دستور پخت استانبولی پلو، غذایی ساده اما خوشمزه

0 21

درباره ی استانبولی پلو چه می دانید؟

در دستور پخت استانبولی پلو موادی حضور دارند که همگی مورد علاقه ی ذائقه ی ایرانی می باشند. ترکیب آن ها با یکدیگر نیز باعث می شود تا غذایی خوشرنگ و عطر به دست آمده و در نتیجه در برنامه ی غذایی خانواده ها مورد استفاده قرار بگیرد. در دستور پخت این غذا معمولا از گوشت استفاده نمی شود. به همین دلیل می تواند غذایی مناسب برای افراد گیاه خوار باشد. حضور سیب زمینی و گوجه در میان برنج باعث می شود تا این غذا دارای انرژی مناسبی بوده و از ویتامین ها و مواد معدنی نیز برخوردار باشد.

البته اگر خودتان دوست داشته باشید می توانید گوشت چرخ کرده را نیز به این غذا بیافزایید.

مجله ی آشپزی آبی این بار همراه با شما است تا به آشپزی و پخت استانبولی پلو اقدام کنید.

دستور پخت استانبولی پلو

مواد لازم در دستور پخت استانبولی پلو

پیاز متوسط: ۲ عدد

گوجه متوسط: ۵ عدد

سیب زمینی درشت: یک عدد

برنج: ۳ پیمانه

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع: به میزان لازم

دستور پخت استانبولی پلو غذای ساده و آسان

دستور پخت استانبولی پلو با آماده‌سازی پیاز ها شروع می شود. ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید، سپس در تابه ای مقداری روغن سرخ کردنی ریخته و صبر کنید تا داغ شود. پیاز‌های نگینی را درون روغن داغ ریخته و تفت دهید، تا شروع به طلایی شدن کرده و تغییر رنگ دهد.

سپس زردچوبه را نیز اضافه کرده و دوباره تفت دهید تا کمی سرخ شود. حالا زمان آن است که گوجه های مورد نظر را نیز پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. سپس پس آنها را همراه با رب گوجه فرنگی به پیاز داغ اضافه کرده و تفت دهید تا زمانی که گوجه ها نرم شده و آب آنها کشیده شود.

دستور پخت استانبولی پلو

سپس نوبت به سیب زمینی ها می رسد. حالا سیب زمینی ها را خوب شسته، پوست آنها را بگیرید و به صورت حبه ای خرد کنید. سیب زمینی ها را هم به مخلوط پیاز و گوجه اضافه کرده و به تفت دادن را ادامه دهید. چند دقیقه بعد که سیب زمینی ها هم نرم شدند، نوبت به برنج می رسد. دقت کنید که برنج را باید حداقل ۲ ساعت در نمک و آب خیس کنید و به دلیل آنکه معمولاً استانبولی پلو را به روش کته درست می کنند نمک موجود در برنج خیس کرده باید کاملاً اندازه باشد تا شور نشود.

آب برنج نیز باید به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد.

اگر مایه ای را که درست کرده‌اید هنوز کمی آب گوجه دارد، بهتر است آب برنج خیس کرده را کمتر در نظر بگیرید. حالا برنج را همراه با آب آن روی حرارت گذاشته و شعله را زیاد کنید سپس مایه ای را که برای استانبولی پلو آماده کرده اید درون قابلمه بریزید و به هم بزنید تا یکنواخت شود.

سپس صبر کنید تا به جوش آمده و تمام آب آن بخار شود. حالا با دم یک قاشق چند سوراخ درون برنج ایجاد کرده و در قابلمه را گذاشته و روی حرارت ملایم اجازه دهید حدود نیم ساعت دم بکشد. بعد از گذشت نیم ساعت غذای شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرفی کشیده و نوش جان نمایید.

برای خوشرنگ تر شدن رنگ استانبولی پلو می توانید از زعفران دم کرده درون آب برنج استفاده کنید توجه داشته باشید که آب دم کرده زعفران را از میزان آب برنج خیس شده کم کنید تا برنج بیش از حد نرم نشود.

اگر مایل باشید می توانید هنگام دم کردن استانبولی پلو مقداری دارچین روی سطح برنج پاشیده و سپس درب قابلمه را گذاشته و دم کنید.