آشپزی

دستور پخت ته چین مرغ، خوشمزه و مجلسی

تاریخچه ی دستور پخت ته چین مرغ

هرچند اطلاعات دقیقی درباره ی تاریخچه ی دستور پخت ته چین مرغ در دست نیست، اما گمان می‌رود که این غذا در زمان قاجار و در واقع در زمانی که استفاده از ته دیگ رواج پیدا کرد، مورد توجه قرار گرفت. ته چین انواع مختلفی دارد. ته چین گوشت، بادمجان، سیب زمینی و موارد دیگر از انواع مختلف آن هستند.

محبوبیت این غذا در بین افراد به دلیل خوشمزگی و زیبایی آن می باشد. شکل قالبی و زیبایی ظاهری این غذا باعث شده تا در مهمانی ها و مجالس مورد پسند قرار گیرد. برای آشنایی با دستور پخت ته چین مرغ همراه مجله ی آشپزی آبی باشید و لذت آشپزی را درک کنید.

دستور پخت ته چین مرغ

مواد لازم برای طبخ ته چین مرغ

سینه ی مرغ: یک عدد

برنج: 3 پیمانه

کره: ۵۰ گرم

ماست چکیده: یک پیمانه

زرده ی تخم مرغ: ۲ عدد

پیاز متوسط: یک عدد

گلاب: یک فنجان

زرشک: ۱۰۰ گرم

پودر قند: یک قاشق چایخوری

روغن: به میزان لازم

زعفران دم کرده: یک قاشق چایخوری

دارچین: یک قاشق چایخوری

خلال پسته و بادام: به میزان لازم

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

دستور پخت ته چین مرغ

دستور پخت ته چین مرغ، یک غذای مجلسی

مرحله ی اول:

آماده کردن سینه ی مرغ اولین کاری است که باید انجام شود. بدین منظور سینه ی مرغ را همراه با پیاز، آب و زردچوبه داخل قابلمه ای ریخته و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم بپزد. پس از آن که گوشت مرغ کاملا پخت آن را کنار گذاشته تا سرد شود. سپس آن را ریش ریش کرده و در ظرفی جداگانه قرار می دهیم.

مرحله ی دوم:

مرحله ی دوم مربوط به آماده سازی برنج می باشد. ابتدا برنج را پاک کرده و می شوییم. سپس در ظرفی به همراه آب و نمک خیس می کنیم. پس از چند ساعت مرحله ی پخت برنج آغاز می شود. برنج را درون قابلمه ای حاوی آب در حال جوش می ریزیم. پس از آنکه چند دقیقه برنج جوشید و نرم شد آن را آبکش می‌کنیم. دقت کنید که هنگام آبکش کردن برنج از آب ولرم استفاده کنید.

مرحله ی سوم:

یک تابه در نظر می گیریم و آن را با کمی روغن روی حرارت ملایم قرار می دهیم. سپس زمانی که روغن داغ شده بود، مرغ‌های ریش شده را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. سپس به میزان لازم ادویه، شامل دارچین، فلفل سیاه و نمک اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم. حال مواد آماده شده را از تابه خارج کرده و دوباره مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم و این بار زرشک و پودر قند را درون آن تفت می دهیم. دقت کنید که این مرحله نیازمند شعله ی ملایم است. در غیر این صورت زرشک به سرعت می سوزد.

مرحله ی چهارم:

در این مرحله به یک ظرف گود و بزرگ نیاز داریم. درون این ظرف زرده های تخم مرغ، زعفران دم کرده و گلاب را مخلوط می کنیم. این کار را ادامه می دهیم تا بوی خامی تخم مرغ از بین برود. سپس ماست را به این مخلوط اضافه کرده و هم می زنیم حال برنجی که از قبل آبکش کرده بودیم را درون این ظرف بزرگ ریخته و هم می زنیم تا مواد یکدست حاصل شود.

مرحله ی پنجم:

ظرفی که برای پخت ته چین مرغ در نظر گرفته اید را با کمی روغن چرب کنید. سپس نصف موادی که در مرحله ی چهار، آماده سازی کرده ایم را درون ظرف ریخته و کمی فشار می دهیم تا به صورت یکنواخت در کف ظرف فشرده شود. حال زمان آن است که مخلوط مرغ و زرشک را به عنوان لایه ی بعدی درون ظرف ریخته و این بار هم به صورت یکنواخت پخش کرده و فشرده کنیم. حال باقی مانده ی مخلوط برنج را به عنوان لایه ی سوم درون ظرف ریخته و پس از یکسان سازی فشرده می کنیم. در آخرین مرحله کره را به تکه های کوچکی تبدیل کرده و روی سطح برنج پراکنده می کنیم. البته می توان از روغن کرمانشاهی به جای کره استفاده کرد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا