
سالاد ماکارونی یکی از سالادهای خوشمزه مجلسی و پرطرفدار می باشد که افراد زیادی عاشق آن هستند . سالاد ماکارونی علاوه بر اینکه به عنوان سالاد شناخته می شود می توان آن را به عنوان پیش غذا در مهمانی ها سرو نمود . طرز تهیه این سالاد که به سالاد اندونزیایی نیز معروف است بسیار آسان بوده و مواد غذایی و سبزیجات فراوانی را می توان در آن استفاده نمود .
این غذا بسیار مقوی می باشد و دستور پخت آن درآشپزی ملل مختلف متفاوت است .مثلا در استرالیا و نیوزلند در دستور پخت این سالاد پاستا یا ماکارونی صدفی وجود دارد و در فلیپین این سلاد را با طعم شیرین دوس دارند . این دسر و یا غذای کامل بسیار کم هزینه و آسان پخت می شودو بخاطر سبزیجات و مواد فراوانی که دارد ترکیب رنگ های زیبایی را خلق می کند که بسیار لذت بخش است .
در ادامه کامل ترین دستور پخت این سالاد را برای شما عزیزان آموزش می دهیم البته شما می توانید موادی مانند نخودفرنگی ،هویج وسیب زمینی را حذف کنید .
مواد لازم برای تهیه سالاد ماکارونی
- ژامبون یا کالباس ۳۰۰ گرم
- خیارشور ۶ عددمتوسط
- هویج ۲ عدد کوچک
- سیب زمینی کوچک ۲ عدد
- نخود فرنگی تقریبا ۱۰۰ گرم
- ماکارونی فرمی ۳۰۰ گرم
- ذرت شیرین پخته شده نصف پیمانه
- سس مایونز به اندازه کافی
- شوید خشک ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
برای تهیه سالاد ماکارونی ساده خوشمزه در ابتدا سیب زمینی و هویج ها را خوب شسته و در یک قابلمه قرار می دهیم سپس به قدری روی آنها آب میریزیم که تمام مواد داخل آب قرار بگیرند . پس از آن روی اجاق گاز گذاشته و با حرارت متوسط می گذاریم به قدری پخته شوند که زمان مخلوط کردن با سایر مواد سالاد ماکارونی له نشوند . برای جلوه بهتر سالاد بهتر است که سیب زمینی ها و هویج هارا تا حدی بپزیم که له نشوند . پس از پختن و آبکش کردن روی یک تخته گذاشته و بصورت نگینی خردشان می کنیم و داخل کاسه ای بزرگ میریزیم و کنار می گذاریم .
ژامبون های مرغ و یا کالباس ها و خیارشورهارا در روی تخته بصورت مکعب مربع یا به اصطلاح نگینی برش می دهیم و داخل کاسه سیب زمینی و هویج میریزیم
ماکارونی های فرمی را داخل قابلمه ای ریخته و روی آن به قدری آب میریزیم که در زمان هم زدن ماکارونی ها داخل آب کاملا شناور بمانند .سپس کمی نمک برای طعم دار شدن و یک قاشق روغن مایع جهت جلوگیری از بهم چسبیدن ماکارونی ها در قابلمه میریزیم .
سپس روی حرارت متوسط می گذاریم و تقریبا ده دقیقه زمان می دهیم تا ماکارونی ها بپزند . زمان دقیق پخت هر ماکارونی روی جلد بسته بندی آن نوشته شده است جهت هر چه بهتر شدن پخت ماکارونی حتما به زمان پخت ثبت شده دقت کنید . پس از پخت در آبکش میریزیم تا سرد شود . سپس داخل کاسه حاوی مواد دیگر میریزیم .
نخود فرنگی و ذرت شیرین نرم شده و پخته شده را با شوید خشک ،فلفل سیاه و کمی نمکبه همراه سس مایونز مخلوط کرده و داخل محتویات کاسه بزرگ میریزیم و با قاشق کامل مواد را زیر و رو می کنیم تا همه مواد و سس مایونز باهم مخلوط شوند .
نکته : حتما با صبر و حوصله و به آرامی کار مخلوط کردن مواد را باهم انجام دهید زیرا ممکن است مواد له شده و زیبایی سالاد از بین برود .
در آخر سالاد خود را در ظرف مخصوص سرو بریزید و با ذرت خیارشور و گوجه فرنگی یا هر مواد دیگری که دوست داشتید تزئین کنید .سپس یک سلفون روی آن کشیده و به مدت یکی دوساعت داخل یخجال بگذارید تا خوب فرم بگیرد .
نکته : برای تازه تر ماندن سالاد اگر قصد دارید قبل از سرو به مدت طولانی در یخچال نگه داری کنید حتما سس آن را جدا نگه داشته و یک تا دوساعت قبل از سرو باهم مخلوط کنید .
نکته 2:برای افرادی که رژیم دارند و نمی خواهند غذاهای پرچرب و کالری زیاد مصرف کنند این غذا بخاطر داشتن سس مایونز فراوان مناسب نمی باشد . این افراد می توانند ازسس مایونز دستساز خانگی که حاوی مقادیر پایینی از چربی و کالری می باشد استفاده نمایند .
نکته 3: افراد دارای رژیم غذایی بجای ژامبون مرغ می توانند از سینه مرغ استفاده نمایند .
نکته 4:اگر قصد دارید به مدت زمان زیادی سالاد را در یخجال نگه داری کنید ممکن است ماکارونی داخل سالاد آب آن را جذب کرده و سالاد خشک شود . برای جلوگیری از این مورد می توانید کمی روغن زیتون به سالد خود بیافزایید .
نکته 5 : برخی افراد دوست دارند از سویس بجای کالباس یا ژامبون مرغ استفاده نمایند که در این صورت می توانید به همان مقدار سوسیس خام ،کبابی و یاسرخ شده اضافه نمایید . نوش جان