
آیا اعتیاد به فضای مجازی شما را از مسیر موفقیت منحرف می کند؟
دنیای امروزی که از انواع وسایل الکترونیکی پر شده است و سراسر آن را می توان در فضای مجازی پیمود مشکلی را در زندگی انسان ها به وجود آورده است. این مسئله یک موضوع جدید است. اخلال در زندگی به دلیل اعتیاد به فضای مجازی به معضلی اجتماعی تبدیل شده است. مجله ی موفقیت و سلامت آبی قصد دارد تا شما را یاری کند که بتوانید از فضای مجازی به درستی استفاده کرده و از مسیر موفقیت جدا نشوید.
آن چه واضح است، اجتناب ناپذیر بودن استفاده از فضای مجازی و نیاز واقعی به آن است. اما جدا از این که والدین امروزی نگران فرزندان خود در این رابطه هستند، باید گفت خود والدین و بزرگسالان که از کودکی برای چنین روزی آماده نشده اند و ناگهان با بارش اطلاعاتی رو به رو هستند بیش تر نیاز به مدیریت فضای مجازی دارند. با کمی تامل متوجه می شوید که اگر استفاده ی افراطی از این فضا را کنار بگذارید به طور مشخص انگیزه ی بیشتری برای انجام برنامه ریزی های خود دارید تا این که به دنبال کلاس های موفقیت و یا راه حل های عجیب و غریب باشید.
در خصوص رفع اعتیاد به فضای مجازی، سایت معتبر Harvard Business Review مقاله ای منتشر کرده است. در این مقاله راهکارهایی برای این کار که بر اساس ویژگی های شخصیتی افراد می باشد، نوشته شده است. برای آشنایی با این راهکارها با ما همراه باشید.
اولین راهکار: تخصیص زمان و مکان به خاموش کردن تلفن همراه
اگر شما دارای شخصیتی برون گرا هستید از این روش استفاده کنید. همراه با سایرین ورزش کنید. اگر اکثر اوقات در منزل هستید، به پیاده روی یا پارک رفته اما گوشی خود را همراه خود نبرید یا مثلا زمانی که می خواهید استراحت کنید گوشی خود را دور از خودتان و در سالن منزلتان بگذارید. در این حالت با آسودگی خاطر به خودتان فکر کنید.
اما اگر شخصیتی درون گرا دارید از این روش استفاده کنید. حتما در طول شبانه روز زمانی را مشخص کنید که فقط و فقط به خودتان اختصاص دارد و بدون گوشی همراه به خودتان فکر کنید. بدین ترتیب انرژی روانی شما باز می گردد.
بدین ترتیب اولین گام را برای ترک اعتیاد به فضای مجازی برداشته اید.
دومین راهکار: آگاهی نسبت به بارش بیش از حد اطلاعات
کمی با خود فکر کنید. به نظرتان آیا انسان واقعا نیاز دارد تا تمام اخبار و اطلاعات در سطح دنیا را بداند؟ دنیا به هر حال آبستن حوادث است. پر از خبرهای متنوع، که هر خبرگزاری حتی اگر معتبر هم باشد، بنا به سوگیری های خود آن را بازتاب می دهد. شما هم که هیچ کاری در قبال حوادث از دستتان برنمی آید. پس لزومی ندارد همه ی آن ها را مطالعه کنید و ذهن خود را متحمل استرس های ناشی از این اخبار کنید.
اگر این حوادث ناگوار باشند، حتی با فاصله ی مکانی زیاد از شما رخ داده باشند و هیچ یک از دوستان و آشنایان شما را نیز دربر نگرفته باشند باز هم آثار منفی آن ها روی مغز شما باقی می ماند. پس خود را بازیچه ی دست رسانه ها نکنید. بدین ترتیب می توانید به برنامه ریزی های خود رسیدگی کرده و با آرامش خاطر مسیر موفقیت را طی کنید.
با دوری از بارش بیش از حد اطلاعات، یک قدم از اعتیاد به فضای مجازی دور شده و در عوض چند قدم به موفقیت نزدیک می شوید.
راهکار سوم: به تناسب شرایط زندگی خود تعادلی بین کار و زندگی ایجاد کنید.
یک زمان بندی تهیه کنید و در آن زمان هایی که پاسخ گو هستید و زمان هایی که پاسخ گو نیستید را مشخص کنید. این کار را با دقت و صریح انجام داده و هم به خودتان و هم به دیگران اعلام کنید. یکی از راه هایی که به کاهش استرس در زندگی امروزی کمک می کند، خاموش کردن گوشی همراه در زمان هایی است که مشغول هیچ کاری نیستید. این زمان بندی و برنامه ریزی شما باید در شرایط خاص انعطاف پذیری داشته باشد. مثلا شاید بیماری کرونا شرایط زندگی شما را تغییر داده باشد. پس زمان بندی خود را نیز تغییر دهید. به افرادی که در منزل کار می کنند یا دور کار هستند توصیه می شود تا قسمتی از منزل را به کار و قسمتی دیگر را به استراحت اختصاص دهند.
فقط این تکنولوژی نیست که به شما قدرت می دهد، اگر آن را مدیریت نکنید، این شما هستید که به آن قدرت می دهید تا شما را برده ی خود کند. پس برای ترک اعتیاد به فضای مجازی هرگز تعادل را فراموش نکنید.