آشپزی

دستور پخت عدس پلو، غذایی مرسوم در مراسمات مذهبی

درباره ی عدس پلو چه می‌ دانید؟

در این جا مجله ی آشپزی آبی قصد دارد تا به بیان دستور پخت عدس پلو بپردازد. در نگاه اول عدس پلو شاید غذایی ساده و خانگی به نظر آید، اما همین غذا را می توان با روشی مجلسی تهیه کرد و با پذیرایی از مهمانان جلوه ای خاص از آشپزی خود را نشان داد.  علاوه بر این از این غذا برای نذری ها و مراسمات مذهبی هم نیز استفاده می شود.

دستور پخت عدس پلو

مواد لازم در دستور پخت عدس پلو

این مواد برای پخت عدس پلو برای ۴ نفر کافی می باشد.

برنج: ۳ پیمانه

عدس: 1 پیمانه

گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم

کشمش پلویی: یک پیمانه

پیاز متوسط: 1 عدد

زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری

کره: یک قاشق غذاخوری

روغن مایع: به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه: به میزان لازم

دستور پخت عدس پلو مجلسی و نذری

در دستور پخت عدس پلو، ابتدا باید برنج و عدس را در ظرفی با مقداری آب خیس کنید. این کار باید حداقل ۲ ساعت و با نمک فراوان انجام شود. سپس قابلمه ای برداشته و دو سوم آن را با آب پر کرده و زمانی که آب آن به خوبی می جوشید، برنج و عدس خیس خورده را به آب در حال جوش اضافه کنید و چند دقیقه صبر نمایید زمانی که دانه های برنج نرم شد آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.

مرحله بعد زمانی است که باید قابلمه مناسب برای دم کردن عدس‌پلو انتخاب کنید. مقداری روغن مایع کف قابلمه بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود. به عنوان ته دیگ نان یا سیب زمینی ورقه شده را کف ظرف بچینید و سپس مخلوط برنج و عدس را کم کم به قابلمه اضافه کنید.

سپس نصف لیوان آب و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع را با هم مخلوط کرده و روی برنج پخش کنید و حرارت را باید زیاد کرد و در قابلمه را گذاشت تا زمانی که برنج به اصطلاح بخار بدهد زمانی که این عمل انجام شد باید روی شعله ملایم قابلمه را قرار داد تا برنج و عدس به خوبی دم بکشد.

در مدت زمانی که برنج و عدس در حال دم کشیدن است به سراغ آماده کردن مایع گوشت‌ چرخ کرده می‌رویم.

بدین منظور ابتدا ماهیتابه ای انتخاب کرده و به میزان لازم درون آن روغن مایع می ریزیم. حرارت می دهیم تا روغن کاملاً داغ شود. سپس پیاز را نگینی خرد می کنیم و درون روغن داغ تفت می دهیم، تا کاملاً سبک شده و تغییر رنگ دهد. سپس مقداری زرد چوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و باز تفت می دهیم.

دستور پخت عدس پلو

تا خامی زرد چوبه گرفته شده و رنگ باز کند. حال گوشت چرخ کرده را که از قبل آماده کرده ایم به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم. این کار تا زمانی که گوشت چرخ کرده کاملاً سرخ شده و مخلوط یکنواختی به دست آید ادامه پیدا می کند. حالا زمان آن فرا رسیده تا کشمش را نیز به این مواد اضافه کرده و باز هم کمی تفت دهید تا کشمش نیز نرم شود.

این مطلب را از دست ندهید
دستور پخت مرصع پلو، جواهر غذاهای ایرانی

زمانی که برنج کاملا دم کشیده بود آماده برای سرو است. بدین منظور ابتدا در ظرفی زعفران دم کرده و کره را مخلوط می کنیم و حدود یک کفگیر از برنج را درون آن می ریزیم و مخلوط می کنیم، تا برنجی زرد و خوش عطر و بو به دست آید. سپس در ظرف مورد نظر خود برنج و عدس را کشیده و با برنج زعفرانی و مخلوط گوشت چرخ کرده و کشمش به سلیقه ی خود، تزیین می کنیم. بدین ترتیب هم غذای مجلسی و زیبا پخته اید و هم از آشپزی کردن لذت برده اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا