
درباره ی آش رشته چه می دانید؟
پیش از آن که به دستور پخت آش رشته بپردازیم، می خواهیم کمی با این غذا آشنا شویم. آش رشته یکی از غذاهای اصیل ایرانی است. در بین همه ی انواع آش ها، آش رشته از فراگیری بیشتری برخوردار است. محبوبیت این غذا در بین مردم و نقاط مختلف کشور باعث شده تا مجله ی موفقیت و سلامت آبی این بار به دستور پخت آش رشته بپردازد. مواد اصلی تشکیل دهنده ی این غذا، سبزی، رشته و حبوبات می باشد. حضور این مواد در کنار یکدیگر باعث می شود تا غذایی مقوی فراهم آمده و با مصرف آن مواد لازم برای یک وعده ی غذایی به بدن انسان منتقل شود. درست است که این غذا شامل گوشت قرمز یا سفید نیست اما بسیار مفید و سالم است.
مواد لازم برای تهیه ی آش رشته
نخود: 40 گرم
لوبیا قرمز: 40 گرم
لوبیا چیتی: 40 گرم
عدس: 50 گرم
پیاز متوسط: 3 عدد
سبزی آشی (اسفناج، جعفری، تره، شوید و گشنیز): 100 گرم پاک شده
نعناع خشک: دو قاشق غذاخوری
رشته ی آشی: 70 گرم
سیر: دو حبه
کشک: 2 قاشق غذاخوری
آرد: 2 قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
دستور پخت آش رشته، یک غذای اصیل ایرانی
دستور پخت آش رشته با آماده سازی حبوبات آن آغاز می شود. نخود و لوبیا ها را درون ظرفی از شب قبل خیس کرده و عدس ها را نیز به همین ترتیب. اما عدس ها باید جداگانه خیس شوند. چند بار آب آن ها را عوض می کنیم تا نفخ آن ها گرفته شود.
سیرداغ، پیاز داغ و نعناع داغ را هم باید جدا جدا آماده کنیم. ابتدا پیاز ها را خلالی کرده و درون روغن داغ سرخ می کنیم. سپس به آن زردچوبه را افزوده و تفت می دهیم تا خامی آن گرفته شده و تغییر رنگ دهد. نعناع خشک را هم در ظرفی حاوی روغن داغ ریخته و خیلی سریع تفت داده و زردچوبه به آن می افزاییم تا رنگ بهتری پیدا کند. توجه کنید که نعناع خشک خیلی زود و در حد چند ثانیه سرخ شده و اگر دیر آن را از روی حرارت بردارید، می سوزد. سیر را نیز به صورت ریز خرد می کنیم و سرخ می نماییم.
حالا آب حبوبات را به جز عدس ها، خالی کرده و درون ظرفی می ریزیم تا همراه با 5 لیوان آب، جوشیده و بپزند. در زمان پخت حبوبات، به آماده سازی سبزی آش اقدام می کنیم. سبزی ها را به خوبی پاک کرده و می شوییم. سپس خرد کرده و دقت کنید که خیلی ریز نشوند. حالا در ظرفی 5 لیوان آب ریخته و سبزی را همراه با عدس درون آن ریخته و اجازه می دهیم حدود یک ساعت، به آهستگی بجوشد. بعد از یک ساعت، لوبیاها و نخودهای پخته را نیز آبکش کرده و درون مخلوط آب، سبزی و عدس می ریزیم. دوباره نیم ساعت صبر می کنیم تا مخلوط جدید نیز به آهستگی بجوشد.
این بار آرد را درون نصف لیوان آب حل کرده و به آش اضافه می کنیم. سپس نصف پیاز داغ و نعناع داغ را نیز درون قابلمه ی آش ریخته و هم می زنیم. در صورتی که تمایل دارید می توانید سیرداغ را نیز در این مرحله اضافه کنید. سپس کمی صبر می کنیم تا همراه با هم بجوشند.
این مرحله نوبت رشته ی آش است. آن ها را درون یک ظرف جداگانه خرد کرده و کم کم به ظرف آش اضافه می کنیم. سپس هم می زنیم تا کاملا درون ظرف پخش شوند. روند جوشش آش باید ادامه پیدا کند تا رشته ها نرم شده و غذا جا بیفتد. نمک و فلفل نیز باید اضافه شود و کمی درون آش بجوشد تا به صورت یکنواخت به آش طعم دهد.
حالا آش آماده ی سرو است. روی آن را می توانید با کمی از سیرداغ، پیاز داغ و نعناع داغ باقی مانده تزیین کنید. در صورت تمایل می توانید کمی کشک نیز به آن اضافه کرده و خواص آش را تکمیل کنید.
امیدواریم از این آشپزی لذت ببرید.