
درباره خورشت کنگر چه میدانید؟
در دستور پخت خورشت کنگر گوشت خورشتی و گیاه کنگر اجزای اصلی تشکیل دهنده می باشد. به همین دلیل است که با استفاده از این خورشت می توانید از غذایی مقوی و سالم بهره مند شوید. خورشتکنگر یکی از غذاهای سنتی استان کرمانشاه می باشد. این خورشت، خورشتی فصلی بوده و به دلیل مزه خوب و فایده های زیاد آن در سایر مناطق کشور نیز مورد استفاده قرار می گیرد. خواص کنگر کم نظیر بوده و از جمله آنها میتوان به تقویت قلب و دستگاه گوارش اشاره کرد. این گیاه به هضم بهتر غذا ها کمک کرده و خاصیت اشتها آوری نیز دارند. به دلیل ویتامینها و املاح موجود در این گیاه به بدن انسان نیرو میبخشد و مواد مورد نیاز بدن را تامین می کند.
دستور پخت خورشت کنگر را می توان با کمی تغییر برای همه افراد مناسب سازی کرد. برای مثال با حذف گوشت از دستور پخت این خورشت می توان آن را در رژیم غذایی افراد گیاهخوار قرار داد تا از خواص گیاه کنگر برخوردار شوند. به علاوه برای افرادی که منع مصرف گوشت قرمز دارند میتوان در طبخ خورشت کنگر از گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کرد تا این افراد نیز بتوانند مواد مفید کنگر را دریافت کنند. از دیگر عواملی که باعث تشویق افراد به استفاده از این غذا در فهرست آشپزی آن ها میشود، ایجاد تنوع در رژیم غذایی می باشد. همین دلایل کافی است تا مجله ی آشپزی آبی به بیان دستور پخت خورشت کنگر بپردازد.
مواد لازم در دستور پخت خورشت کنگر
دقت کنید که موادی که در ادامه بیان میشوند برای تهیه خورشت برای یک خانواده ۴ نفری کافی می باشد.
نعنا: ۵۰ گرم
کنگر: ۶۰۰ گرم
جعفری: ۱۵۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
لیموعمانی: دو عدد
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع سرخ کردنی: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
دستور پخت خورشت کنگر غذای کرمانشاهی
مرحله اول تهیه هر خورشتی مربوط به پیاز داغ آن می باشد. پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و تفت می دهیم، بعد از آن که آب آن کشیده شد و تغییر رنگ داد، زردچوبه را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم تا یکنواخت شود. سپس گوشت خورشتی را اضافه کرده و همراه با پیاز داغ تفت میدهیم تا تمام وجوه آن به صورت یکنواخت تغییر رنگ دهد. حال رب گوجه فرنگی مورد نیاز را به آن اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم تا رنگ باز کند. حالا زمان آن است که مقداری آب جوش به این مخلوط اضافه کنیم و اجازه دهیم تا با آهستگی بجوشد.
زمانی که گوشت در حال پختن است نسبت به آمادهسازی کنگرهها، نعنا و جعفری اقدام می کنیم. کنگرها را باید شسته و به خوبی تمیز کنیم و سپس در اندازه های دلخواه خود خرد نماییم. نعنا و جعفری نیز باید ابتدا پاک شده سپس به خوبی شسته شوند و به صورت ساطوری خرد شوند.
حالا در ظرفی جداگانه مقداری روغن سرخ کردنی می ریزیم و صبر می کنیم تا داغ شود. کنگرهها، نعنا و جعفری را داخل روغن داغ ریخته و تفت می دهیم تا کمی تغییر رنگ دهد. همین که کمی تغییر رنگ داد کافی می باشد. زیرا زیاد سرخ شدن آن ها باعث میشود تا خواص خود را از دست بدهند. در مرحله ای که گوشت خورشتی نیم پز شده است، مخلوط کنگر، نعنا و جعفری را به آن اضافه می کنیم و لیموهای عمانی را نیز با چنگال سوراخ کرده و به درون خورشت می اندازیم.
سپس دوباره اجازه می دهیم تا خورشت به آهستگی به روند پخت خود ادامه دهد. سی دقیقه مانده به پایان مرحله پخت، نمک و فلفل را به خورشت اضافه کرده و اجازه می دهیم تا کاملا جا بیفتد. سپس می توانیم، آن را در ظرف مورد نظر خود کشیده و همراه با برنج مصرف کنیم.