آشپزی

دستور پخت آش جو، یک غذای اصیل و محبوب

درباره ی آش جو چه می دانید؟

پیش از آن که به دستور پخت آش جو بپردازیم، کمی در مورد آن به تحقیق و بررسی می پردازیم. این غذا یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در نقاط مختلف کشور مورد استفاده قرار می گیرد. البته شاید در بعضی جزئیات متفاوت باشد اما شاکله ی اصلی پخت آن ثابت است. مواد اصلی تشکیل دهنده ی این غذا، سبزی، حبوبات و جو می باشد. البته در بعضی مناطق به آن گوشت هم اضافه می شود که کاملا به سلیقه ی مصرف کننده مربوط می باشد. قرار گیری سبزی و حبوبات در کنار یکدیگر و همراهی آن ها با جو باعث شده تا این غذا از ارزش غذایی کاملی برخوردار بوده و علاوه بر افراد عادی مورد استفاده ی افراد گیاه خوار نیز قرار گیرد.

اگر علاقه مند به آشپزی و دستور پخت آش جو  هستید با مجله ی آشپز ی آبی همراه باشید.

دستور پخت آش جو

مواد لازم برای تهیه ی آش جو

جو پوست کنده: 1 پیمانه

بلغور گندم یا گندم پوست کنده: یک چهارم پیمانه

پیاز: یک عدد بزرگ

عدس: یک دوم پیمانه

نخود: یک دوم پیمانه

لوبیا چیتی: یک دوم پیمانه

نعنا خشک: 3 قاشق غذاخوری

سبزی آش: 500 گرم

آب قلم: به میزان لازم

پیاز داغ، نعنا داغ و سیرداغ: به میزان لازم

کشک: به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن سرخ کردنی: به میزان لازم

دستور پخت آش جو

دستور پخت آش جو، یک غذای خوشمزه و ایرانی

اولین مرحله در دستور پخت آش جو، مرحله ی آماده سازی حبوبات آن است. زیرا باید آن ها را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید. در مورد گندم و جو نیز باید همین کار را انجام دهید. البته نباید آن ها را در مرحله ی خیس کردن با حبوبات مخلوط کنید.

پیاز نیز باید به صورت نگینی خرد شده و در روغن داغ تفت داده شود تا به رنگ طلایی درآید. سپس زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. اگر تمایل به استفاده از آب قلم یا گوشت درون آش دارید در همین مرحله آن را به به پیاز داغ اضافه کرده و با شعله ی زیاد به جوش آورید. سپس گندم و جو را به آن اضافه کنید. اگر از آب قلم استفاده نمی کنید، آب معمولی به پیاز داغ اضافه کرده و به جوش آورید.

حبوبات را نیز به صورت جداگانه پخته و بعد از آبکش کردن به کناری بگذارید. وقتی حدود یک ساعت که از پخت گندم و جو گذشت، حبوبات پخته را به آن اضافه کنید.

بعد از حبوبات سبزی آش را نیز اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط یکنواخت به دست آید. دقت کنید که سبزی این آش شامل گشنیز، جعفری، تره و اسفناج است. آن ها را باید به خوبی پاک کرد و شست و سپس به صورت درشت خرده کرده و درون آش بریزید. حال باید اجازه داد تا دوباره آش به جوش آمده و با حرارت ملایم به آهستگی بجوشد. دقت کنید که در قابلمه ی آش جو را نباید کیپ کرد زیرا سر می رود. در ضمن باید به مرور ته آن را نیز هم بزنید، زیرا امکان ته گرفتن آن نیز وجود دارد.

این مطلب را از دست ندهید
دستور پخت خورشت کرفس، خورشتی سرشار از ویتامین

برای این آش به نعنا داغ نیز نیاز دارید. برای این کار در ظرفی مقداری روغن ریخته و بعد از آن که داغ شد، نعنا خشک را به آن اضافه کنید. این کار فقط چند ثانیه زمان لازم دارد و بعد از آن نعنا می سوزد. سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و بعد از چند ثانیه شعله را خاموش کنید.

اگر تمایل به استفاده از سیر داغ دارید حبه های سیر را به صورت ریز ریز خرد کرده و در روغن داغ تفت دهید. اگر دوست دارید سیرداغ را همراه با نعنا داغ درون آش ریخته و یا تنها برای تزیین آن استفاده کنید.

نیم ساعت مانده به کامل شدن و جا افتادن آش، نعنا داغ را به آن اضافه کرده و هم بزنید و نمک را هم اضافه کنید. زمانی که آش جا افتاد در صورت تمایل همراه با کشک مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا