دستور پخت لوبیا پلو، یک غذای آسان و سالم

0 21

درباره ی لوبیا پلو چه می دانید؟

در اینجا قصد داریم به دستور پخت لوبیا پلو بپردازیم. لوبیا پلو یکی از انواع غذاهایی است که معروف و محبوب ایرانیان می باشد. این غذا علاوه بر این که می‌تواند در برنامه ی غذایی خانواده ها استفاده شود، قابلیت آن را دارد که زینت سفره های مهمانی نیز باشد. این غذا به دلیل برخورداری از گوشت و لوبیا سبز خواص زیادی را درون خود گنجانده است.

به هرحال گوشت قرمز از ویژگی ها و خصوصیاتی برخوردار است که مصرف آن به افراد جامعه توصیه می‌شود. علاوه بر آن مصرف گوشت در کنار سبزیجاتی چون لوبیا سبز باعث می‌شود تا غذای سالم تر و مقوی تر مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل مجله ی موفقیت و سلامت آبی با بیان دستور پخت لوبیا پلو شما را در زمینه ی آشپزی یاری می کند.

دستور پخت لوبیا پلو

مواد لازم در دستور پخت لوبیا پلو

برنج: ۴ پیمانه

گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی: ۵ قاشق غذاخوری

لوبیا سبز خرد شده: یک پیمانه

پیاز متوسط: ۳ عدد

روغن: به میزان لازم

نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

 

دستور پخت لوبیا پلو خوشمزه با گوشت چرخ کرده

ابتدا باید برنج مورد نیاز در دستور پخت لوبیا پلو را شسته و سپس به مدت حداقل دو ساعت خیس کنیم. این کار باید همراه با نمک فراوان صورت پذیرد و سپس نوبت به مرحله ی آماده سازی لوبیا سبز می شود.

لوبیا سبز را باید ابتدا پاک کرده و سر و دم آن را بچینید، سپس آن ها را در ابعاد حدود یک تا یک و نیم سانتی متر خرد کرده و همراه با کمی نمک در ظرفی بپزید. سپس مرحله ی آماده سازی مواد لوبیا پلو آغاز می‌شود. ابتدا در یک تابه مقداری روغن سرخ کردنی ریخته و اجازه دهید تا داغ شود. سپس پیاز های نگینی را درون روغن داغ ریخته و پس از آن که با کمی تفت دادن نرم شد و تغییر رنگ داد، زردچوبه را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه نیز کمی سرخ شود.

سپس لوبیا های پخته شده را به وسیله ی یک آبکش از آب آن جدا کنید و درون پیاز داغ و زردچوبه تفت دهید تا سرخ شود. سپس گوشت چرخ کرده را به مخلوط پیاز و لوبیا اضافه کرده و دوباره تفت دهید تا گوشت چرخ کرده نیز به خوبی سرخ شود.

دستور پخت لوبیا پلو

دقت کنید که اگر تمایل دارید تا از گوشت خورشتی استفاده کنید باید در همین مرحله گوشت های خورشتی را نیز سرخ کنید و سپس اجازه دهید تا به مدت چند ساعت بپزد. البته اگر از گوشت گوسفندی استفاده کنید مناسب تر می باشد. رب گوجه فرنگی نیز باید همراه با گوشت اضافه شده و سرخ شود.

زمانی که مواد لوبیا پلو آماده شد، زمان آن است که برنج را به مرحله آبکش برسانید. بدین منظور برنج های خیس خورده را درون آب در حال جوش ریخته و کمی صبر کنید تا دانه های آن نرم شده و قد بکشد.

سپس آن را آبکش کرده و کف قابلمه را کمی روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر خود را بچینید.

سپس برنج آبکش شده و مواد لوبیا پلو را به صورت لایه ای درون قابلمه بریزید و سپس اجازه دهید با شعله ی زیاد بخار دهد و بعد از آن به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم دم بکشد.

در صورتی که جز افراد گیاه خوار هستید، می توانید به راحتی گوشت را از این غذا حذف کرده و از غذایی خوشمزه و مفید بهره بگیرید.

در کنار این غذا می توان از ماست، سبزی خوردن یا سالاد شیرازی نیز استفاده کرد و با کمی تزیین به زیبایی آن افزود. امیدواریم از خوردن این غذا لذت ببرید.