
درباره خورشت بامیه چه می دانید؟
دستور پخت خورشت بامیه میراث غذایی نواحی جنوبی کشورمان ایران می باشد. البته دستور پخت عربی آن نیز وجود دارد اما به دلیل وجود ادویههای تندی نظیر فلفل که باعث تند شدن آن میشود، با ذائقه ایرانی تناسب چندانی ندارد.
درباره مواد تشکیل دهنده این خورشت باید گفت، همان طور که از نامش مشخص است اصلی ترین مواد آن گوشت و بامیه می باشد. بامیه یکی از سبزیجاتی است که خواص بسیار مفیدی برای بدن دارد. همانطور که می دانید بدن انسان نیازمند دریافت ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی با استفاده از خوردن خوراکی های متنوع می باشد. در صورتی که تنوع غذایی در رژیم غذایی هفتگی شما وجود داشته باشد، می توانید تا حدود زیادی از رسیدن مواد مورد نیاز به بدنتان اطمینان حاصل نمایید.
دستور پخت خورشت بامیه
زمانی که سخن از تنوع در برنامه غذایی به میان می آید، معمولاً خانم های خانه دار را به فکر فرو می برد. چرا که معمولاً به دنبال غذایی متنوع میگردند، تا آن را در برنامه هفتگی خود قرار داده و از خوردن غذاهای تکراری جلوگیری نمایند و از آشپزی هم لذت ببرند. اگر شما هم تجربه این چنینی دارید، با مجله آشپزی آبی همراه شوید، تا هم غذای جدید در سفره خانواده خود قرار دهید و هم از خواص بی نظیر بامیه استفاده کنید.
خواص بامیه بسیار زیاد بوده و از میان آنها می توان به سم زدایی و پاکسازی کبد اشاره کرد. علاوه بر آن این گیاه با تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند. حفاظت از سلامت و زیبایی پوست و مو و ممانعت از پوکی استخوان از دیگر مواردی است که در مورد خواص بامیه می توان به آن اشاره کرد.
مواد لازم در دستور پخت بامیه
سیر: 3 حبه
پیاز بزرگ: ۲ عدد
بامیه تازه: ۴۰۰ گرم
گوجه فرنگی: ۴ عدد
گوشت خورشتی: ۵۰۰ گرم
آب لیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
دقت کنید که مواد گفته شده برای تهیه خورشت برای ۴ نفر کافی می باشد.
دستور پخت خورشت بامیه، خورشتی متنوع و مفید
در شروع پخت هر خورشتی نیاز به پیاز داغ داریم. پس ابتدا به این منظور سیر و پیازها را خرد کرده و به اصطلاح پیاز داغ را درست میکنیم. زمانی که پیازها درون روغن تغییر رنگ دادند، زردچوبه را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شده و مخلوطی یکنواخت به دست آید. حالا در دستور پخت خورشت بامیه نیز مانند هر خورشت دیگری گوشت های خورشتی را درون پیازداغ ریخته و تفت می دهیم تا کاملاً سرخ شود.
گوجه فرنگی ها و رب گوجه فرنگی که در مواد لازم به آن اشاره کردیم را باید در همین مرحله به مواد اضافه کنیم.
البته گوجه ها باید رنده شده سپس به درون قابلمه ریخته شود. حال مخلوط جدید را تفت می دهیم تا یکدست شده و رب و گوجه فرنگی نیز کمی سرخ شوند. حالا به ظرف آب اضافه می کنیم و اجازه میدهیم به خوبی به حالت جوش در آید و سپس شعله را کم کرده و اجازه میدهیم به آهستگی بجوشد.
در این زمان نوبت آماده سازی جز اصلی خورشت یعنی بامیه می باشد. ابتدا دم بامیه ها را با دقت جدا می کنیم چرا که ممکن است به بافت بامیه آسیب برسد. سپس در ظرفی جدا کمی روغن ریخته و بامیه ها را درون آن تفت می دهیم، زمانی که بامیه ها سرخ شدند آنها را به خورشت در حال جوش اضافه می کنیم. توجه داشته باشید که اگر بامیه ها از حالت سالم خارج شوند و در اثر پارگی باز شوند ظاهر خورشت را تحت تاثیر قرار داده و از زیبایی ظاهری آن میکاهند. زمانی که خورش تقریباً جا افتاده بود، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و اجازه دهید کمی دیگر بجوشد تا کاملاً جا بیفتد. حالا خورشت آماده بوده و می توانید میل کنید.