
تاریخچه ی دستور پخت ته چین مرغ
هرچند اطلاعات دقیقی درباره ی تاریخچه ی دستور پخت ته چین مرغ در دست نیست، اما گمان میرود که این غذا در زمان قاجار و در واقع در زمانی که استفاده از ته دیگ رواج پیدا کرد، مورد توجه قرار گرفت. ته چین انواع مختلفی دارد. ته چین گوشت، بادمجان، سیب زمینی و موارد دیگر از انواع مختلف آن هستند.
محبوبیت این غذا در بین افراد به دلیل خوشمزگی و زیبایی آن می باشد. شکل قالبی و زیبایی ظاهری این غذا باعث شده تا در مهمانی ها و مجالس مورد پسند قرار گیرد. برای آشنایی با دستور پخت ته چین مرغ همراه مجله ی آشپزی آبی باشید و لذت آشپزی را درک کنید.
مواد لازم برای طبخ ته چین مرغ
سینه ی مرغ: یک عدد
برنج: 3 پیمانه
کره: ۵۰ گرم
ماست چکیده: یک پیمانه
زرده ی تخم مرغ: ۲ عدد
پیاز متوسط: یک عدد
گلاب: یک فنجان
زرشک: ۱۰۰ گرم
پودر قند: یک قاشق چایخوری
روغن: به میزان لازم
زعفران دم کرده: یک قاشق چایخوری
دارچین: یک قاشق چایخوری
خلال پسته و بادام: به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
دستور پخت ته چین مرغ، یک غذای مجلسی
مرحله ی اول:
آماده کردن سینه ی مرغ اولین کاری است که باید انجام شود. بدین منظور سینه ی مرغ را همراه با پیاز، آب و زردچوبه داخل قابلمه ای ریخته و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم بپزد. پس از آن که گوشت مرغ کاملا پخت آن را کنار گذاشته تا سرد شود. سپس آن را ریش ریش کرده و در ظرفی جداگانه قرار می دهیم.
مرحله ی دوم:
مرحله ی دوم مربوط به آماده سازی برنج می باشد. ابتدا برنج را پاک کرده و می شوییم. سپس در ظرفی به همراه آب و نمک خیس می کنیم. پس از چند ساعت مرحله ی پخت برنج آغاز می شود. برنج را درون قابلمه ای حاوی آب در حال جوش می ریزیم. پس از آنکه چند دقیقه برنج جوشید و نرم شد آن را آبکش میکنیم. دقت کنید که هنگام آبکش کردن برنج از آب ولرم استفاده کنید.
مرحله ی سوم:
یک تابه در نظر می گیریم و آن را با کمی روغن روی حرارت ملایم قرار می دهیم. سپس زمانی که روغن داغ شده بود، مرغهای ریش شده را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. سپس به میزان لازم ادویه، شامل دارچین، فلفل سیاه و نمک اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم. حال مواد آماده شده را از تابه خارج کرده و دوباره مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم و این بار زرشک و پودر قند را درون آن تفت می دهیم. دقت کنید که این مرحله نیازمند شعله ی ملایم است. در غیر این صورت زرشک به سرعت می سوزد.
مرحله ی چهارم:
در این مرحله به یک ظرف گود و بزرگ نیاز داریم. درون این ظرف زرده های تخم مرغ، زعفران دم کرده و گلاب را مخلوط می کنیم. این کار را ادامه می دهیم تا بوی خامی تخم مرغ از بین برود. سپس ماست را به این مخلوط اضافه کرده و هم می زنیم حال برنجی که از قبل آبکش کرده بودیم را درون این ظرف بزرگ ریخته و هم می زنیم تا مواد یکدست حاصل شود.
مرحله ی پنجم:
ظرفی که برای پخت ته چین مرغ در نظر گرفته اید را با کمی روغن چرب کنید. سپس نصف موادی که در مرحله ی چهار، آماده سازی کرده ایم را درون ظرف ریخته و کمی فشار می دهیم تا به صورت یکنواخت در کف ظرف فشرده شود. حال زمان آن است که مخلوط مرغ و زرشک را به عنوان لایه ی بعدی درون ظرف ریخته و این بار هم به صورت یکنواخت پخش کرده و فشرده کنیم. حال باقی مانده ی مخلوط برنج را به عنوان لایه ی سوم درون ظرف ریخته و پس از یکسان سازی فشرده می کنیم. در آخرین مرحله کره را به تکه های کوچکی تبدیل کرده و روی سطح برنج پراکنده می کنیم. البته می توان از روغن کرمانشاهی به جای کره استفاده کرد.