دستور پخت مانی پلو، یک غذای اصیل و محلی

0 17

درباره مانی پلو چه می‌دانید؟

پیش از آن که به دستور پخت مانی پلو بپردازیم، می خواهیم تا اطلاعاتی را درباره این غذا در اختیار مخاطبان قرار دهیم. مانی پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی می باشد. این غذای محلی مربوط به استان سمنان و شهرستان دامغان است. علت نامگذاری این غذا رنگ های متنوعی است که در طبخ آن و مواد تشکیل دهنده آن وجود دارد. اما مزه بسیار عالی این غذا باعث می‌شود تا ساکنین دیگر مناطق کشور نیز نسبت به پخت این غذا علاقه مند شده و به طبخ آن اقدام نمایند. در صورتی که تمایل دارید تا در زمینه آشپزی تنوع در زندگی خود حاصل کنید، با مجله ی موفقیت و سلامت آبی همراه باشید، تا با دستور پخته مانی پلو آشنا شوید این غذا به لحاظ ارزش غذایی کامل و سالم است.

قرارگیری گوشت، رشته، برنج، لپه، کشمش و زرشک در کنار یکدیگر باعث می شود تا این غذا تمامی مواد مورد نیاز بدن انسان را در یک وعده غذایی تامین کند و البته دقت داشته باشید که در صورتی که از رژیم گیاهخواری پیروی می‌کنید، می‌توانید گوشت را حذف کرده و اگر منع مصرف گوشت قرمز دارید، می‌توانید از گوشت مرغ استفاده کنید.

دستور پخت مانی پلو

مواد مورد نیاز برای تهیه مانی پلو

موادی که در ادامه ذکر می شوند برای پخت غذا برای ۴ نفر کافی می باشد.

برنج: ۳ پیمانه

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

لپه: یک لیوان

کشمش پلویی: ۲۵۰ گرم

زرشک: ۷۵ گرم

گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم

رشته پلویی: ۲۰۰ گرم

پیاز داغ: دو تا سه قاشق غذاخوری

زیره سیاه: یک قاشق چای خوری

نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

دستور پخت مانی پلو

دستور پخت مانی پلو، یک غذای دامغانی

در دستور پخت مانی پلو لازم است تا ابتدا گوشت یا مرغ مورد نیاز در این غذا را آماده کنیم. اگر از گوشت قرمز استفاده می کنید باید آن را به صورت تکه های ریزی برش دهید و سپس همراه با پیاز داغ، فلفل، زیره سیاه و زردچوبه در روغن داغ تفت دهید. سپس یک تا دو لیوان آب را به ظرف اضافه کرده و صبر کنید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم تا به آهستگی بجوشد و گوشت بپزد. در صورتی که از گوشت مرغ استفاده می کنید، لازم است تا مرغ را همراه با یک پیاز، نمک و فلفل و زردچوبه کاملا بپزید. سپس استخوان‌ها و اضافات آن را جدا کرده و به صورت ریش ریش درآورید.

در مورد آماده سازی لپه نیز باید گفت که بهتر است آن را چند ساعت در آب خیس کنیم، سپس در ظرف جداگانه بپزیم.

کشمش و زرشک را نیز کاملا پاک کرده بشویید و سپس آبکش نمایید. پس از آن که آب اضافی آن گرفته شد، در ظرفی مقداری روغن ریخته و تفت می دهیم.

برای آماده سازی برنج نیز باید ابتدا برنج را همراه با آب و نمک فراوان حداقل دو ساعت خیس کنید. سپس در قابلمه ای مناسب، آب ریخته و آب را به جوش می آوریم. سپس برنج خیس کرده را درون آن می ریزیم و چند دقیقه مانده به اینکه برنج آماده ی آبکش شود رشته ها را خرد کرده و همراه با لپه درون آب برنج می ریزیم. چند دقیقه بعد رشته‌ها نیز نرم شده و این مخلوط را آبکش کرده و کف قابلمه را با کمی روغن و ته دیگ مورد نظر خود پر می کنیم. حال مخلوط آبکش شده را کم کم اضافه می کنیم سپس آن را دم کرده و نیم ساعت صبر می کنیم. آن را درون ظرفی مناسب کشیده و با گوشت پخته یا مرغ ریش شده و کشمش و زرشک تزیین می کنیم. زعفران دم کرده نیز برای تزیین برنج می باشد.