سلامت

تجربه ی مرگ خاموش با کبد چرب

بیماری کبد چرب در حال شایع شدن است و حدود 25 درصد از مردم در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. این بیماری با چاقی ، دیابت نوع 2 و سایر اختلالات با مقاومت به انسولین مرتبط است. همچنین اگر کبد چرب کنترل نشود، می تواند به بیماری شدیدتر کبد و سایر مشکلات سلامتی تبدیل شود. برای آشنایی بیشتر با این بیماری همراه مجله ی سلامت آبی باشید.

کبد چرب چیست؟

 کبد چرب زمانی ایجاد می شود که مقدار زیادی چربی در سلول های کبد تجمع می یابد.  اگرچه داشتن مقدار کمی چربی در این سلول ها طبیعی است، اما هنگامی که از بیش از 5 درصد چربی تشکیل شده باشد چربی تلقی می شود.

معرفی انواع کبد چرب

کبد چرب ناشی از الکل

 اگرچه نوشیدن زیاد مشروبات  الکلی می تواند باعث کبد چرب شود ، اما در بسیاری از موارد هیچ ربطی به آن ندارد.

کبد چرب غیر الکلی

چندین بیماری مرتبط در گروه وسیع بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) قرار می گیرد که شایع ترین بیماری کبدی در بزرگسالان و کودکان در جهان است.در مجله ی سلامت آبی بحث اصلی ما درباره ی کبد چرب غیر الکلی می باشد.

کبد چرب

استئاتوهپاتیت

متاسفانه ، این عارضه اغلب تشخیص داده نمی شود.  با گذشت زمان، NAFLD می تواند باعث بیماری جدی تر کبدی شود که به استئاتوهپاتیت غیر الکلی یا NASH معروف است.

 NASH شامل افزایش تجمع چربی و التهاب است که به سلول های کبد آسیب می رساند.  این می تواند منجر به فیبروز یا زخم بافت شود، زیرا سلول های کبد بارها آسیب دیده و می میرند. متاسفانه پیش بینی اینکه آیا کبد چرب به NASH پیشرفت می کند یا خیر، می تواند خطر سیروز (زخم شدید که عملکرد کبد را مختل می کند) و سرطان کبد را به میزان قابل توجهی افزایش دهد، دشوار است.

 علت کبد چرب چیست؟

 عوامل متعددی می توانند باعث ایجاد یا ایجاد کبد چرب شوند:

چاقی:

 به طور کلی چاقی باعث التهاب با درجه پایین می شود که می تواند باعث تجمع چربی در کبد شود.  تخمین زده می شود که 30 تا 90 درصد از بزرگسالان دارای اضافه وزن دارای NAFLD هستند و این وضعیت در کودکان به دلیل اپیدمی چاقی در حال افزایش است.

 چربی اضافی شکم:

افراد دارای وزن طبیعی در صورت داشتن “چاقی احشایی” می توانند دچار چربی کبد شوند، این بدان معناست که چربی زیادی در ناحیه کمر دارند.

 مقاومت به انسولین:

 مقاومت به انسولین و سطح بالای انسولین باعث افزایش تجمع چربی در کبد در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک می شود.

 مصرف زیاد کربوهیدراتهای تصفیه شده:

 مصرف مکرر کربوهیدراتهای تصفیه شده باعث تجمع چربی در کبد می شود، به ویژه هنگامی که افرادی که دارای اضافه وزن یا مقاوم به انسولین هستند، آنها را به مقدار زیاد مصرف می کنند.

این مطلب را از دست ندهید
پشت پرده ی تاثیر دکتر تغذیه بر چاقی

 مصرف نوشیدنی های شیرین:

 نوشیدنی های شیرین مانند  نوشابه های انرژی زا دارای مقدار زیادی فروکتوز هستند که ثابت شده است که این عامل باعث تجمع چربی در کبد در کودکان و بزرگسالان می شود.

اختلال در سلامت روده:

تحقیقات اخیر نشان می دهد که عدم تعادل در باکتری های روده ، مشکلات در عملکرد سد روده ای (“روده نشت کننده”) یا سایر مشکلات بهداشتی در این زمینه می تواند به توسعه NAFLD کمک کند.

  

نتیجه گیری:

 علل NAFLD شامل چاقی ، مقاومت به انسولین ، مصرف زیاد کربوهیدراتهای تصفیه شده و قند و همچنین اختلال در سلامت روده است.

علائم کبد چرب

 علائم و نشانه های متعددی از کبد چرب وجود دارد ، اگرچه ممکن است همه آنها در بدن شما  وجود نداشته باشد. در حقیقت، شما حتی نمی توانید متوجه شوید که به این بیماری مبتلا هستید.

  • خستگی و ضعف
  • درد خفیف یا احساس پری در ناحیه راست یا مرکزی شکم
  • افزایش سطح آنزیم های کبدی ، از جمله AST و ALT
  • افزایش سطح انسولین
  • افزایش سطح تری گلیسیرید
 در صورت پیشرفت چربی کبد به NASH ، علائم زیر ممکن است ایجاد شود:
  • از دست دادن اشتها
  • تهوع و استفراغ
  • درد متوسط ​​تا شدید شکم
  • چشمها و پوست زرد رنگ

 این مهم است که شما به طور منظم برای آزمایشات و معاینات معمول خون به پزشک مراجعه کنید، که با انجام آن می توانید  چربی کبد را در مراحل اولیه و برگشت پذیر تشخیص دهید.

کبد چرب

 نتیجه گیری:

چربی کبد می تواند علائم ظریفی ایجاد کند و اغلب با آزمایش خون یافت می شود.  NASH معمولاً شامل علائم قوی تری مانند درد و ناراحتی شکمی است.

برای تشخیص کبد چرب چه آزمایشاتی باید انجام شود؟

آزمایشات اساسی که می تواند وجود کبد چرب را تشخیص دهد شامل سونوگرافی حفره شکمی است.

برای از بین بردن همه شبهات، می توانیم آزمایش های تشخیصی دیگری را انجام دهیم ، مانند:

  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی
  • بررسی بافت شناسی بخش کبد

 بیماری  چربی کبد  را می توان با شیمی خون تشخیص داد. وجود این بیماری با افزایش سطح ALT و AST در خون نشان داده می شود.

درمان کبد چرب چگونه است؟

شما می توانید چندین مرحله را برای از بین بردن چربی در کبد خود انجام دهید، از جمله کاهش وزن و کاهش کربوهیدرات ها.  حتی برخی از غذاها می توانند به شما در دفع چربی در کبد کمک کنند. برای مطالعه ی با راهکارها تایید شده توسط دانشمندان روز دنیا، مقاله ی برای همیشه با کبد چرب خداحافظی کنید را مطالعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا