
در این مقاله از مجله سلامت آبی می خواهیم اطلاعاتی درباره ی انواع مکمل ها در اختیار شما عزیزان بگذاریم .
مکمل های ورزشی
دسته ای از مکمل ها که بیشتر توسط ورزشکاران مصرف می شود ، مکمل ورزشی نام دارد. این مواد ها بیشتر برای افرادی استفاده می شود که نیازمند دریافت نوعی ماده ی غذایی بیش از اندازه طبیعی هستند. ورزشکاران اکثرا این خوراکی ها را برای افزایش وزن ، افزایش بافت ماهیچه ای ، کاهش بافت چربی و افزایش قدرت در تمرین های خود استفاده می کنند.

انواع مکمل های ورزشی
مکمل های ورزشی انواع مختلفی دارند. برخی از مکمل ها باعث دریافت پروتئین یا فیبر بیشتری در فرد می شوند. در حالی که برخی دیگر باعث دریافت مواد معدنی یا ویتامین های بیشتری می شوند. برای مصرف این مواد ورزشی نیاز به یک برنامه ی غذایی درست دارید . یک برنامه غذایی مناسب برای ورزشکاران طرح می شود تا در کنار آن به مصرف مواد های لازم بپردازند و تغذیه آن ها توسط این نوع مواد کامل شود.
یعنی فرد ورزشکار تنها به سراغ مکمل ها نمی رود بلکه در مرحله اول یک برنامه غذایی سالم دارد و اما برای تکمیل برنامه ی خود به سراغ آن ها می رود. استفاده از مکمل ها به جای داشتن تغذیه درست یکی از روش های نادرستی است که برخی ورزشکاران ناآگاه از این روش در طول دوره ی تمرینات خود استفاده می کنند .
مکمل های مضر برای ورزشکاران
در این بین مکمل هایی نیز یافت می شود که مصرف آن برای ورزشکار خطرناک می باشد.این مواد ها معمولا دارو هایی هستند که برای اهداف دیگری مثل درمان آسم طراحی شده اند ولی به خاطر تاثیرگذاری بر عضله سازی و… باعث می شوند افراد به مصرف آن ها تمایل پیدا کنند . یکی از مشکلات در این عرصه قیمت بالای مکمل ها است. در حال حاضر بازار و داروخانه ها پر از مکمل های مختلف از برند های مختلف هستند. افراد ناآگاه ممکن است هزینه ی بسیاری برای خریدآن ها کنند ولی به نتیجه ی مطلوبی دست نیابند .
به همین دلیل همیشه به شما توصیه می کنیم قبل از خرید به متخصصان و مربیان ورزشی مجرب مراجعه فرمایید. خرید مکمل بدون داشتن اطلاعات کافی علاوه بر هزینه ی اضافی و بدون بازده سبب بروز مشکلات دیگری نیز می شود . از سری مشکلات خرید این مواد ها می توان به خرید جنس های تقلبی که امروزه در بازار بسیار رایج هستند اشاره کرد . همچنین خرید مکمل نامناسب و یا تقلبی می تواند باعث بروز مشکلات جسمانی شود .

مکمل های پروتئینی
اگر تا به حال در عرصه ی ورزش و تناسب اندام و ورزش هایی که دارای این سبک می باشند اطلاعاتی کسب کرده باشید حتما نام پروتئین را به عنوان عنصری مهم در عضله سازی شنیده اید.
کمبود پروتئین به احتمال زیاد می تواند در کنار عضله سوزی باعث مبتلا شدن فرد به بیماری نیز شود. بیشتر افراد عادی می توانند مقدار پروتئین لازم روزانه خود را از مرغ،گوشت، تخم مرغ و ماهی و غیره تهیه کنند. اما افراد ورزشکار به ویژه آن دسته از افرادی که به دنبال افزایش عضلات خود هستند ممکن است نتوانند حجم زیادی پروتئین مصرف کنند برای همین نیاز دارند از مواد های پروتئینی برای جبران کمبود پروتئین استفاده کنند .
باید به این موضوع توجه داشته باشید که پروتئین فقط برای عضله سازی و افزایش حجم عضله مورد استفاده نیست و یکی از عناصر کلیدی در کاهش حجم نیز می باشد.
سیری حاصل شده پس از مصرف پروتئین ها می تواند کالری دریافتی فرد را به طرز چشمگیری کاهش دهد و در کاهش وزن به آن کمک کند. مکمل های دیگری از جمله ویتامین ها و کربوهیدرات ها و … نیز وجود دارد که بسته به نیاز فرد و دوره ای که سپری می کند از آن ها استفاده می کند. باید توجه داشت مصرف هر گروه از این نوع مواد ها باید با تشخیص متخصص باشد و مصرف سرخود آنها به هیچ وجه توصیه نمی شود.