آشپزی

دستور پخت قیمه، یک خورشت اصیل ایرانی

دانستنی های جالب در مورد خورشت قیمه

پیش از آن که دستور پخت قیمه را شرح دهیم، به بیان دانستنی هایی درباره ی آن می پردازیم. قیمه در دسته بندی خورشت ها قرار دارد. این غذای خوشمزه و لذیذ جزء غذا های اصیل ایرانی می باشد. گفته می شود که یکی از شاه های قاجار علاقه ی وافری به این غذا داشته است. تا جایی که در هر وعده، یک کاسه از این خورشت در کنار غذایش سرو می شده است. جالب است بدانید تا پیش از ورود گوجه فرنگی به ایران و رواج یافتن استفاده از رب گوجه فرنگی در غذاها، این غذا بی رنگ طبخ می شد.

کاملاً قابل تصور است که استفاده از رب گوجه فرنگی در طبخ خورشت قیمه چه تحول عظیمی در ظاهر، بو و مزه ی آن ایجاد کرده است. همانطور که می دانید امروزه نیز این غذا در برنامه هفتگی خانواده ها قرار دارد و از طرفداران خاص خود برخوردار است. در ادامه مجله ی آشپزی آبی به بیان دستور پخت قیمه می‌پردازد. امیدواریم از این دستور استفاده کرده و از آشپزی لذت ببرید.

دستور پخت قیمه

مواد لازم جهت تهیه خورشت قیمه

گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم

لپه: ۲۵۰ گرم

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

پیاز: یک عدد

سیب زمینی: 2 تا 3 عدد متوسط

چوب دارچین: یک عدد

روغن: ۲ قاشق غذاخوری

لیموعمانی: ۳ تا ۴ عدد

زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری

زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم

دستور پخت قیمه یک خورشت لذیذ

ابتدا روغن را درون ظرف مورد نظر برای طبخ خورشت ریخته و پس از آن که کمی گرم شد، پیاز های نگینی را به آن اضافه می کنیم. حال باید اجازه دهیم تا با حرارت ملایم آب پیاز ها کشیده شده و رنگ آن تغییر کند و به اصطلاح پیاز داغ آماده شود. حال زمان آن است که زردچوبه را با پیاز ها کمی تفت دهیم. سپس گوشت را که از قبل به صورت خورشتی خرد کرده ایم، به آن اضافه می کنیم. تفت می دهیم تا همه ی وجوه گوشت‌ها به خوبی سرخ شود. سپس لپه ها و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم و پس از آن که همه ی این مواد تفت داده شدند، زمان آن است که آب را به خورشت اضافه کنیم و پس از آن که به جوش آمد، اجازه دهیم تا با حرارت ملایم به آهستگی بجوشد فلفل سیاه نیز در همین مرحله اضافه می‌شود.

پس از آن که گوشت نیم پز شد زمان آن است که لیمو عمانی ها را که روی سطح آنها سوراخ های ایجاد کرده اید، به خورشت اضافه کنید. چوب دارچین و زعفران دم کرده نیز در همین مرحله به خورشت اضافه می شود. سپس اجازه دهید تا دوباره خورشت به جوش آید و با حرارت ملایم مراحل پخت را طی کند و جا بیفتد. نمک را زمانی که خورشت تقریباً جا افتاده است به آن اضافه کنید.

این مطلب را از دست ندهید
دستور پخت میرزا قاسمی، یک غذای خوشمزه ی شمالی

سیب زمینی ها را به صورت خلالی در آورده و جداگانه سرخ کنید و در آخرین مرحله به خورشت اضافه کنید.

دستور پخت قیمه

نکاتی برای دستور پخت قیمه

مواد اولیه ی ذکر شده برای شش نفر مناسب می باشد.

در صورتی که قصد دارید قیمه بادمجان تهیه کنید، تنها کافی است به جای سیب زمینی بادمجان تهیه کرده و سرخ نمایید، اما بهتر است بادمجان در مرحله‌ای که گوشت نیم پز شده است، به خورشت اضافه گردد.

در مورد سیب زمینی، بسته به سلیقه ی افراد می‌توان پیش از سرو غذا آن را با خورشت مخلوط کرد یا بعد از سرو خورشت آن را در گوشه‌ای از بشقاب قرار داد.

زمان آماده سازی این غذا حدود ۴ ساعت و تهیه آن برای وعده ی ناهار و شام مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا