
درباره ی چلو گوشت چه میدانید
پیش از آنکه به دستور پخت چلو گوشت اشاره کنیم، به بیان اطلاعاتی در مورد این غذا می پردازیم. یکی از غذاهای بسیار قدیمی اما در عین حال محبوب ذائقه ایرانی می باشد. این غذا، غذایی خاص است و در مجالس و مهمانی های اعیانی مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل آن که در دستور پخت چلوگوشت مقدار زیادی گوشت استفاده میشود، تهیه ی مواد اولیه ی آن دارای هزینه بالایی است. هرچند استفاده از گوشت گوسفندی در پخت این غذا باعث لذیذتر شدن آن می شود، اما پخت آن با گوشت گوساله نیز خالی از لطف نمی باشد. اگر شما هم جزء طرفداران این غذا می باشید با مجله ی آشپزی آبی همراه شوید.
مواد لازم برای دستور پخت چلو گوشت
توجه داشته باشید که مواد مذکور برای تهیه ی غذا برای ۴ نفر میباشد.
گوشت گردن گوسفندی: ۱ عدد
پیاز: ۲ عدد بزرگ
زعفران دم کرده: ۶ قاشق غذاخوری
چوب دارچین: یک عدد
برگ بو: چهار عدد
سیر: دو عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
زردچوبه و روغن: به میزان لازم
دستور پخت چلو گوشت، غذایی اعیانی
مرحله اول:
ابتدا پیازها را به صورت خلالی خرد کنید سپس مقداری روغن سرخ کردنی داخل ظرفی ریخته و پس از آنکه داغ شد، پیازها را درون آن تفت می دهیم. پیازها باید تغییر رنگ داده و آب آنها کشیده شود. توجه داشته باشید که خلالی کردن پیاز ها به زیباتر شدن آب گوشت کمک خواهد کرد.
مرحله دوم:
در این مرحله زردچوبه را به پیاز هایی که تغییر رنگ داده اند اضافه می کنیم و باز هم تفت می دهیم.
مرحله سوم:
در این مرحله گوشت گردن گوسفندی را باید به خوبی شسته و تمیز نمایید. سپس آن را به قابلمه حاوی پیاز اضافه می کنیم. حالا گوشت را نیز همراه با پیاز ها کمی تفت می دهیم تا تمام وجوه آن تغییر رنگ داده و به اصطلاح کمی سرخ شود. همین تغییر رنگ کافی است، زیرا بیشتر شدن این حالت باعث ایجاد سفتی در گوشت می شود.
مرحله چهارم:
این مرحله در مورد اضافه کردن رب گوجه فرنگی به این غذا می باشد. توجه داشته باشید که استفاده از رب گوجه فرنگی در دستور پخت چلوگوشت، کاملاً اختیاری است اما اگر تمایل به استفاده از آن دارید، ابتدا رب گوجه فرنگی را در ظرف جداگانه تفت دهید سپس به گوشت اضافه کنید.
مرحله پنجم:
حال نوبت آن است که ۸ لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و با حرارت زیاد اجازه دهیم به جوش آید. سپس شعله را کم کرده و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم و به صورت کاملا آهسته بجوشد.
مرحله ششم:
پس از آنکه مرحله پخت گوشت طی شدف سیر، برگ بو و دارچین را به آن اضافه میکنید. حال زعفران دم کرده را نیز به آن اضافه کرده و پس از آن که دوباره به جوش آمد اجازه میدهیم تا باز هم با حرارت ملایم بپزد.
مرحله هفتم:
حدود ۴ ساعت زمان لازم است تا این غذا به خوبی پخته شود. در ۳۰ دقیقه پایانی نمک و فلفل سیاه را به میزان مناسب و مطابق با ذائقه خود به آب چلو گوشت اضافه کنید و هنگام سرو نیز می توانید با پیاز داغ هایی که از قبل به صورت جداگانه آماده کرده اید و کمی زرشک دور آن را تزیین نمایید.
برای آماده سازی برنج چلو گوشت نیز مانند برنج های ساده دیگر به روش آبکش عمل نمایید. برنج ها را خیس کرده و سپس حدود ۲ ساعت صبر کنید. توجه داشته باشید که برنج ها باید همراه با نمک فراوان خیس شوند. سپس در ظرف مورد نظر خود، آب را به جوش آورید و هنگامی که آب در حال جوشیدن است برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید. پس از چند دقیقه زمانی که برنج نرم شد زمان آبکش کردن آن فرا رسیده است. پس از آبکش کردن، کف قابلمه خود را کمی چرب کرده و ته دیگ موردنظر را کف آن بچینید. سپس برنج های آبکش شده را به آرامی روی لایه ته دیگ ریخته، درب ظرف را گذاشته، شعله را زیاد کرده تا بخار دهد. پس از آنکه بخار داد شعله را کم کرده و با حرارتی بسیار ملایم حدود نیم ساعت دم کنید.