دستور پخت خورشت بادمجان، یک غذای اصیل و ایرانی

0 7

درباره خورشت بادمجان چه می‌دانید؟

پیش از آن که به دستور پخت خورشت بادمجان بپردازیم، درباره این خورشت صحبت می کنیم. خورشت بادمجان همان طور که مشخص است، از قرارگیری گوشت و بادمجان در کنار یکدیگر تشکیل می شود. بادمجان یکی از سبزیجاتی است که دارای خواص زیادی بوده و در میان ایرانیان از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. به همین ترتیب این خورشت نیز طرفداران خاص خود را دارد. اضافه کردن گوجه فرنگی، غوره و دارچین به این خورشت باعث می‌شود تا طعم منحصر به فردی پیدا کرده و این غذا را جزء غذاهای پرطرفدار قرار دهد.

به این ترتیب، نه تنها از طعم بی نظیری برخوردار می شود، بلکه به دلیل تنوع رنگ مواد مذکور از زیبایی بصری و جلوه خاصی نیز بهره مند می باشد. اگر شما گیاهخوار هستید می توانید گوشت را از این خورشت حذف کنید. البته می توان این خورشت را با گوشت مرغ نیز مورد استفاده قرار داد که بسیار لذیذ و خوشمزه است. برای آن که از آشپزی خود لذت ببرید پیشنهاد می کنیم تا همراه با مجله ی موفقیت و سلامت آبی به مطالعه ادامه این متن بپردازید.

دستور پخت خورشت بادمجان

مواد لازم برای تهیه خورشت بادمجان

گوشت خورشتی: نیم کیلو

بادمجان قلمی: 6 عدد

پیاز: ۱ عدد بزرگ

گوجه فرنگی: ۲ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم

غوره یا آبغوره: به مقدار لازم

دارچین: به مقدار لازم

این مواد برای تهیه ی خورشت بادمجان برای 4 نفر کافی می باشد.

دستور پخت خورشت بادمجان

دستور پخت خورشت بادمجان اصیل و محبوب

در دستور پخت خورشت بادمجان ابتدا پیاز ها را شسته و پوست آن ها را جدا کرده و به صورت نگینی خرد کنید. سپس درون ظرفی روغن ریخته و پس از آن که داغ شد، پیازهای نگینی را درون آن تفت دهید. بعد از آن که پیاز تغییر رنگ داد و آب آن کشیده شد، زردچوبه را اضافه کنید. دوباره تفت داده تا کاملا مخلوط شود. سپس گوشت را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید، تا تمام گوشت ها کامل سرخ شوند. رب گوجه فرنگی نیز در همین مرحله اضافه شده و تفت داده می شود. بعد از آن ۵ تا ۶ لیوان آب جوش را داخل ظرف خورشت ریخته و شعله را کم کرده تا خورشت به آهستگی بپزد.

همان طور که می دانید گوشت، زمان زیادی برای پختن لازم دارد. پس در این زمان می توانید نسبت به آماده سازی بادمجان ها اقدام کنید. به این ترتیب که در تابه ای جداگانه روغن سرخ کردنی ریخته و بادمجان ها را که شسته و پوست آنها را گرفته اید، درون روغن به صورت کامل سرخ کنید.

زمانی که گوشت نیم پز شده بود غوره یا آبغوره و فلفل را به آن اضافه کنید.

سپس بادمجان های سرخ شده را روی خورش چیده و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید. آن گاه گوجه فرنگی ها را به صورت حلقه ای بریده و روی بادمجان ها بچینید. باز هم ده دقیقه صبر کرده تا گوجه ها نیز کمی نرم شوند. توجه کنید که لازم نیست گوجه ها زیاد نازک باشند کافی است آن ها را از وسط نصف کنید.

بعد از اینکه ۱۰ دقیقه به پایان رسید، چوب دارچین یا پودر دارچین را به خورشت اضافه کنید و در آن را ببندید تا به روند پخت ادامه دهد. نیم ساعت به اینکه خورشت کاملاً جا بیفتد نمک را اضافه کرده و وقتی خورشت جا افتاد و کاملاً روغن انداخت غذای شما آماده است.

نکته: برای آن که بادمجان ها در زمان سرخ شدن روغن کمتری مصرف کند، بهتر است ابتدا همراه با نمک مدتی کنار گذاشته شوند و بعد از آن که کاملا آب انداخت، آن ها را خشک کرده و نسبت به سرخ کردنشان اقدام نمایید.