
درباره ی قلیه ماهی چه می دانید؟
پیش از پرداختن به دستور پخت قلیه ماهی کمی به تحقیق و بررسی در مورد آن می پردازیم. در پخت این غذا از گوشت ماهی، سبزی و ادویه استفاده می شود. حضور ماهی و سبزی در کنار یکدیگر کمک می کند تا غذایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی در اختیار مصرف کننده قرار گیرد. این غذا برای افرادی که منع مصرف گوشت قرمز دارند بسیار مناسب و ارزشمند است.
قلیه ماهی از غذاهای معروف جنوب کشور بوده اما در سایر نقاط نیز دارای طرفداران زیادی می باشد. در صورتی که مایلید تا غذایی متنوع را در فهرست آشپزی خود قرار داده و با ماهی غذایی سالم و مقوی درست کنید، با مجله ی آشپزی آبی همراه شوید تا دستور پخت قلیه ماهی را بیاموزید.
مواد لازم برای تهیه ی قلیه ماهی
ماهی هامور، شیر، زبیدی یا سنگسر: 700 گرم
تمر هندی: 100 گرم
سبزی قلیه ماهی که شامل 400 گرم گشنیز و 50 گرم شنبلیله است.
پیاز: یک عدد بزرگ
سیر: 5 حبه
نمک، فلفل، پودر دانه ی گشنیز و ادویه ی مخصوص قلیه ماهی: به میزان لازم
دستور پخت قلیه ماهی غذای جنوبی و مجلسی
در دستور پخت قلیه ماهی اولین مرحله مربوط به آماده سازی تمر هندی می باشد. بدین ترتیب که باید تمر هندی را در مقداری آب گرم به مدت یک ساعت خیس کرده تا بتوانید پوست و هسته آن را جدا کنید. این کار بعد از یک ساعت با فشار پشت قاشق انجام میشود. عصاره ی آن را از صافی رد کرده و یک قاشق غذا خوری آرد لازم است تا به آن اضافه شود. سپس آن قدر هم بزنید تا مایه ای یکدست و یکنواخت حاصل شود.
ماهی مورد نظر را که از میان ماهی های مذکور در قسمت مواد لازم انتخاب کرده اید، به نمک، فلفل و پودر گشنیز آغشته کنید و برای این که به خوبی مزه دار شود، ۳۰ دقیقه صبر کنید.
حال نوبت به آماده سازی سبزی قلیه ماهی می رسد. گشنیز و شنبلیله را خوب پاک کنید و بشویید و سپس به صورت ساطوری و ریز خرد نمایید. در این مرحله نیاز است تا پیاز ها نیز ریز شده و کمی تفت داده شود. زمانی که کمی پیاز سبک شد و تغییر رنگ داد و سبزی را نیز به آن اضافه کرده و دوباره تفت دهید تا سبزی قلیه ماهی هم سرخ شده و آب آن کشیده شود. توجه کنید که سبزی قلیه ماهی باید به خوبی سرخ شده و رنگ آن تیره شود. نمک و فلفل و ادویه ی مخصوص قلیه ماهی هم باید به سبزی در حال سرخ شدن اضافه شود.
سپس سیر ها را رنده کرده و به خوبی تفت دهید.
زمانی که تغییر رنگ داد، آن ها را به مخلوط سبزی و پیاز داغ اضافه کنید ماهی را نیز در همین مرحله به این مخلوط اضافه نمایید.
در این مرحله نوبت به اضافه کردن تمر هندی و آرد میشود. زمانی که همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کردید و یکنواخت شد می توانید آن ها را به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزید. دقت کنید که در این مرحله به هیچ وجه نباید غذا را هم زد و در قابلمه را نیز نباید کامل بست. زیرا در غیر این صورت ماهی از هم پاشیده شده و به اصطلاح وا میرود و زیبایی ظاهری غذا حاصل نمی شود. کمی صبر کنید تا غذا کاملاً جا افتاده و روغن بیاندازد. در این زمان غذا آماده شده و می توانید آن را همراه با برنج نوش جان کنید. از آن جایی که این غذا یک غذای جنوبی است، حضور ترشی بندری در کنار آن بسیار به زیبایی و جلوه ی سفره کمک می کند.