موفقیت

عملکرد موفق والدین در برابر استفاده از فضای مجازی توسط فرزندانشان

چرا عملکرد موفق والدین در برابر استفاده از فضای مجازی توسط فرزندانشان مهم است؟

عملکرد موفق والدین در برابر فرزندانشان و فضای مجازی بسیار مهم است. زیرا با پیشرفت تکنولوژی و وسایل الکترونیکی و فراگیر شدن آن ها هرگز استفاده نکردن از فضای مجازی امکان پذیر نمی باشد. مثلا پاندمی کرونا باعث شد تا تمامی آموزش ها رو به آموزش مجازی برود. فرزندان ما به اجبار باید با این وسایل آَشنا شده و با آن ها کار می کردند. تصور کنید در دنیای امروز که تمام جهان در حال ارتباط با یکدیگر هستند و از این فضا استفاده می کنند ما بخواهیم فرزندان خود را از مزایای استفاده از فضای مجازی محروم کنیم.

پس آن چه اهمیت دارد این است که با تعیین قوانین و چارچوبی مناسب فرهنگ درست استفاده کردن از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را از کودکی به فرزندان خود بیاموزیم. حال که با اهمیت عملکرد موفق والدین در این زمینه آشنا شدید برای ادامه ی مطلب با مجله ی موفقیت و سلامت آبی همراه باشید.

چرا برای مدیریت فضای مجازی باید از متخصصان کمک بگیریم؟

البته همه ی ما می دانیم که برای درست عمل کردن در هر زمینه ای باید از متخصصان و کارشناسان امر کمک بگیریم. پس برای عملکرد موفق والدین در مدیریت فضای مجازی برای فرزندان خود نیز باید از همین روش استفاده کنیم. اما در این زمینه باید گفت که فضای مجازی یک دنیای نو ظهور است. والدین امروزی خود نیز هیچ آموزشی در این زمینه ندیده اند.

تمام بزرگسالانی که از فضای مجازی و وسایل الکترونیکی استفاده می کنند، خود نیز لازم دارند تا برای مدیریت استفاده از نکات علمی بهره بگیرند.

اما مدیریت این دنیای نوظهور برای کودکان و نوجوانان به دلیل آسیب پذیر تر بودن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

از طرف دیگر اگر فرزندان ما از کودکی برای این امر آموزش ببینند در آینده عملکرد بهتری در زمینه ی فرهنگ استفاده از فضای مجازی خواهند داشت.

نکته ی دیگری که در این مورد حائز اهمیت است، رابطه ی مستقیم و تنگاتنگ استفاده از فضای مجازی و موفقیت تحصیلی و موفقیت شغلی افراد می باشد. زیرا در صورت استفاده ی صحیح باعث پیشرفت و موفقیت و در صورت سوءاستفاده باعث شکست در تحصیل و شغل می شود.

 

عملکرد موفق والدین در مدیریت فضای مجازی منوط به وضع چه قوانینی است؟

عملکرد موفق والدین در مدیریت فضای مجازی منوط به پیروی از دستورالعمل های کارشناسان است. اولین نکته ای که باید در نظر داشته باشند این است که تمام قوانینی که وضع می شوند حتی برای خود والدین نیز لازم الاجرا می باشد. این نکته، مهم ترین و تاثیرگذار ترین موضوع است.

سپس باید دقت شود که هرگز و هرگز قبل از سن 18 سالگی فرزند خود را به عنوان مالک وسایل الکترونیکی به ویژه گوشی همراه نکنند. مالکیت این وسایل زیر سن 18 سالگی بسیار آسیب زا می باشد. کودکان و نوجوانان باید بدانند که فعالیت های مجازی آن ها توسط والدین کنترل می شود.

سپس باید به فرزندان خود بیاموزیم که اکثر مطالبی که در فضای مجازی منتشر می شود، دارای انگیزه ی خاصی هستند.

انگیزه هایی نظیر تبلیغات و تجارت و کسب درآمد یا دنبال کننده ی بیشتر. فضای مجازی دارای انواع فیلتر و سایر ابزارهایی هستند که واقعیت را تغییر داده و آن چه می خواهند را به نمایش می گذارند. پس نوجوانان ما باید از غیر واقعی بودن این محتواها آگاه باشند و بتوانند مطالب مفید و غیر مفید را از یکدیگر تشخیص دهند.

مسئله ی غیر واقعی بودن محتواها تا جایی پیش رفته است که دولت نروژ با تصویب قانونی، تمام فعالین فضای مجازی را ملزم ساخته تا در صورت استفاده از نرم افزار ها و فیلتر ها در عکس و فیلم های خود باید علامتی در کنار آن ها درج کنند. تا مخاطبان با دیدن این علامت بدانند که این محتواها واقعی نیستند.

در مورد استفاده از فضای مجازی باید قوانین محکمی در خانواده وضع شود. قوانینی در مورد میزان زمان استفاده از فضای مجازی و قوانینی برای این که چه بخش هایی از شبانه روز حق استفاده وجود دارد. یعنی برای مثال در روز به مدت 3 ساعت می توانند از فضای مجازی استفاده کنند و از ساعت نه شب به بعد نیز اجازه ی استفاده از این فضا را ندارند.

قانون دیگری که باید در خانواده حاکم باشد استفاده نکردن از وسایل الکترونیکی در اتاق خواب است. هیچ کس حق بردن تلفن همراه به اتاق خواب را ندارد.

تمام قوانین لازم الاجرا بوده و در اجرای آن ها باید قاطع و یکنواخت عمل شود. هرگز نباید یک روز آسان تر گرفت و یک روز سخت تر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا