
درباره ی آبگوشت به و بادمجان چه میدانید؟
پیش از آنکه به دستور پخت آبگوشت به و بادمجان بپردازیم سعی میکنیم تا اطلاعاتی را در مورد این آبگوشت متفاوت در اختیار شما قرار دهیم. این آبگوشت برخلاف سایر آبگوشت ها که رنگ قرمزی دارند دارای رنگ قهوهای است و در دستور پخت آن به جای استفاده از سیب زمینی از به و بادمجان در کنار هم استفاده می شود. حبوبات مورد استفاده در این نوع گوشت نیز کمی با آبگوشت های دیگر متفاوت است. این غذا در اصل از غذاهای سنتی استان قم می باشد اما در نقاط دیگر کشور نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
این غذا به دلیل وجود گوشت، قلم، حبوبات، به و بادمجان در کنار یکدیگر از خواص و ارزش غذایی بالایی برخوردار است. و می تواند نیازهای غذایی بدن انسان را در وعده اصلی برطرف سازد. در ادامه با مجله ی آشپزی بر سلامت آبی در زمینه آشپزی و دستور پخت آبگوشت به و بادمجان همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت به و بادمجان
گوشت آبگوشتی: ۵۰۰ گرم
لوبیا قرمز: یک لیوان
پیاز: ۲ عدد متوسط
بادمجان: 3 عدد متوسط
به: 3 عدد متوسط
رب انار: یک دوم پیمانه
نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک: یک قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
گردوی آسیاب شده: 1 قاشق غذاخوری
نمک فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
این مواد برای تهیه آبگوشت برای ۴ نفر مناسب می باشد
دستور پخت آبگوشت به و بادمجان، غذای سنتی و لذیذ
در دستور پخت آبگوشت به و بادمجان ابتدا به آمادهسازی حبوبات آن میپردازیم. بدین ترتیب که از شب قبل لوبیاها را خیس کرده و چند بار آب آن را عوض میکنیم تا نفخ آن گرفته شود و بهتر بپزد.
درون قابلمه ای مناسب گوشت آبگوشتی را ریخته و به آن آب اضافه می کنیم تا روی سطح گوشت کاملاً گرفته شود. سپس شعله را روشن کرده و اجازه می دهیم حرارت ببیند. در اثر حرارت روی سطح آب مقداری کف ایجاد میشود، آن را باید جدا کرده و به دور بریزید.
وقتی آب به جوش آمد، پیازها را پوست گرفته و به صورت درسته درون آب بیندازید سپس نوبت به و بادمجان میرسد. به ها و بادمجان ها را باید از قبل شسته و به صورت درشت درشت خرد نمایید. آنها را نیز همراه با پیاز به آب گوشت اضافه کنید. زردچوبه نیز در همین مرحله اضافه میشود و سپس اجازه دهید تا آب گوشت به خوبی به جوش آمده و سپس حرارت را کم کنید تا به آهستگی بجوشد. پس از چند ساعت زمانی که گوشت نیم پز شده بود، وقت اضافه کردن باقی مواد است.
در این مرحله رب انار، رب گوجه، نعنای خشک و شنبلیله را اضافه کنید.
زمان اضافه کردن گردوی آسیاب شده نیز همین مرحله می باشد. توجه کنید که رب گوجه فرنگی باعث می شود تا رنگ آبگوشت زیبا تر شود و به اصطلاح محلی ها به رنگ عقیق درآید. سپس شعله را زیاد کرده تا دوباره آب به جوش آید، حال شعله را کم می کنیم تا به آهستگی پخت کامل شود. زمانی که آبگوشت جا افتاد و به خوبی روغن انداخت نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه می دهیم چند دقیقه بجوشد. حالا غذا آماده است و میتوانید آن را سرو نمایید.
سرو کردن آبگوشت، کمی با غذاهای دیگر متفاوت است. بدین ترتیب که ابتدا باید آب گوشت را درون کاسه هایی بکشید و همراه با نانهای سنگک خرد شده میل نمایید. استخوانها و قلم ها را نیز جدا کرده و باقی مواد را با گوشت کوب در ظرفی مناسب بکوبید تا یکنواخت شود و به عنوان گوشت کوبیده مصرف کنید. در مورد آبگوشت به و بادمجان باید گفت که علاوه بر سبزی خوردن، مصرف آن با پیاز خام نیز بسیار خوشمزه است.