
درباره ی عدس پلو چه می دانید؟
در این جا مجله ی آشپزی آبی قصد دارد تا به بیان دستور پخت عدس پلو بپردازد. در نگاه اول عدس پلو شاید غذایی ساده و خانگی به نظر آید، اما همین غذا را می توان با روشی مجلسی تهیه کرد و با پذیرایی از مهمانان جلوه ای خاص از آشپزی خود را نشان داد. علاوه بر این از این غذا برای نذری ها و مراسمات مذهبی هم نیز استفاده می شود.
مواد لازم در دستور پخت عدس پلو
این مواد برای پخت عدس پلو برای ۴ نفر کافی می باشد.
برنج: ۳ پیمانه
عدس: 1 پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
کشمش پلویی: یک پیمانه
پیاز متوسط: 1 عدد
زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
کره: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه: به میزان لازم
دستور پخت عدس پلو مجلسی و نذری
در دستور پخت عدس پلو، ابتدا باید برنج و عدس را در ظرفی با مقداری آب خیس کنید. این کار باید حداقل ۲ ساعت و با نمک فراوان انجام شود. سپس قابلمه ای برداشته و دو سوم آن را با آب پر کرده و زمانی که آب آن به خوبی می جوشید، برنج و عدس خیس خورده را به آب در حال جوش اضافه کنید و چند دقیقه صبر نمایید زمانی که دانه های برنج نرم شد آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.
مرحله بعد زمانی است که باید قابلمه مناسب برای دم کردن عدسپلو انتخاب کنید. مقداری روغن مایع کف قابلمه بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود. به عنوان ته دیگ نان یا سیب زمینی ورقه شده را کف ظرف بچینید و سپس مخلوط برنج و عدس را کم کم به قابلمه اضافه کنید.
سپس نصف لیوان آب و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع را با هم مخلوط کرده و روی برنج پخش کنید و حرارت را باید زیاد کرد و در قابلمه را گذاشت تا زمانی که برنج به اصطلاح بخار بدهد زمانی که این عمل انجام شد باید روی شعله ملایم قابلمه را قرار داد تا برنج و عدس به خوبی دم بکشد.
در مدت زمانی که برنج و عدس در حال دم کشیدن است به سراغ آماده کردن مایع گوشت چرخ کرده میرویم.
بدین منظور ابتدا ماهیتابه ای انتخاب کرده و به میزان لازم درون آن روغن مایع می ریزیم. حرارت می دهیم تا روغن کاملاً داغ شود. سپس پیاز را نگینی خرد می کنیم و درون روغن داغ تفت می دهیم، تا کاملاً سبک شده و تغییر رنگ دهد. سپس مقداری زرد چوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و باز تفت می دهیم.
تا خامی زرد چوبه گرفته شده و رنگ باز کند. حال گوشت چرخ کرده را که از قبل آماده کرده ایم به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم. این کار تا زمانی که گوشت چرخ کرده کاملاً سرخ شده و مخلوط یکنواختی به دست آید ادامه پیدا می کند. حالا زمان آن فرا رسیده تا کشمش را نیز به این مواد اضافه کرده و باز هم کمی تفت دهید تا کشمش نیز نرم شود.
زمانی که برنج کاملا دم کشیده بود آماده برای سرو است. بدین منظور ابتدا در ظرفی زعفران دم کرده و کره را مخلوط می کنیم و حدود یک کفگیر از برنج را درون آن می ریزیم و مخلوط می کنیم، تا برنجی زرد و خوش عطر و بو به دست آید. سپس در ظرف مورد نظر خود برنج و عدس را کشیده و با برنج زعفرانی و مخلوط گوشت چرخ کرده و کشمش به سلیقه ی خود، تزیین می کنیم. بدین ترتیب هم غذای مجلسی و زیبا پخته اید و هم از آشپزی کردن لذت برده اید.