دستور پخت گردو پلو، غذای مقوی و خوشمزه

0 14

درباره ی گردو پلو چه می دانید؟

مجله آشپزی آبی این بار قصد دارد تا به دستور پخت گردو پلو بپردازد. گردو پلو همان طور که از نامش پیدا است، شامل برنج، گردو و گوشت می باشد. در صورتی که دوست داشته باشید می توانید از گوشت مرغ استفاده کنید. البته در صورت منع استفاده از گوشت قرمز با استفاده از گوشت مرغ می توانید این غذای خوشمزه را استفاده کرده و از خواص آن بهره مند شوید. حضور گردو و گوشت به صورت هم زمان در این غذا باعث می شود تا انواع پروتئین، منیزیم و فسفر در آن وجود داشته و به خوبی ارزش غذایی یک وعده ی اصلی را تامین کند و انرژی لازم را در اختیار انسان قرار دهد.

دستور پخت گردو پلو

مواد لازم برای تهیه ی گردو پلو

مواد زیر که در دستور پخت گردو پلو استفاده می شوند برای ۴ نفر کافی می باشند.

برنج ایرانی: سه پیمانه

گوشت گوسفند یا گوساله: ۲۵۰ گرم

مغز گردو: ۲۵۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری

زرشک: به مقدار لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم

دستور پخت گردو پلو

دستور پخت گردو پلو غذایی متنوع و مفید

دستور پخت گردو پلو با آماده سازی گوشت آن آغاز می‌شود. ابتدا گوشت را شسته و به صورت خورشتی اما بسیار ریز خرد کنید. گوشت را همراه با نمک و فلفل و مقداری زردچوبه درون تابه ای حاوی روغن داغ بریزید و تفت دهید. یکی از پیاز ها را نیز باید در همین مرحله به خوبی شسته و پوست کنده و رنده نمایید و به گوشت اضافه کنید. این مخلوط را تا زمانی که به خوبی تغییر رنگ دهد و آب آن کشیده شود، تفت می دهیم. سپس دو لیوان آب به آن اضافه کرده و درب تابه را گذاشته تا به صورت آهسته بجوشد و گوشت بپزد.

در این مرحله پیاز دیگری که در مواد لازم به آن اشاره کرده بودیم را به صورت نگینی خرد کنید و درون ظرفی جدا که روغن داغ در آن وجود دارد تفت دهید. این کار را ادامه دهید تا پیاز طلایی شده و به خوبی سرخ شده باشد. سپس گردو و زرشک را نیز به صورت جداگانه درون روغن تفت داده و اجازه دهید تا تغییر رنگ دهد برای این کار بهتر است تا ابتدا گردو را به مدت یک ساعت در آب خیس کرده و پس از آبکشی برای تفت دادن اقدام کنید.

گوشت پخته شده به همراه پیاز و زعفران دم کشیده باید به گردو و زرشک اضافه شود و دوباره کمی تفت داده شود تا مخلوط یکنواخت به دست آید.

حالا که مایه ی گردو پلو آماده است، نوبت آماده ‌سازی برنج آن می‌شود. در صورتی که بخواهید، می توانید مایه ی برنج را به صورت لایه لایه بین برنج ‌های آبکش شده ریخته و سپس دم کنید. و روشی دیگر هم می‌توانید برنج را به صورت جدا آماده کرده و مایه ی آن را روی برنج سرو شده بریزید.

در صورتی که بخواهید از گوشت مرغ در پخت این غذا استفاده کنید، باید ابتدا مرغ را درون ظرفی همراه با پیاز نمک و فلفل و زردچوبه بپزید و سپس آن را به صورت بدون ‌استخوان و ریش ریش درآورید. سپس همراه با مخلوط پیاز و زرشک و گردو تفت دهید و مورد مصرف قرار دهید.

از آن جایی که این غذا به دلیل وجود گردو از طبعی گرم برخوردار است، می توانید در کنارش از سالاد شیرازی و ماست و خیار استفاده کنید. سبزی خوردن نیز از دیگر مواردی است که در کنار این غذا مورد استفاده قرار می گیرد. شما با تزیین مناسب این غذا می توانید آن را در مجالس و مهمانی های خود استفاده کرده و از آَشپزی برای مهمانان لذت ببرید.