
درباره خورشت به چه میدانید؟
پیش از آنکه به دستور پخت خورشت به پردازیم، بهتر است کمی با خواص آن آشنا شویم. این غذا همانطور که از نامش پیدا است، از گوشت و به، به عنوان مواد تشکیل دهنده اصلی درست می شود. به میوه ای بسیار مفید و سرشار از ویتامین است. این میوه در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا نام آشنا بوده و به سلامت دستگاه گوارش و کبد نیز کمک میکند. مصرف به، در کنترل فشار خون نیز موثر واقع می شود. هر چند این میوه در فصل پاییز به دست می آید، اما شما می توانید با آماده سازی و قرار دادن آن در فریزر در سایر فصول سال نیز غذاهایی را با آن درست کنید و از آشپزی لذت ببرید.
مرسوم است که در طبخ خورشت به از گوشت قرمز استفاده شود، اما با کمی تغییر در دستور پخت آن میتوان این خورشت را برای افراد گیاهخوار یا افرادی که منع مصرف گوشت قرمز دارند، مناسبسازی کرد. به این منظور شما می توانید گوشت را از این غذا حذف کرده و یا از گوشت مرغ استفاده کنید. اگر مایلید تا با دستور پخت خورشت به آشنا شوید، مجله ی آشپزی آبی در خدمت شما است.
مواد لازم برای تهیه خورشت به
به بزرگ: ۲ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
آلو خورشتی: ۱۰ عدد
شکر: یک قاشق غذاخوری
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
آب لیموترش: یک قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
این مواد برای تهیه خورشت به برای ۴ نفر مناسب است.
دستور پخت خورشت به خورشت سالم و مفید
در دستور پخت خورشت به مانند سایر خورشت ها با پیاز داغ شروع می کنیم. ابتدا درون ظرفی مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازها را که به صورت نگینی از قبل خرد کرده اید به آن اضافه کنید. پیازها باید تفت داده شوند تا تغییر رنگ داده و نرم شوند. سپس زردچوبه را اضافه کرده تفت دهید تا خامی آن گرفته شود و حالا نوبت به سرخ کردن گوشت خورشتی درون پیاز داغ می رسد. این کار را نیز انجام دهید تا تمام وجوه تکههای گوشت تغییر رنگ دهند.
در این زمان فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی نیز اضافه میشود و با مخلوط گوشت و پیاز داغ تفت داده می شود، تا تغییر رنگ دهد و رب گوجه فرنگی رنگ باز کند. حال زمان آن فرا رسیده تا حدود ۴ لیوان آب جوش به این مخلوط اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم بپزد. هر چند اضافه کردن رب گوجه فرنگی در این غذا اختیاری میباشد، اما تأثیر زیادی در مزه و زیبایی خورشت دارد.
در مدت زمانی که فرآیند پخت گوشت انجام می شود، شما به سراغ آمادهسازی به می روید.
برای اینکار باید ابتدا به ها را شسته و سپس به صورت مکعبی و درشت خرد نمایید. دقت کنید که در تهیه این خورشت اصلاً نباید به ها ریز شوند، زیرا در این صورت پس از پخته شدن، له می شوند و زیبایی خورشت را از بین می برند. وقتی به ها خرد و آماده شد، آنها را درون ظرفی جداگانه با روغن داغ تفت می دهیم، تا تغییر رنگ دهد. تنها کمی تغییر رنگ کافی است و نیازی نیست که به ها کاملاً سرخ شود.
وقتی گوشت خورشت نیم پز شده بود، به ها را به آن اضافه کنید. آلوهای خورشتی را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد خیس کرده و پس از این زمان آبکش نمایید. سپس نیم ساعت مانده به اینکه خورشت کاملاً آماده شود آلو را همراه با شکر و آبلیمو به قابلمه اضافه کنید. نمک هم در همین زمان اضافه می شود و پس از نیم ساعت خورشت آماده بوده و شما می توانید همراه با برنج آن را نوش جان کنید.