
درباره خورشت ریواس چه میدانید؟
پیش از آن که به دستور پخت خورشت ریواس بپردازیم، باید بدانیم که این خورشت از چه خواص و ویژگی هایی برخوردار است. در خورشت ریواس همان طور که از نامش پیداست، از گوشت و ریواس به عنوان مواد اصلی استفاده می شود. هر چند دستور پخت این خورشت دارای تنوع زیادی است و در بعضی شهر ها از موادی مانند رب انار و لپه نیز استفاده میشود، اما تمرکز روی ویژگی های ریواس می باشد. از جمله خواص ریواس می توان به خاصیت پیشگیری از سرطان و سم زدایی بدن اشاره کرد. علاوه بر این ها ریواس در جوانسازی پوست و مبارزه با عفونت های بدن کاربرد دارد.
معمولاً در پخت انواع خورشت استفاده از گوشت خورشتی قرمز مرسوم است، اما در صورتی که شما دارای منع مصرف گوشت قرمز هستید، می توانید این خورشت را با گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون بپزید. در صورتی که از رژیم گیاهخواری پیروی میکنید، میتوانید بدون افزودن هیچ نوع گوشتی این خورشت را پخته و از خواص سرشار ریواس بهره مند شوید.
اگر شما هم علاقه مند به آشپزی و دستور پخت خورشت ریواس هستید، از شما دعوت میکنیم تا با مجله ی آشپزی آبی همراه شوید.
مواد لازم برای تهیه خورشت ریواس
نعنا: ۵۰ گرم
جعفری: ۲۰۰ گرم
ریواس تازه: ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
گوشت خورشتی: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
روغن سرخ کردنی: به اندازه کافی
دستور پخت خورشت ریواس، غذایی سالم و مفید
در دستور پخت خورشت ریواس مانند هر خورشت دیگری ابتدا اقدام به آماده سازی پیاز داغ می کنیم. بدین منظور پیاز ها را شسته و پوست آن ها را گرفته به صورت نگینی خرد می کنیم و درون روغن داغ می ریزیم. سپس تفت میدهیم تا کاملاً طلایی شده و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم. حال تفت می دهیم تا به خوبی خامه زردچوبه گرفته شود. سپس گوشت های خورشتی را به این مخلوط اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا زمانی که تمام وجوه تکه های گوشت تغییر رنگ دهد.
رب گوجه فرنگی که در مواد مورد نیاز ذکر کردیم را در همین مرحله به گوشت اضافه می کنیم و باز تفت می دهیم، تا رب نیز کاملاً سرخ شود. به این ترتیب رب گوجه فرنگی بوی خامی خود را از دست داده و رنگ باز می کند. حال چند لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به جوش آید. زمانی که به جوش آمد حرارت را کم کرده و صبر می کنیم تا گوشت به آهستگی به روند پخت خود ادامه دهد.
از آن جایی که پخت گوشت زمان بر است، در همین حین به آماده سازی ریواس و سبزیجات مورد نظر می پردازیم.
نعنا و جعفری را شسته و سپس خورد می نماییم. آن ها را در مقداری روغن داغ تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند. سپس نوبت به آماده سازی ریواس می رسد. ریواس ها را شسته و با دقت پوست آن ها را می گیریم. سپس ساقه های آن را به ابعاد ۱ تا ۲ سانتی متر خرد می کنیم. حال ریواس های خرد شده را نیز در روغن داغ تفت می دهیم تا سرخ شود.
زمانی که گوشت خورشت نیم پز شده بود، سبزیجات و فلفل سیاه را به آن اضافه می کنیم. ۳۰ دقیقه قبل از این که پخت خورشت کامل شود، ریواس ها را هم اضافه کرده و صبر می کنیم تا روند پخت ادامه پیدا کند. در آخر نمک را اضافه کرده و بعد از چند دقیقه که با خورشت جوشید و خورشت جا افتاده و به خوبی روغن انداخت، غذای شما آماده سرو می باشد.