت دندانی عوارض کمی دارد، و در صورت بروز عوارض ، این عوارض طبیعی و قابل برگشت می باشد ، بعد از به اتمام رسیدن جراحی ایمپلنت ، بروز برخی از تغییرات کاملا طبیعی و در عین حال موقتی است. و بعد از گذشت 3 الی 6 ماه این عوارض برطرف شده و حالت طبیعی و عادی خود بر می گردد .

برخی از این عوارض عبارتند از :

  • دندان کنار ایمپلنت کمی شل می شود ، که بعد از گذشت یک هفته الی یک ماه به حالت طبیعی خود بر می گردد.
  • بعد از انجام عمل جراحی وجود درد کاملا طبیعی و اجتناب ناپذیر است . میزان درد به نوع جراحی و خصوصیات افرادی که کاشت ایمپلنت را انجام می دهند ، بستگی دارد . توصیه می شود ، برای کاهش درد ناشی از عمل جراحی ایمپلنت ، به مدت یک ساعت قبل از شروع عمل جراحی حتما از مسکن استفاده کنید .
  • بعد از عمل جراحی ایمپلنت ، امکان ایجاد التهاب در برخی از بیمارن وجود دارد ، و در مورادی هم که حجم استخوان فک کافی نبوده و عمل پیوند استخوان هم انجام گرفته ، احتمال کبودی وجود دارد . بیشتر این عوارض یک روز بعد از عمل جراحی ایمپلنت آشکار می شود ، و در عرض یک هفته به طور کامل برطرف می شود .
  • در مواردی همچون مواردی که فک پایین بیمار ارتفاع کمی دارد ، ممکن است ، در اطراف لب دچار بی حسی یا گز گز شدن شود ، که این موارد همگی طبیعی می باشد ، و بعد از مدتی برطرف می شود .
  • عارضه دیگری که ممکن است ، بعد از گذشت 15 سال اتفاق بیفتد ، به درمان تک ایمپلنت های دندان جلویی مربوط می شود .
  • نوک دندان های طبیعی فک بالا یک یا دو میلیمتر پایین می آیند اما نوک روکش ایمپلنت سر جایش می مانند ولی با یک بار مراجعه به پزشک مربوط برای ترمیم این مشکل حل شدنی است .

ایمپلنت,عمل جراحی ایمپلنت,عوارض ایمپلنت دندان

آناتومیک بدن فرد از یک سو و ابزاری که برای کاشت دندان استفاده می شود از سوی دیگر، تا چه اندازه ای به ماندگاری ایمپلنت کمک می کند؟

ماندگاری ایمپلنت به ابزارها و وسایل مورد استفاده در جراحی و میزان تجربه و تخصص، متخصص ایمپلنت بستگی دارد. بهداشت دهان و دندان تاثیر زیادی در طول عمر ایمپلنت دندانی دارد، و اگر به این مورد توجهی نشود، منجر به تجمع ویروس، باکتری و میکروب ها در کنار ایمپلنت شده و از عمر ایمپلنت دندانی کاسته می شود.

آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟

ایمپلنت های دندانی به هیچ وجه منجر به سرطان زایی فک نمی شود. تاکنون هیچ مشاهده ی علمی یا مقاله ای در زمینه ی سرطان زا بودن ایمپلنت گزارش نشده است .

طی تحقیقاتی که دانشمندان، پزشکان و صاحب نظران انجام داده اند ، به این نتیجه رسیده اند، که اگر ایمپلنت دندان، بر مبنای از تکنولوژی های روز ساخته شده باشد و تحت نظر آزمایشات حیوانی قرار گرفته باشد، ایمپلنت از لحاظ سرطان زا بودن کاملا ایمن است و ایمپلنت دندانی هم مانند هر روشی درمانی دیگر ممکن است یک سری عوارضی داشته باشد. و در برخی از موراد منجر به عدم رضایت بیمار شود. به عنوان مثال در بعضی از افراد امکان جدا شدن ایمپلنت از فک وجود دارد، و ممکن است که ایمپلنت دندانی جوابگو نباشد، در چنین شرایطی امکان وصل مجدد ایمپلنت بر روی فک وجود دارد.

در حالت کلی ایمپلنت دندانی به هیچ وجه سرطان زا نیست.

آیا امکان عفونت ایمپلنت های دندانی وجود دارد ؟

ایمپلنت دندانی یکی از رویکردهای جدید در علم دندانپزشکی است، که تغییر و تحولات گوناگونی در علم دندانپزشکی ایجاد کرده است. و بسیای کارهای غیر ممکن را ممکن کرده است. ایمپلنت دندانی، به دلیل اینکه یک رویکرد جدید به شمار می رود، سوالات زیادی را در ذهن افراد ایجاد کرده است.

اشتباهی که بسیاری از بیماران مرتکب می شوند، این است که به جای مراجعه به دندانپزشک و پرسیدن سوالات خود از آنها، از شنیده ها و تجربه های دیگران استفاده می کنند. و همین امر منجر به وجود شایعات زیادی پشت سر این درمان شده است .

عفونت فقط به جراحی ایمپلنت دندان یا کاشت دندان اختصاش ندارد ، بلکه طی هر عمل جراحی ممکن است که عفونت پیش بیاید . و بر این اساس تمام اتفاق هایی که بعد از عمل جراحی به وجود می آید ، را طبیعی دانسته و نشانه عفونت می پندارند. باید بگوییم که هر تورم، آبسه و هر ترشحی عفونت نیست . در حال حاضر عفونت طی یک قرن است که قابل کنترل شده است. اصطلاح رایج عفونت کردن ایمپلنت دندان، یک اصطلاح رایج بین موارد شکست زود راس ایمپلنت است .

احتمال شکست ایمپلنت دندان چقدر است ؟

برای مثال اگر در جایی که قرار است ، ایمپلنت در آنجا کاشته شود، استخوان فک حجم کافی نداشته باشد . بایستی عمل ترمیم استخوان قبل از عمل یا در حین عمل انجام شود. در غیر اینصورت عمل جوش خوردن ایمپلنت به استخوان با شکست مواجه شده و روکش دهی قابل انجام نخواهد بود، و بایستی ایمپلنت خارج شده و دوباره عمل کاشت ایمپلنت انجام شود.

حتی اگر ایمپلنت، به نحو صحیح هم کاشته شود، باز هم احتمال شکست ایمپلنت وجود دارد. ساخت و طراحی روکش ها هم  بایستی به صورت حرفه ای و صحیح باشد ، تا فشاری به پایه ی ایمپلنت وارد نشود، اگر این کار به درستی انجام نشود، در حین غذا میل کردن و جویدن غذا ممکن است، روکش از پایه جدا شود و یا به پایه و استخوانی که ایمپلنت در آن کاشته شده ، فشار وارد کند.

در چنین حالتی ممکن است ، استخوان اطراف ایمپلنت دچار تحلیل شده و ایمپلنت شل شود. این دو مثال کاملا متفاوت از هم هستند ، ولی در بسیاری از مورد ، برداشت غلطی از عفونت در بین عموم افراد پیش می آید. ایمپلنت در موارد خیلی کمی دچار عفونت می شود ، و این عفونت به قدری ناچیز است ، که قابل برطرف شدن است و به عنوان یک اتفاق ناخوشایندی در عمل ایمپلنت دندان محسوب نمی شود.

آیا ایمپلنت توسط بدن پس زده می شود؟

ایمپلنت دندانی از از جنس فلز تیتانیوم هستند و این تنها فلزی است که با بدن انسان سازگاری دارد. عمل پیوند ایمپلنت دندانی کاملا متفاوت از پیوند عضوهای بدن مثل: قلب، ریه، کبد و …. است ، در این پیوند ها امکان پس زده شدن وجود دارد ، ولی ایمپلنت دندانی پس زده نمی شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا