
درباره ی خورشت خلال چه می دانید؟
پیش از آن که به دستور پخت خورشت خلال بپردازیم، بهتر است اندکی به آگاهی های خود در مورد این غذای خوشمزه اضافه کنیم. منظور از خلال در این غذا خلال بادام می باشد. این خورشت یکی از غذاهای معروف استان کرمانشاه است. بنابراین استفاده از روغن کرمانشاهی نیز در طبخ آن بسیار موثر خواهد بود. این خورشت در استان کرمانشاه زینت سفره های مجلسی و مهمانی های اعیانی می باشد. شما نیز اگر از اهالی سایر استان های کشور هستید، می توانید با استفاده از دستور پخت خورشت خلال، به تهیه ی این خورشت پرداخته و با قرار دادن آن در سفره ی مهمانی خود از غذایی متنوع و مجلسی بهره مند شوید. بدین منظور مجله ی آشپزی آبی شما را در مسیر آشپزی همراه با لذت، همراهی می کند.

مواد لازم در دستور پخت خورشت خلال
گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
زرشک سیاه: یک پیمانه
گلاب: ۵ قاشق غذاخوری
خلال بادام درشت: ۲۵۰ گرم
روغن حیوانی کرمانشاهی: به مقدار لازم
لیمو عمانی: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: نصف پیمانه
چوب دارچین: دو تکه کوچک
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
دستور پخت خورشت خلال، یک غذای خوشمزه
اولین مرحله از دستور پخت خورشت خلال، مرحله ی آماده سازی خلال بادام و زرشک است. خلال های بادام را از شب قبل در مخلوطی از آب و گلاب خیس میکنیم. این کار سبب می شود تا خلال ها نرم و خوشمزه شوند. زرشک سیاه را بشویید و سپس خیس کنید و تا ۳ بار آب آن را عوض کنید، تا رنگ سیاه زرشک از بین برود.
برای اینکه خورشت خلال شفافی داشته باشید، گوشت های خورشتی را همراه با آب در ظرفی ریخته و حرارت دهید و کف های روی آن را جمع کنید و به دور بریزید سپس گوشت ها را آبکش کنید.
پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در ظرفی که شامل روغن مایع و روغن کرمانشاهی داغ است، تفت دهید، تا آب آن کشیده شده و کاملاً تغییر رنگ دهد. سپس گوشت، زردچوبه و ادویه جات دیگر را به پیاز افزوده و باز تفت دهید تا زمانی که گوش نیز کاملاً از هرجهت سرخ شده و تغییر رنگ دهد. سه پیمانه آب در قابلمه ریخته و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده تا به صورت آهسته بجوشد.

در یک ظرف جداگانه کمی روغن ریخته و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، خلال بادام را همراه با زعفران دم کرده درون روغن داغ ریخته و تفت دهید. حال زمان آن است که دو پیمانه آب به مخلوط خلال بادام و زعفران اضافه کرده و اجازه دهید تا خلال ها بپزند. زمانی که پخت آن تکمیل شد، خلال ها را آبکش کرده به همراه چوب های دارچین به گوشت های نیم پز شده اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا دوباره خورشت به جوش بیاید و با حرارت ملایم به روند پخت خود ادامه دهد.
رب گوجه فرنگی را نیز در ظرفی جداگانه همراه با کمی روغن داغ تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس آن را نیز به خورشت بیافزایید.
لیمو عمانی ها را نیز به خورش اضافه کنید و صبر نمایید تا خورشت به مراحل پایانی پخت خود برسد گلاب و زعفران دم کرده را به خورشت اضافه کرده و نیم ساعت صبر کنید زمانی که خورشت کاملاً آماده بود، نمک و زرشکی که از قبل تفت داده اید را به آن اضافه کرده و پس از آن که چند جوش خورد آن را خاموش کنید و چوبهای دارچین را از آن جدا کنید.