
بیوگرافی کتایون ریاحی و زندگی شخصی
در بیوگرافی کتایون ریاحی بیان شده است که او متولد دهم دی ماه سال ۱۳۴۰ می باشد. محل تولد او تهران بوده و رشته ی تحصیلی اش کارشناسی ادبیات و انسان شناسی می باشد. برادرش علیرضا ریاحی مانند او از بازیگران سینما است. پدر کتایون ریاحی، اردشیر ریاحی نام دارد. او پزشک ارتوپد بیمارستان چمران شیراز بوده است. مادرش نیز گیتی ریاحی و همسرش از سهامداران اصلی شرکت اویل ورد آمریکا می باشد. همان طور که می دانید، او در آثار بسیار مطرحی در قاب تلویزیون و عرصه ی سینما بازی کرده و بسیار موفق ظاهر شده است. اگر مایل به مطالعه ی بیوگرافی کتایون ریاحی در عرصه ی هنر می باشید، با مجله ی هنر آبی همراه شوید.
بیوگرافی کتایون ریاحی و زندگی هنری او
فعالیت کتایون ریاحی در عرصه ی هنر از نویسندگی برای کودکان آغاز می شود. اما بعد از آن با بازی در فیلم خبرچین وارد عرصه ی بازیگری شده و به سینما راه پیدا می کند. این فیلم بنا به دلایلی متوقف شده و سپس بازی در فیلم پاییزان به کتایون ریاحی پیشنهاد می شود. اما شهرت وی مدیون بازی در سریال تلویزیونی پدر سالار می باشد. او پس از آن توانست در مجموعه های دیگری مانند روزهای زندگی و پس از باران به چهره ای محبوب و مشهور تبدیل شده و جایگاه خود را در زمینه ی هنر تثبیت کند. بازی های او در سریال های پس از باران و شب دهم بسیار درخشان و مورد توجه مخاطبان بوده است.
نقش های او بسیار متفاوت و متنوع بودند.
به طوری که هر کدام از آن ها جلوه ای از استعداد های او را در زمینه ی بازیگری نشان می دادند. مثلا او در سریال پدرسالار نقش عروس خانواده را بازی می کرد که شخصیتی آرام و مظلوم داشت. او در سریال روزهای زندگی نقش مادری را بازی می کرد که دختری را به فرزند خواندگی قبول کرده اما مجبور می شود تا او را به مادر واقعی اش تحویل دهد. سپس در سریال پس از باران در نقش یک زن مقتدر و مسلط به زندگی که همسر اول یک خان معروف می باشد، بازی می کند. او در سریال شب دهم نیز نقش یک شاهزاده خانم قجری را بازی می کند که در پی عشق یک مرد عادی به خود برای او شروطی سخت می گذارد.
او مدتی به دور از بازی های سینمایی بود اما بعد از بازی در فیلم شام آخر توانست کاندیدای جایزه ی بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره ی فیلم فجر شود. سپس به ایفای نقش در فیلم این زن حرف نمی زند پرداخت و باز هم با رونمایی از توانایی های ویژه ی خود در زمینه ی هنر، نامزد جایزه ی هفتمین جشن خانه سینما شد.
مشهور ترین بازی او مربوط به ایفای نقش زلیخا در سریال یوسف پیامبر می باشد.
او در این سریال نقش ماندگاری از خود به جای گذاشت و پس از آن در خرداد سال ۸۸ برای همیشه از دنیای بازیگری خداحافظی کرد. نقش او به عنوان زلیخا بسیار محبوب بود و رضایت مخاطبان را به خوبی به خود جلب کرد. به همین منظور می توان گفت که او از عرصه ی هنر در اوج خداحافظی نمود.
این بازیگر محبوب در دوران بازیگری اش در دهه ی هفتاد به بازی در سریال های دردسر، همسایه ها، پدرسالار، عاطفه، صدای صنوبر، پهلوانان نمی میرند، بازگشت پرستوها، شرکت، فردا دیر است، خبرنگار خارجی، روزهای زندگی، پس از باران و روشن تر از خاموشی پرداخت. سپس در دهه ی هشتاد، در سریال های شب دهم، مرده ی متحرک و یوسف پیامبر به ایفای نقش پرداخت. تمامی این سریال ها یادآور خاطراتی برای افرادی است که آن ها را دنبال کرده اند.