آشپزی

دستور پخت قورمه سبزی یک غذای اصیل ایرانی

قورمه سبزی و تاریخچه ی آن

 پیش از آن که به دستور پخت قورمه سبزی بپردازیم، سعی داریم تا به نکاتی درباره ی تاریخچه ی این غذا اشاره کنیم. قورمه سبزی یکی از غذاهای پرطرفدار و سنتی ایرانی می باشد. جالب توجه است که در طول تاریخ روش پخت آن تغییری نکرده است. این خورشت لذیذ، ابتدا در بین عشایر رواج پیدا کرد. چرا که آنها به دامپروری پرداخته و با ذبح گوسفندان خود و خرد کردن گوشت آن، قورمه درست کرده و سپس با افزودن سبزیجات کوهی و گرد لیمو این غذای خوشمزه را میل می‌کردند.

امروزه نیز این غذا بسیار پرطرفدار بوده و جز غذاهایی است که در برنامه ی غذایی هفتگی خانواده ها از جایگاه ویژه ای برخوردار است. امیدواریم از خوردن آن لذت ببرید.

قورمه سبزی
قورمه سبزی

مواد لازم جهت تهیه ی قورمه سبزی

گوشت گوسفندی یا گوساله: نیم کیلوگرم

 پیاز: ۱ عدد بزرگ

روغن: ۲۵۰ گرم

لیموعمانی: ۵ تا ۶ عدد

لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی: نیم لیوان

سبزی خورشت: یک کیلوگرم

زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم

سبزی خورشت از تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج تشکیل می شود.

دستور پخت قورمه سبزی این خورشت لذیذ

دستور پخت قورمه سبزی از زبان مجله ی موفقیت و سلامت آبی به شرح زیر است:

ابتدا لوبیا ها را خیس کرده و اجازه دهید تا چند ساعت در همین حالت بماند. در این مدت بهتر است چند بار آب آن را عوض کنید. گوشت را تمیز کرده و سپس خرد کنید. پیاز را شسته و پوست آن را بکنید و به صورت نگینی خرد کنید.

حال زمان آن فرا رسیده است که در ظرف مورد نظر برای پخت قرمه سبزی روغن ریخته و پس از آنکه کمی گرم شد، پیاز های نگینی را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا با حرارت ملایم آب پیاز ها کشیده شده و به رنگ طلایی در آید. حال زمان آن است که زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و پس از آن که زردچوبه نیز کمی تفت خورد، گوشت را اضافه کنید. حال مرتب هم بزنید تا تمام وجوه قطعات گوشت سرخ شود. حال لوبیا ها را درون مخلوط گوشت و پیاز ریخته و کمی تفت دهید. سپس آب را به این مواد اضافه می کنیم. شعله را زیاد کرده تا آب خورشت به جوش آید. سپس با استفاده از حرارت ملایم اجازه دهید تا به مدت چند ساعت خورشت ریز ریز بجوشد.

وقتی گوشت نیم پز شد زمان اضافه کردن سبزی خورشت می باشد. توجه داشته باشید که سبزی خورش را به دلیل طولانی بودن زمان آماده سازی معمولاً از قبل آماده می کنند. بدین صورت که ابتدا سبزی ها را پاک کرده، سپس شسته و خرد می‌کنند. سپس در روغن تفت می‌دهند میزان سرخ کردن سبزی به سلیقه ی افراد بستگی دارد. پس از آنکه سبزی را اضافه کردیم، زمان اضافه کردن لیمو عمانی است. بدین منظور لازم است تا سوراخ هایی روی سطح لیمو عمانی ایجاد کنیم. حال دوباره باید اجازه دهیم تا خورشت به جوش آید و سپس با حرارت ملایم به پخت خود ادامه دهد. زمانی که تقریبا خورشت جا افتاده بود نمک را اضافه کرده و پس از آن که کاملا خورشت جا افتاد، شعله را خاموش کرده و می توانید آن را سرو کنید.

قورمه سبزی
قورمه سبزی

نکاتی درباره ی طبخ قورمه سبزی

دستور پخت قورمه سبزی در نقاط مختلف ممکن است اندکی متفاوت باشد.

زمان لازم برای تهیه ی این خورشت تقریبا 4 ساعت است.

مواد لازم ذکر شده برای طبخ برای 6 نفر در نظر گرفته شده است.

این غذا جز خورشت ها محسوب شده و برای وعده ی ناهار و شام قابل سرو است.

برای آن که خورشت لذیذ تر شود می توانید تعدادی قلم یا عصاره ی آن را به آب خورشت اضافه کنید.

در بعضی مناطق کمی رب گوجه فرنگی نیز به آن اضافه می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا