
شرکت های دانش بنیان نوپا :
این نوع از شرکت ها لزوما عمری کمتر از سه سال دارند و اغلب با تعداد نفرات کمی اداره میشوند و بیشتر نیروهایشان پاره وقت و غیر مستقر هستند.این نوع از شرکت ها درصورت پیشرفت میتوانند به نوع دیگری از شرکت های دانش بنیان ارتقا پیدا کنند.این دسته از شرکت ها خود به دو نوع دانش بنیان نوع یک و نوع دو تقسیم می شوند که تفاوت عمده ای که باهم دارند در سطح فناوری محصولات انهاست که می بایست دارای فناوری نسبتا بالایی برای مشمول شدن در فهرست نوع دو باشند.
ثبت شرکت دانش بنیان تولیدی :
این قسم از شرکت ها حداقل 50 درصد از درامد یک سال مالی گذشته خود را که در اظهارنامه مالیاتی شرکت ذکر شده ،از فروش کالا ها و خدمات دانش بنیان خود کسب نموده اند و حداقل سه سال از سابقه فعالیت انان گذشته است. این شرکت ها باید سالیانه حداقل معادل 5درصد فروش محصول خود را در بخش تحقیق و توسعه در جهت رشد نوآوری و حرکت شتابان علمی کشور صرف نمایند.
شرکت های تولیدی باید حداقل برای 3نفر از کارکنان تمام وقت شرکت به مدت 6ماه حق بیمه پرداخت کند.نسبت کارکنان تمام وقت در بخش اصلی شرکت با حداقل مدرک کارشناسی به کل کارکنان تمام وقت فعال ،در شرکت های بیش از 50 نفرنیروی انسانی 20 درصد و در شرکت های کمتر از این تعداد 30 درصد باید باشد.
شرکت دانش بنیان صنعتی :
این قسم از شرکت های دانش بنیان با توجه به داشتن معیار های ایین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت های داشت بنیان دارای سابقه کافی در زمینه ی فعالیتی خود باشند . فروش شرکت در سال مالی گذشته بیش از 10 میلیارد تومان بوده باشد و حداقل 10 درصد از ان که از محل فروش همان محصولات دانش بنیان خود بوده ، صرف فعالیت توسعه و تحقیق گردد. همچنین این دست از شرکت ها باید یک واحد تحقیق و توسعه نیز داشته باشند و با توجه به اهمیت نوآوری ، شرکت باید حداقل یک کالا و یا خدمات دانش بنیان جدید ارائه کند یا موارد قبلی خود را به طور اساسی ارتقا دهد و همچنین تاییدیه ها و استاندارد های داخلی و یا خارجی را اخذ نماید.
شرکت های دانش بنیان تجاری سازی :
از بزرگترین معظلات ثبت شرکت دانش بنیان در تجاری سازی محصولات و ضعف مدیریت کسب و کار خود میباشد.در این راستا کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان در تصمیمی جدید شرکت هایی را که خدمات اتها موجب سهولت در روند فعالیت و رونق کسب و کار شرکت هاب دانش بنیان باشند را به عنوان شرکت دانش بنیان تجاری سازی مورد تایید قرار میدهد.
شرکت های دانش بنیان فرایندی خدماتی :
چنانکه شرکتی کالا یا خدماتی را ارائه دهد که به هیچ وجه دانش بنیان نبوده و جز کالای روتین به حساب بیاد اما توسط تجهیزات و فرایند هایی ک حائز شرایط ایین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت های دانش بنیان باشد تولید کند،میتواند گرید دانش بنیان فرایندی خدماتی را کسب نماید.
هزینه و نحوه راه اندازی دانش بنیان
برای ثبت شرکت در ایران ابتدا شرکت را به صورت قالب های معمول شرکت های تجاری به ثبت رسانده سپس برای تبدیل به شرکتی دانش بنیان اقدام مینمایید .
پس از به ثبت رساندن شرکت ، متقاضی در سامانه ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان ثبت نام می نماید.دبیرخانه کارگروه پس از بررسی اولیه اسناد شرکت، ان را به کارگزار ارزیابی ارجاع میدهد.سپس کارگزار اطلاعات خودرا در سامانه مربوط به دبیرخانه کارگروه بارگذاری کرده و دبیرخانه پس از بررسی ارزیابی و صحت اطلاعات و تطبیق با ایین نامه نتیجه را به کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان ارائه می نماید.سپس نتیجه ارزیابی کارگروه به دبیرخانه اعلام میگردد و نهایتا نتیجه بررسی ها در کارتابل شرکت در قسمت آرشیو درخواست های ارسالی اعلام میشود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان
- تصویر اگهی تاسیس به همراه اخرین تغییرات شرکت در روزنامه رسمی
- تصویر مجوزهای شرکت اعم از جواز تاسیس ،پروانه بهره برداری و…
- تعهدنامه دارا بودن نظام نامه مالی
- تصویر اخرین اظهارنامه مالیاتی ارسالی به سازمان امور مالیاتی
- اخرین لیست بیمه شرکت به همراه خلاصه وضعیت دستمزد ،حقوق و مزایا
- رزومه یا کاتالوگ شرکت
- نمودار سازمانی شرکت