آشپزی

دستور پخت آبگوشت، غذای سنتی و مقوی

درباره آبگوشت چه می دانید؟

مجله ی آبی این بار پیش از آن که به دستور پخت آبگوشت بپردازد، مایل است تا اطلاعاتی کوتاه درباره ی این غذا در اختیار شما قرار دهد. آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که تنوع زیادی دارد. به دلیل این که این غذا در سراسر کشور مورد مصرف قرار می گیرد، با توجه به نوع اقلیم و ذائقه ی غذایی مردم هر منطقه نوعی از آن طبخ می شود. آبگوشت بزباش، به و بادمجان، هویج و برگه و بلغور گندم از انواع آن هستند. اما در این میان ما به یکی از روش های رایج آن که به آبگوشت نخود و لوبیا معروف است، می پردازیم. این غذا به نام دیزی نیز معروف است و در رستوران های سنتی سرو می شود.

دستور پخت آبگوشت

مواد لازم برای تهیه ی آبگوشت

این مواد برای 4 نفر کافی می باشد.

گوشت گوسفند با استخوان: 500 گرم (250 گرم گوشت و 250 گرم استخوان و قلم)

دنبه گوسفند: 50 تا 100 گرم

لوبیا سفید: یک دوم پیمانه

نخود: یک دوم پیمانه

پیاز: 1 عدد بزرگ

گوجه فرنگی: 3 تا 4 عدد

سیب زمینی: 2 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

سیر خام: 3 حبه

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

دستور پخت آبگوشت

دستور پخت آبگوشت، غذایی سنتی و بسیار مقوی

در دستور پخت آبگوشت ابتدا به خیس کردن نخود و لوبیا می پردازیم. این کار را از شب قبل انجام داده و چند بار آب آن را عوض می کنیم.

گوشت و استخوان ها را درون قابلمه ای ریخته و آب سرد به اضافه کنید تا کاملا روی سطح گوشت را بگیرد. سپس شعله را روشن کرده و صبر می کنیم تا آب گرم شود. مقداری کف روی سطح آب ایجاد می شود که آن ها را باید جمع کرده و به دور بریزید. وقتی آب جوش آمد، گوجه فرنگی، حبوبات و دنبه را به همراه سیر و پیاز به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله دقت کنید که گوجه فرنگی ها را باید پیش از مصرف درون آب جوش ریخته و پوست آن ها را جدا کنید و سپس خرد کرده و به آبگوشت اضافه کنید. اما سیر و پیاز باید به صورت درسته به آبگوشت اضافه شده و در آخر از قابلمه بیرون آورده شوند.

حال اجازه می دهیم تا چند ساعت روند پخت ادامه پیدا کند. در ادامه ی دستور پخت آبگوشت توجه کنید که یک ساعت قبل از آماده شدن و جا افتادن این غذا سیب زمینی ها را پوست کنده و به دو قسمت تبدیل کرده و همراه با رب گوجه فرنگی درون قابلمه می ریزیم. وقتی سیب زمینی و گوشت کاملا پخته شدند، نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه می دهیم تا چند دقیقه جوشیده و کاملا جا بیفتد. حالا آبگوشت آماده است.

سرو این غذا نسبت به سایر غذا ها کمی متفاوت می باشد. ابتدا باید دنبه را خارج کرده و در ظرفی جدا بکوبید. سپس آب آبگوشت را در کاسه های مورد نظر برای هر نفر ریخته و مقداری از دنبه ی کوبیده شده را به آن اضافه کنید. مقداری نان سنگک را باید خرد کرده و درون آب هر کاسه بریزید و به اصطلاح تیلیت کنید. استخوان ها و قلم های موجود نیز باید جدا شده و گوشت و حبوبات و سیب زمینی ها را درون ظرفی کاملا بکوبید تا یکنواخت شوند. این قسمت از غذا گوشت کوبیده نام داشته و بسیار لذیذ است. قلم ها نیز دارای مغز هایی می باشد که بسیار مقوی هستند و با زدن ضرباتی به راحتی می توانید آن ها را مورد استفاده قرار دهید.

این مطلب را از دست ندهید
دستور پخت خورشت ریواس، غذایی ایرانی و مفید

در کنار این غذا از سبزی خوردن، ترشی و دوغ محلی استفاده کنید و از خوردن آن لذت ببرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا