
درباره ی زرشک پلو با مرغ چه می دانید؟
پیش از آن که به بیان دستور پخت زرشک پلو با مرغ بپردازیم، میخواهیم کمی درباره ی خود غذا صحبت کنیم. زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای مجلسی می باشد که بر سر سفره های اعیانی و در مراسمات خاص چه عروسی باشد و چه عزا مورد استفاده قرار می گیرد. این غذا علاوه بر طعم خوبی که دارد و توانسته طرفداران زیادی را به دست آورد، دارای زیبایی بصری بوده و می تواند زینت سفره ها و مجالس باشد.
به همین دلیل مجله ی آشپزی آبی آموزش این غذا را در زمینه ی آشپزی انتخاب کرده است.
مواد لازم برای دستور پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی
برنج: ۴ پیمانه
مرغ: چهار تکه
پیاز خرد شده ی نگینی: ۱ عدد
زرد چوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
زعفران دمکرده ی غلیظ: ۴ قاشق غذا خوری
آب لیمو: ۱ قاشق غذا خوری
گلاب: یک قاشق غذاخوری
زرشک: یک پیمانه
شکر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
خلال پسته: ۱۰۰ گرم
کره: ۵۰ گرم
دستور پخت زرشک پلو با مرغ یک غذای خوشمزه و مجلسی
در دستور پخت زرشک پلو با مرغ ابتدا به آماده سازی مرغ اقدام میکنیم. بدین منظور مرغ های خرد شده را همراه با پیاز نگینی، زرد چوبه و نمک و ۲ قاشق روغن روی حرارت متوسط و مناسب، درون قابمه ای به مدت ۲۰ دقیقه تفت می دهیم. تا زمانی که پیاز ها کاملاً سرخ شده و مرغ نیز کاملاً مزه دار شود و سطح روی آن تغییر رنگ دهد.
سپس چهار لیوان آب به آن اضافه کرده و دقت کنید که اصلاً لازم نیست تا تمام سطح مرغ با آب پوشیده شود. حال اجازه میدهیم تا مرغ به آهستگی جوشیده و بپزد.
زمانی که مرغ کاملا پخته شد، وقت آن فرا رسیده که مرحله ی خوش طعم کردن آن را آغاز کنیم. بدین منظور یک قاشق روغن و رب گوجه فرنگی را داخل ظرفی جداگانه ریخته و با حرارت ملایم تفت می دهیم. این تفت دادن باعث می شود تا بوی خامی رب گرفته شده و رنگ بهتری پیدا کند. حالا مقداری لیمو، گلاب و یک قاشق زعفران دم کرده را به رب سرخ شده اضافه می کنیم و دوباره تفت می دهیم.
پس از مدت کوتاهی سس به دست آمده را روی مرغ پخته شده ریخته و هم می زنیم تا به صورت یکنواخت به همه ی قسمت های آن برسد. حالا حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم مرغ همراه با حرارت کمی بپزد و آب آن غلیظ و جا افتاده شود.
در یک ظرف جداگانه یک قاشق کره و یک قاشق روغن مایع را همراه با زرشک و شکر و یک قاشق غذا خوری زعفران و گلاب تفت می دهیم. این مواد برای تزیین برنج می باشند.
برای تهیه ی برنج این غذا نیز مانند برنج های ساده ی دیگر از روش آبکش استفاده می کنیم.
ابتدا برنج را حدود دو تا سه ساعت همراه با نمک فراوان خیس کرده و درون قابلمه ای آب را به جوش می آوریم.
سپس برنج خیس کرده را درون آب در حال جوش ریخته و چند دقیقه صبر می کنیم. زمانی که دانه های برنج نرم شدند، آن را آبکش کرده و کف قابلمه از هر ته دیگی که دوست داریم، چیده و سپس برنج آبکش شده را کم کم درون قابلمه می ریزیم. در ظرف را گذاشته و اجازه می دهیم تا بخار دهد. در این زمان شعله را کم کرده و به مدت نیم ساعت برنج را دم می کنیم. سپس برنج را با موادی که آماده کرده ایم تزیین کرده و همراه با مرغ سرو می کنیم.