
چگونه ته چین مرغ خانگی ، غذای خوشرنگ و جذاب را تهیه کنیم؟
ته چین یک غذای فوق العاده خوشمزه است که طرز تهیه آسانی دارد. ته چین یک غذای اصیل ایرانی می باشد. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه ته چین مرغ را به شما آموزش دهیم. پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
ته چین با مرغ یا گوشت طبخ می شود و رنگ فوق العاده زیبا و جذابی دارد. ته چین با برنج زعفرانی، پوسته طلایی با درون زرد و براق غیر قابل توصیف می باشد. وقتی روی میز ته چین دارید، حواس همه جلب رنگ، بافت ترد و نرم آن می شود. ته چین مرغ با رنگ زرد جذاب می تواند غذای مناسبی برای مهمانی ها باشد و شما با این غذا می توانید یک دورهمی شاد داشته باشید.
طرز پخت ته چین مرغ دستورالعملی پیچیده ای ندارد و شما می توانید آن را روی اجاق گازتهیه کنید. مواد اولیه برای پخت این غذا زعفران و زرشک می باشد. تخم مرغ، ماست و روغن رنگ طلایی و بافتی ترد به این غذا می بخشد و باعث می شود شما بعد از یک بار خوردن به این غذا علاقه مند شوید. برای پخت ته چین دستورالعمل های مختلفی وجود دارد. بدون شک دستورالعملی که در این مقاله آورده ایم، یکی از بهترین ها می باشد.
طرز تهیه ته چین مرغ برای ۴ نفر
مواد لازم برای تهیه ته چین چهار نفره عبارت است از:
- 3 پیمانه برنج
- ۲ عدد سینه مرغ
- ۱ پیمانه زرشک
- ۳ عدد تخممرغ
- ۲/۱ پیمانه روغن
- ۴ قاشق غذاخوری کره
- ۱ قاشق چایخوری (آن را در یک استکان آب جوش حل کنید.)
- نمک و فلفل به میزان لازم
شما در عرض 45 دقیقه مواد را آماده می کنید. مدت زمان لازم برای پخت ته چین 1 ساعت و 30 دقیقه می باشد.
طرز تهیه ته چین مرغ
در مرحله اول سینه مرغ را به همراه پیاز، نمک، فلفل سیاه و یک و نیم لیوان آب بپزید. مرغ را با حرارت پایین به مدت یک ساعت و نیم بجوشانید. ( به گونه ای که در پایان پخت ۲ تا۳ قاشق آب ته قابلمه باشد.)
بعد از پخته شدن مرغ، آن را ریش ریش کنید و کنار بگذارید تا بقیه مواد آماده شود.
زرشکی را که از قبل شسته و خشک کرده اید را با 2 قاشق کره تفت دهید.
زرشک را از قبل به خوبی شسته و خشک کنید. سپس با ۲ قاشق کره تفت دهید.
در مرجله بعدی مرغ را به همراه ۱ تا۲ قاشق غذاخوری زعفران به زرشک اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید.
برنج را آبکش کنید. برنج را به شکل “دانه” بردارید تا در حین پخت ته چین خمیر نشود. (برنج دانه یعنی مغز برنج سفت باشد و فقط اطراف دانه ها نرم شده باشد.)
در مرحله بعدی تخممرغها را درون ظرف جداگانهای شکسته و زرده و سفیده را به خوبی باهم مخلوط کنید.
اکنون ماست و کمی نمک به آن بزنید و دوباره به خوبی مخلوط کنید تا یک ترکیب یک دستی ایجاد شود. (ماست استفاده شده باید سفت کنید.)
نصف باقی مانده زعفران را به مخلوط اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
در مرحله بعدی نصف برنج را داخل ترکیب حاصل بریزید و به خوبی هم بزنید.
باقی مانده برنج را با باقی مانده زعفران مخلوط کنید و برنج زعفرانی را کنار بگذارید.
مرحله پایانی
لازم به ذکر است که بگوییم برای تهیه ته چین حتما از قابلمه نچسب استفاده کنید.
اول کف و اطراف قابلمه را بهخوبی چرب کنید.
سپس روغن مایع را ته قابلمه بریزید و نصف مایع ماست، تخممرغ و غیره را ته آن بریزید. بعد با استفاده از کف قاشق یا کفگیرمخلوط را فشرده کنید تا کاملا صاف و یکدست شود و تمام قابلمه را به یک اندازه پر کند.
سپس نصف ترکیب زرشک و مرغ را روی آن ریخته و دوباره با کفگیر آن را صاف و فشرده کنید.
در مرحله بعدی باقیمانده مایع ماست و تخم مرغ و… را اضافه کرده و دوباره با کفگیر آن را فشرده کنید.
در مرحله پایانی باقیمانده مخلوط مرغ و زرشک را روی آن بریزید. و برنج زعفرانی روی لایه آخربریزید.
نکته مهم : بعد از اینکه هر لایه را اضافه می کنید، آن را به خوبی فشرده کنید، این کار باعث می شود که بین مواد فضای خالی باقی نماند. در غیر اینصورت ته چین در هنگام سرو وارفته و از هم باز می شود.
در آخر باقی مانده کره را روی برنج بریزید.
برای اینکه ته چین شما طلایی شود و ظاهری زیبا داشته باشد، حتما باید به مدت یک ساعت و نیم با حرارت بسیار ملایم دم بکشد.توصیه می شود برای پخت ته چین از شعله پخشکن استفاده کنید.