ثبتیثبتی و حقوقی

ثبت شرکت , تاسیس شرکت در تهران – ایران , هزینه ثبت شرکت سال 99

در این مقاله از مجله آبی اطلاعاتی در مورد ثبت شرکت در اختیار شما عزیزان گذاشته ایم .

چگونه شرکت تاسیس کنیم؟

وقتی سخن از ثبت شرکت به میان می آید معمولا سوالات زیادی برای افراد پیش می آید که برای یافتن پاسخ آن باید یا خود اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشند از شخص و یا منبعی آگاه در این زمینه اطلاعات کافی را بدست بیاورند تا بتوانند به سوالات پیش آمده جواب دهند . موسسه ثبت ایوبی مرکزی مطمئن و با سابقه است که می تواند به شما در یافتن پاسخ این سوالات کمک نماید . مشاوران موسسه ما تمام وقت آماده هستند تا به شما در چگونگی تاسیس شرکت  کمک نمایند .

تعریف ثبت شرکت

منظور از ثبت شرکت به اجتماع دو یا چند نفر اعضا یا سهام دار یا موسس گفته می شود که معمولا هدف مشترکی از تاسیس شرکت دارند .در تاسیس شرکت حداقل دو نفر باید حضور داشته باشند و مشخص اصلی این افراد باید داشتن هدفی مشترک باشد .زمانی که می خواهید شرکتی را تاسیس و به ثبت برسانید باید مراحل مختلف اداری را طی کنید و در اخرین مرحله اقدام به ثبت شرکت کنید .

معمولا هدف از تاسیس شرکت علاوه بر رسیدن به سود و منافع مالی ،مشارکت در امور مشخصی و خدمت رسانی به جامعه و افراد حقیقی  می باشد  شرکت ها معمولا به دو دسته شرکت های تجاری و شرکت های غیر تجاری یا مدنی تقسیم بندی می شوند. شرکت های تجاری همانطور که از نامشان پیداست .

با دنیای تجارت و کسب و کار  و فعالیت های تجاری سر و کار دارند ولی شرکت های مدنی و غیر تجاری اکثر فعالیتشان در زمینه های حقوقی و اجتماعی می باشد .اکثر فعالیت شرکت های غیر تجاری را فعالیت هایی مانند ثبت و تاسیس موسسه های آموزشی، فرهنگی و هنری  تشکیل می دهد که هدفشان بیشتر در زمینه کارهای اجتماعی و فرهنگی در جامعه می باشد .

 

ثبت شرکت

انواع شرکت قابل تاسیس

شرکت هایی که در ایران اجازه ثبت و فعالیت را دارند به هفت دسته طبقه بندی می شوند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد :

  • ثبت شرکت های سهامی
  • ثبت شرکت های مختلط سهامی
  • شرکت های مختلط غیر سهامی
  • شرکت های نسبی
  • ثبت شرکت های تضامنی
  • ثبت شرکت مسئولیت محدود
  • ثبت شرکت های تعاونی و مصرفی

نکته :شرکت های سهامی خود به دو دسته بزرگ سهامی عام و سهامی خاص طبقه بندی می شوند .

ثبت انواع شرکت ها

شرکت سهامی چیست

طبق قانون تجارت شرکت های سهامی شرکت هایی می باشند که سرمایه آنها به سهام تبدیل شده استو مسئولیت صاحبان سهام منوط به ارزش اسمی سهام آنها می باشد .این نوع از شرکت ها پرطرفدار ترین شرکت ها در دنیا همچنین و پر کاربردترین نوع ثبت شرکت است .به دلیل مزیت هایی که شرکت های سهامی دارند اکثر افرادی که تصمیم به تاسیس و ثبت شرکت دارند  ،بیشتر تمایل دارند شرکت سهامی را دارند . ارزش و سرمایه شرکت های سهامی معمولا به ارزش تمامی  سهام های موجود در شرکت بستگی دارد  .

این مطلب را از دست ندهید
پلمپ دفاتر 1400 , تعرفه و هزینه پلمپ دفاتر قانونی و تجاری در سال 1400 چقدر است ؟

شرکت های سهامی به دسته بزرگ شرکت سهامی عام و سهامی خاص تقسیم می شوند.

تاسیس شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام شرکتی است که موسسین آن بخشی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به سایر افراد خارج از شرکت تامین می کنند .زمانی که شرکت سهامی عام به ثبت رسید می توان سهام آن رادر بورس داد و ستد کرد .

برای ثبت شرکت سهامی عام شرایطی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم :

1.    شرکت سهامی عام باید حداقل سه نفر  عضو داشته باشد .
2.    در نامگذاری شرکت باید حتما از عنوان  “شرکت سهامی عام” در نام  شرکت استفاده شود .

تاسیس شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمامی سرمایه آن توسط سهام اعضای موسس تامین می گردد .تعداد اعضای شرکت سهامی خاص کمتر از اعضای شرکت سهامی عام می باشد بنابرین این شرکت ها مجمع عمومی موسس ندارند . این شرکت ها  برخلاف شرکت های سهامی عام سهام خود برای خرید و فروش  فقط در اختیار اعضای موسس و سهامداران قرار می دهند و افراد خارج از شرکت نمی توانند هیچ سهمی از این شرکت ها را بخرند .

در نامگذاری این شرکت ها نیز باید باید عنوان واژه “سهامی خاص “در کنار نامش قید شود .

تاسیس شرکت مختلط سهامی

تاسیس شرکت مختلط سهامی کمی بابقیه فرق می کند . این شرکت از دو نفر تششکیل می شود که یک نفر که شرکای ضامن نام دارد در زمان تاسیس شرکت هیچ سرمایه ای نمی آورد تنها ضمانت می کند که  مسئولیت تمامی بدهی و قروض شرکت را برعهده بگیرد و برای برطرف کردن این بدهی ها تلاش نماید . شخص دوم شرکای سهامی می باشد که در زمان تاسیس شرکت تمامی سهام شرکت را این عضو می دهد اما دیگر هیچ گونه مسئولیتی  در برابر بدهی ها و قروض شرکت نخواهد داشت .

تاسیس شرکت مختلط غیر سهامی

شرکت های  مختلط غیر سهامی نیز همانند شرکت های سهامی مختلط سهامی می باشند بدین گونه که در زمان تاسیس از دو نفر تشکیل می شوند . برخلاف شرکت مختلط سهامی در شرکت های مختلط غیر سهامی اعضا مسئولیت محدود دارند و سهام این  شرکت ها منتشر نمی شود.همچنین ذکر نام شرکت مختلط غیر سهامی در نام این شرکت ها ضروری است .

تاسیس شرکت نسبی

شرکت نسبی بین دو یا چند نفر تشکیل شده  و مسئولیت هر یک از این شرکا در قبال شرکت به نسبت سرمایه ای است که به شرکت وارد می کنند و نسبت به آن سهام از منافع شرکت استفاده می کنند همچنین مداخله در امور شرکت نیز به میزان سهامی ارتباط دارد که به شرکت می آورند .

 

ثبت شرکت

تاسیس شرکت تضامنی

این  شرکت ها نیز از نوع شرکت های تجاری محسوب می گردند و شرکایی از نوع  شرکای ضامن دارند .اعضای این شرکت ها در تمامی امور شرکت دخالت داشته و مسئولیت دارند .و باید تا مبلغ آخر بدهی های شرکت را پذیرفته و در پرداخت آنها شراکت کنند .

این مطلب را از دست ندهید
ثبت شرکت با مسئولیت محدود , مزایای شرکت مسئولیت محدود

تاسیس شرکت مسئولیت محدود

شرکت مسئولیت محدود نیزمانند سایر شرکت های تجاری در جهت امور تجاری فعالیت می کند و سهامداران این شرکت  سهامدار به نسبت سهامی که در شرکت دارند در قبال  خواهند بود و به همان مقدار حق دخالت در امور جاری شرکت را دارند .

تاسیس شرکت های تعاونی

یکی دیگر از انواع شرکت ها،شرکت تعاونی می باشند . هدف از تاسیس این شرکت کمی متفاوت تر نسبت به سایر شرکت هایی است که در بالا به آنها اشاره کردیم .شرکت های تعاونی توسط عده ای از دوستان و خویشاوندان تشکیل می شود  .هدف از تاسیس شرکت های سهامی ،تضامنی و نسبی سوددهی و رسیدن به سود است اما هدف از تشکیل شرکت های تعاونی کمک به بهبود وضع اقتصادی شرکا و تامین نیازمندی های آنها است .

شرایط و مدارک تاسیس شرکت ها

  1. ارائه اساسنامه شرکت به همراه امضای تمامی اعضای و درج آدرس و کد پستی
  2. ارائه اقرارنامه و شرکت نامه
  3. ارائه اظهارنامه تایید شده
  4. ارائه مدارک شناسایی تمامی اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل
  5. ارائه مدارک تحصیلی یا آموزشی برای تمامی اعضای هیئت مدیره
  6. ارائه گواهی عدم سوپیشینه برای اعضای  مرد هیئت مدیره
  7. ارائه گواهی پایان خدمت یا معافیت
  8. تامین سرمایه اولیه برای تاسیس شرکت
  9. پرداخت 35% از سرمایه در ابتدا و ارائه گواهی و فیش بانکی به اداره امور ثبت شرکت .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا