
درباره ی دستور پخت رشته پلو چه می دانید؟
در اینجا به دستور پخت رشته پلو، از غذاهای بسیار قدیمی و باستانی ایرانی، می پردازیم. در زمانهای قدیم برای طبخ این غذا لازم بود تا رشته پلویی را در خانه درست کرده و مورد استفاده قرار دهند. اما امروزه کارخانجاتی اقدام به تهیه و تولید انواع رشته از جمله رشته پلویی کردند و حتی با افزودن سبوس به آن به بهتر شدن کیفیت غذایی آن کمک کرده اند. شما هم می توانید از همین رشته های آماده استفاده کنید و یکی از مراحل آشپزی را به آسانی طی کنید. اگر مایلید تا با دستور پخت رشته پلو آشنا شوید با مجله ی آشپزی آبی همراه باشید.
مواد لازم در دستور پخت رشته پلو
این مواد برای تهیه ی رشته پلو برای 4 نفر کفایت می کند.
دو پیمانه برنج
۱۰۰ گرم رشته پلویی
روغن، زردچوبه و نمک به مقدار لازم
یک عدد پیاز
نصف پیمانه کشمش
10 عدد خرما
نصف قاشق چای خوری زعفران دم کرده
نصف قاشق چایخوری دارچین
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم یا مرغ یک تکه سینه
دقت داشته باشید که در پخت این غذا می توانید از کشمش و خرما استفاده کنید و یا از گوشت قلقلی یا گوشت مرغ بهره بگیرید. وجود کشمش و خرما در کنار رشته پلو از نظر غذایی کاملاً ارزش آن را حفظ می کند. اما استفاده از گوشت قرمز یا گوشت سفید به اختیار خود شما می باشد.
دستور پخت رشته پلو غذای ایران باستان
مرحله اول:
این مرحله مربوط به آماده سازی برنج می باشد. ابتدا برنج را به مدت حداقل ۲ ساعت همراه با آب و نمک فراوان خیس کنید. سپس آن را درون قابلمهای مملو از آب جوش بریزید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد. رشته های پلویی را نیز در همین مرحله خرد کرده و درون مخلوط آب جوش و برنج بریزید و اجازه دهید، همراه با دانه های برنج حدود ۵ دقیقه بجوشد زمانی که دانه های برنج نرم شده بودند این مخلوط را آبکش کنید.
مرحله دوم:
در این مرحله کف قابلمه مورد نظر خود را کمی روغن ریخته و سیب زمینی یا نان را به عنوان ته دیگ در لایه زیرین قرار دهید. سپس برنج و رشته آبکش شده را آهسته آهسته به آن بیافزایید و پس از آنکه بخار داد اجازه دهید تا به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.
مرحله سوم:
این مرحله مربوط به آماده سازی خرما و کشمش می باشد. بدین منظور لازم است تا کشمش ها و خرما ها را از قبل شسته سپس کشمش ها را کمی خیس کنید و خرماها را نیز از وسط نصف کرده و هسته آنها را جدا نمایید. سپس تابه ای را روی شعله گاز قرار دهید و روغن درون آن ریخته و صبر کنید تا داغ شود سپس پیاز ها را به صورت خلالی خرد کرده و درون روغن داغ تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید حال زمان آن است که زردچوبه و دارچین را نیز به پیاز داغ اضافه کنید تا بوی ادویه ها عطر خوبی به پیاز داغ ببخشند. سپس کشمش های آبکش شده را همراه با خرما های هسته به این مخلوط اضافه کنید و تفت دهید تا کم کم نرم شده و کمی تغییر رنگ دهند.
مرحله چهارم:
این مرحله اختیاری و مربوط به آمادهسازی گوشت قلقلی می باشد. بدین منظور پیازی را رنده کنید و همراه با زردچوبه و نمک و فلفل به گوشت چرخکرده بیفزایید. و سپس آنقدر ورز دهید تا مخلوط یکنواخت به دست آید حال آن ها را به شکل توپ هایی درآورده و درون روغن داغ سرخ کنید. دقت کنید که مرحله سرخ کردن باید به آهستگی و دقت انجام شود تا در همین مرحله گوشهای قلقلی کاملا بپزند.
مرحله پنجم:
این مرحله نیز اختیاری بوده و مربوط به آماده سازی مرغ می باشد برای این کار نیز کافی است که مرغ را همراه با پیاز نمک و فلفل و زردچوبه در قابلمه ای جداگانه بپزید و به صورت تکه ای یا ریش ریش شده مورد استفاده قرار دهید.
مرحله ششم:
زمانی که رشته پلو دم کشید، آن را درون ظرفی کشیده و بنا به سلیقه خود همراه با برنج زعفرانی و کره آب شده و کشمش و خرما یا گوشتی قلقلی یا مرغ تزیین کنید.