
ایمپلنت دندان :
امروزه علم دندانپزشکی پیشرفت زیادی کرده است ، و روش ایمپلنت دندان یا کاشت دندان برای جبران دندان های از دست رفته و یا شکسته به کار می رود . و مشکلات ناشی از بی دندانی را حل می کند . حل این مشکل برای بیماران بسیار آسان و در عین حال پیشرفته شده است . به گونه ای که اگر فردی دندان یا دندان های خراب داشته باشد و پوسیدگی دندان های او به اندازه ای باشد ، که دیگر قابل استفاده نیست، و باید کشیده شود .
در مواردی این چنین ، نیازی به نگرانی بیمار نیست ، و بیمار به سادگی می تواند این مشکل را با درمان ایمپلنت دندان یا کاشت دندان حل کند. مزیتی که ایمپلنت دندانی دارد ، این است که این روش از عوارض و مشکلات احتمالی به دور است. اما اگر بخواهیم در مورد هزینه ایمپلنت دندان یا کاشت دندان صحبت کنیم، باید بگوییم که هزینه ایمپلنت دندان یا کاشت دندان به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد.
برای کسب اطلاع دقیق از هزینه ی ایمپلنت دندانی می توانید باز متخصصین ایمپلنت دندان یا کاشت دندان در کلینیک دندانپزشکی ، در این رابطه سوال کنید و اطلاعات لازم را به دست آورید .
در حال حاضر درمان ایمپلنت دندان یا کاشت دندان یک جایگزین بسیار مناسبی برای روش های قدیمی حل مشکل بی دندانی در بیماران است . در درمان مشکل بی دندانی با روش ایمپلنت تاج دندان و ریشه به خوبی روی فک قرار خواهند گرفت. ایمپلنت دندان یا کاشت دندان در واقع از یک پایه تیتانیومی از جنس فلز ساخته شده است ، که هماهنگی و سازگاری بسیار عالی ای با سلول های بدن انسان دارد.
برای انجام عمل ایمپلنت دندانی و یا کاشت دندان ، ابتدا متخصص ایمپلنت پایه تیتانیومی را در داخل فک قرار می دهد ، در واقع این پایه نقش ریشه را ایفا می کند. یک قسمت از پایه ی ایمپلنت بیرون از فک بیمار قرار می گیرد که روی آن یک دندان مصنوعی مشابه دندان طبیعی بیمار قرار داده می شود .
پعد از اینکه ایمپلنت دندانی داخل فک بیمار قرار داده شد ، حدود ۳ الی ۴ ماه زمان نیاز است ، تا فک بتواند ، دوباره استخوان تولید کند و تا این استخوان ها بتوانند ، اطراف پایه ایمپلنت را بپوشانند.
در واقع پس از اینکه پایه ی ایمپلنت داخل فک بیمار ، محکم شد ، تاج روی دندان طبیعی قرار داده می شود .
یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در موفقیت ایمپلنت دندانی ، سن بیمار است ، عمل ایمپلنت دندانی بایستی در سنی انجام شود ، که رشد استخوان فک کامل شده باشد . بهترین سن برای انجام درمان ایمپلنت دندان یا کاشت دندان در خانم ها بالای ۱۵ سال و در اقایان بالای ۱۸ سال می باشد . توصیه ی ما به شما این است ، که قبل از انجام ایمپلنت دندان یا کاشت دندان با متخصص ایمپلنت جلسه ی مشاوره ای را برگزار کنید ، و در مورد مناسب ترین ایمپلنت برای حل مشکلتان با او صحبت کنید ، تا مناسب ترین ایمپلنت برای شما کار استفاده شود.
اگر چه اکثر مارک ها و مدل های ایمپلنتی موجود در بازار ، معتبر و خوب هستند ، اما تشخیص اینکه کدام نوع ایمپلنت برای دندان های شما مناسب تر است ، بر عهده ی متخصص ایمپلنت می باشد .
با توجه به توضیحاتی که در مورد ایمپلنت ارائه دادیم ، قطعا متوجه اهمیت ایمپلنت دندان یا کاشت دندان شدید، مهارت و تجربه متخصص ایمپلنت در موفقیت آمیز بودن ایمپلنت دندان بسیار حائز اهمیت است . هر چقدر تجربه و مهارت متخصص ایمپلنت بیشتر باشد ، هزینه ی ایمپلنت دندانی هم به تبع بیشتر خواهد بود . علاوه بر این کاشت ایمپلنت در لثه ، همچنین هزینه فیکسچر و قطعات پروتزی در تعیین هزینه ی نهایی ایمپلنت نقش دارند .
نحوه کاشت و نصب ایمپلنت دندان
برای عمل کاشت ایمپلنت دندان ، با موفقیت انجام شود ، بایستی شرایط لازم برای قرارگرفتن ایمپلنت داخل استخوان فک فراهم شود ، تا ایمپلنت در داخل استخوان فیکس شده و پیوند بخورد . بدین منظور برای جوش خوردن ایمپلنت تیتانیومی به استخوان ، بایستی یک مدت زمان به خصوصی را در نظر گرفت .
برای اینکه ایمپلنت داخل استخوان به طور کامل فیکس شود ، باید در مواردی، دقت های لازم را به عمل اورد، مانند : تغییرات در فرم ایمپلنت دندان، مواد به کار برده در ساخت ایمپلنت دندان، تحریک تولید استخوان لازم و جوش خوردن دقیق ایمپلنت. زمان لازم برای درمان ایمپلنت دندان تقریبا ۲-۳ جلسه می باشد که نباید میان آن ها فاصله بیفند تا بتوان تاج را هم روی ایمپلنت دندان قرار داد .
قبل از به وجود امدن روش درمان ایمپلنت، افرادی که دندان های خود را به هر دلیل از دست می دادند، برای حل مشکل بی دندانی می بایست از دندان مصنوعی استفاده می کردند.
در واقع قبل از درمان با مشکلاتی همچون مشکل در تکلم و تغذیه روبرو می بودند و پس از درمان نیز با مشکلات ناشی از دندان مصنوعی مواجه می شدند. همچنین هزینه نیز برای دندان های مصنوعی تقریبا با هزینه ی ایمپلنت دندان در حال حاضر یکسان بود .
امروزه علم دندانپزشکی پیشرفت خیلی زیادی کرده است ، و با به وجود آمدن روش ایمپلنت دندان برای جبران دندان های از دست رفته و یا شکسته ، دیگر جای نگرانی نیست . ایمپلنت دندان به راحتی مشکلات ناشی از بی دندانی را حل کرده و به عنوان راه حلی شاده و پیشرفته برای حل مشکل بی دندانی به شمار می رود . با ایمپلنت دندان می توان ، بدون هیچ گونه نگرانی ، دندان های خراب را که پوسیدگی آن ها به حدی است که دیگر قابل استفاده نیست، درمان کرد . مزیتی که ایمپلنت دندانی دارد ، این است عوارض و مشکلات احتمالی را ندارد .
اما اگر بخواهیم در مورد هزینه کاشت ایمپلنت دندان صحبت کنیم، باید بگوییم که هزینه ایمپلنت به فاکتورهای مختلف یستگی دارد. شما می توانید برای کسب اطلاعات دقیق در مورد هزینه ی ایمپلنت دندانی با متخصصین ما در کلینیک دنتیست ایران ، ارتباط برقرار کنید ، و آگاهی های لازم را در این زمینه کسب کنید .
کاشت ایمپلنت دندان دلایل مختلفی دارد ، در زیر به برخی از این دلایل اشاره می کنیم :
- کاشت ایمپلنت برای حل مشکل دندان های از دست رفته به کار می رود ، و جای دندان های از دست رفته را پر میکند و در نهایت ، بیمار با داشتن ایمپلنت حس اعتماد به نفس و زیبایی بیشتری خواهد داشت .
- با از دست رفتن دندان های طبیعی در داخل دهان ، مشکلاتی نظیر تحلیل رفتن استخوان در طی آن برای بیمار ایجاد می شود .
- با از دست رفتن دندان ها فرد دیگر نمی تواند ، مثل سابق غذا بخورد ، و عمل جویدن برایش مشکل می شود ، بخاطر همین دیگر مثل گذشته نمی تواند از خوردن انواع غذاها لذت ببرد و در انتخاب مواد غذایی دچار محدودیت می شود ، ایمپلنت دندانی به هنوان راه حلی اساسی برای حل مشکل جویدن است .
- بی دندانی روی نحوه غذا خوردن تاثیر گذار است و ممکن است ، منجر به بروز مشکلاتی در مفاصل فک بیمار شود . بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این مشکل بهتر است که درمان ایمپلنت را آغاز کنید.
- بی دندانی روی نحوه ی تکلم و حرف زدن فرد نیز تاثیر گذار است و همچنین روی زیبایی چهره و اعتماد به نفس فرد هم تاثیر فوق العاده ای دارد .
موارد تجویز ایمپلنت
ایمپلنت دندانی در موارد زیادی تجویز می شود ، برخی از این موارد عبارتند از :
• بیمارانی که دچار مشکل بی دندانی هستند .
• بیمارانی که مشکل بیدندانی پارسیل یا حتی تک دندان کشیده شده دارند.
• برای تجویز ایمپلنت دندانی بایستی بیمار از لحاظ سلامت عمومی در شرایط مناسبی باشد .
موراد عدم تجویز ایمپلنت دندان ؟
مواردی وجود دارد ، که ایمپلنت دندانی صورت تجویز با شکست مواجه می شود ، و بهتر است که تجویز نشود :
- دیابت کنترل نشده
- درمان مزمن با استروئید
- اشعه درمانی با دوز بالا
این موارد منجربه بروز عوارض کوتاه مدت یا بلتد مدت برای IP می شود .
تشخیص و ارزیابی استخوان فک بیمار برای گذاشتن ایمپلنت شامل چه مراحلی است ؟
ابتدا بیمار توسط متخصص ایمپلنت کاملا از نظر کلینیکی معاینه میشود ، ملاکهای مهم عبارتند از:
- بهداشت دهان
- سلامت پریودنتال
- ارتباط دو فک
- موقعیت دندانها
- دستور شینهای دندانی
- میزان پوسیدگی
- کیفیت و کمیت استخوان
- طرح درمان ترمیمی آینده قبل از قرار دادن ایمپلنت
همچنین برای انجام ایمپلنت دندانی تهیه عکسهای رادیوگرافی دقیق اعم از پپری اپیکال P.A crthopantograpl OPG، Cone beam CT CBCT از قسمتی از استخوان فک که حرارت ایملنت گذاشته شده الزامی است. در مواردی که بیمار دچار بیدندانی کامل است ، کست تشخیصی نیز کاربرد دارد.