
آموزش طرز پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی : زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب ایرانی می باشد که طرز پخت بسیار راحتی دارد. این غذا به عنوان یک غذای مجلسی در مهمانی ها و مجالس ، میزبان سفره ما ایرانی ها می باشد. شما می توانید با این غذا یک دورهمی شاد داشته باشید. این غذا در مهمانی هایی نظیر شام ایرانی، عروسیها و جشنها و مراسم خاص بیشتر کاربرد دارد.
زرشک پلو با مرغ مجلسی در مقایسه با غذاهای سنتی دیگر طرز پخت راحت تری دارد. ماده اصلی ای غذا مرغ می باشد که به صورت جدا در سس زعفران و گوجه فرنگی پخته می شود. و برنج هم جداگانه پخت می شود که همه آن را بلدند. از این رو پخت این غذا پیچیدگی خاصی ندارد. برای تزیین برنج می توان از خلال پسته و بادام استفاده کرد و یک طیف رنگی جذابی را به نمایش گذاشت. زرشک پلو را می توان با مرغ زعفرانی و یک سالاد و یا در کنار خورش های سنتی دیگر نظیر بادمجان یا قیمه سرو کرد.
در این مقاله قصد داریم طرز پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی را به شما آموزش دهیم، پس با ما همراه باشید.
دستور پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی
مدت زمان لازم برای پخت زمان زرشک پلو 2 ساعت می باشد.
مواد مورد نیاز عبارتند از:
- برنج: 4 پیمانه
- ران با سینه مرغ: 4 تکه
- پیاز: 1 عدد متوسط
- روغن مایع: نصف پیمانه
- کره: 4 قاشق غذا خوری
- زرشک: نصف پیمانه
- شکر: 1 قاشق غذا خوری
- فلفل دلمه ای: نصف یک عدد
- رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری
- آب: نصف لیوان
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- خلال پسته (در صورت تمایل): 1 قاشق غذاخوری
- خلال بادام (در صورت تمایل):1 قاشق غذاخوری
مراحل پخت زرشک پلو با مرغ
برنج را به مدت دو ساعت قبل از پخت در آب و نمک خیس کنید.
تکه های مرغ را بشویید و خشک کنید.
کمی از روغن مایع را داخل قابلمه بریزید و تکه های مرغ را داخل آن بچینید، دربا قابلمه را بگذارید تا سرخ شوند.
پیاز را خرد کرده و در یک ظرف دیگرآن را سرخ کنید.
زردچوبه و فلفل دلمه ای خرد شده را در داخل پیاز ریخته و تفت بدهید.
اکنون رب را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید.
بعد از اینکه تفت دادید آب را اضافه کرده و اجازه دهید، بجوشد. بعد از جوشیدن اجاق را خاموش کنید.
بعد از اینکه مرغ ها در قابلمه سرخ شدند و رنگشان به خوبی طلایی شد، زیر اجاق را کم کنید.
در این مرحله مخلوط پیاز داغ و فلفل دلمهای آماده شده را روی مرغ بریزید و خوب هم بزنید تا تمام قسمت های آن با سس پوشانده شود.
درب قابلمه را بگذارید و بعد از جوشیدن حرارت شعله را کم نمایید. نیم ساعت تا یک ساعت زمان لازم است تا خوب بپزد و عطر آن خوب بپیچد.
زعفران را قبلا در نصف استکان آب جوش دم کرده و کنار بگذارید.
در مرحله آخر از پخت در 2 قاشق غذاخوری زعفران را روی مرغ بریزید. نکته ی قابل توجه این است که در این مرحله مرغ باید به اندازه ای بجوشد که آب آن کاملا غلیظ شده و مانند سس شود.
طرز پخت برنج
- برنج را می توانید به صورت کته آماده کنید یا آبکش کرده و دم بگذارید.
- 2 تا 3 قاشق غذاخوری کره را به همراه زرشک با حرارت پایین تفت دهید.
- بعد شکر را بریزید و هم بزنید، بعد از یک دقیقه 1 قاشق غذا خوری زعفران ار اضافه کرده و بعد از 1 دقیقه 1قاشق غذاخوری گلاب اضافه
- کنید و تفت دهید. بعد از اینکه آب مواد خوب بخار شد از روی حرارت بردارید.
- سپس 4 قاتشق غذاخوری کره ذوب شدت یا روغن را روی برنج بریزید تا عطر و طعم خوبی به خود بگیرد.
سرو برنج
- مقداری از برنج را برداشته و داخل ظرفی با کمی گلاب و باقی مانده زعفران مخلوط کنید.
- در صورت تمایل به اضافه کردن خلال پسته و بادام را داشتید، به مدت نیم ساعت از قبل داخل آب گرم آن را خیس کنید.
- اکنون می توانید برنج را داخل ظرف سرو کنید.
- برای تزیین برنج از مخلوط پلو زعفرانی و خلال پسته و بادام استفاده کنید.