
استرس در زندگی امروزی جز جدا نشدنی روتین افراد است. استرس مثبت استرس منفی هر دو در درون ما وجود دارند. استرس مثبت کارایی خود را دارد اما نوع منفی آن باعث ایجاد مانع برای فعالیت های ما محسوب می شود.
این موضوع نه تنها سد راه مسیر موفقیت است بلکه می تواند حتی مانع از شروع شود. پس باید به دنبال راهکارهایی برای رهایی از این مانع باشیم. در ادامه مجله ی موفقیت و سلامت آبی شما را با راهکارهایی آشنا می کند تا بتوانید از این سد عبور کنید و به موفقیت دست پیدا کنید.
تاثیر ورزش بر استرس
بهترین روش غیر دارویی برای کنترل اضطراب ورزش است. محققان سوئدی در تحقیقات گسترده ی خود روی این موضوع دریافتند که در الگوی فعالیت جسمانی افراد مضطرب و افسرده یک نکته کاملا مشهود و مشترک است. تمامی این افراد به بی تحرکی مایل هستند و فعالیت های فیزیکی بسیار کمی دارند. علاوه بر این تحقیقات بسیار دیگری نیز وجود دارد که همین نتیجه را تایید می کند.
پس اولین و بهترین روش غیر دارویی برای کنترل اضطراب، ورزش است. ورزش با تاثیر بر سرعت گردش خون و اکسیژن در بدن باعث احساس شادی می شود. زمانی که ورزش می کنید اکسیژن بیشتری دریافت می کنید و هم امر موجب ایجاد حس شادی در شما می شود. به علاوه ورزش باعث تولید هورمون اندورفین می شود. این هورمون به عنوان یک ضد درد طبیعی عمل می کند. همچنین خواب شما را تنظیم نموده و به کاهش استرس منجر می شود.

مدیتیشن راهکار دوم
بله این موضوع که مدیتیشن روی کاهش اضطراب موثر است، صحت دارد. حتما خیلی از افراد در زمان امروزی از این روش اطلاع دارند. اما به صورت مختصر به توضیح آن می پردازیم.
مدیتیشن عملی است که در آن فرد از یک تکنیک مانند ذهن آگاهی یا تمرکز روی موضوعی، فکر یا فعالیت خاصی، برای آموزش توجه و آگاهی و دستیابی به یک حالت روانی پایدار و آرام استفاده می کند.
خاستگاه این تکنیک آسیای شرقی می باشد. سه تکنیک رایج این روش بدین شرح است:
- فرد یک کلمه یا صوت ساده را در طول زمان مدیتیشن با خود تکرار می کند تا تمرکز کند و به آرامش برسد.
- مشاهده ی دم و بازدم
- تمرکز روی زمان و قدردانی از افکاری که به ذهن می رسد و بدون قضاوت
برای انجام این کار باید از یک دقیقه در روز شروع کنید آن را یک ماه ادامه دهید. سپس زمان آن را به دو دقیقه افزایش داده و دوباره یک ماه ادامه دهید. همین طور زمان را با همین آهنگ اضافه کنید تا به زمان مطلوب خود برسید.
در مجله ی معتبر JAMA Internal Medicine نیز همین موضوع را تایید می کند.
گوش دادن به موسیقی راهکار سوم
طبق تحقیقات منتشر شده، گوش دادن به موسیقی باعث ترشح هورمون های کاهش استرس در بدن می شود. بدین ترتیب شما با گوش دادن به موسیقی هم از آن لذت می برید و هم سلامت خود را تقویت می کنید. تحقیقات گسترده در کشور آلمان منتج به این موضوع شده است. پس یکی از کارهایی که باید انجام دهید. تهیه یک لیست از موسیقی های مورد علاقه ی خود و بارگذاری آن ها روی گوشی موبایلتان است.

شق و رق ایستادن راهکار چهارم
شاید دور از ذهن باشد. اما تحقیقاتی که در دانشگاه هاروارد انجام شده است، نشانگر تاثیر مستقیم زبان بدن روی میزان ترشح هورمون های تستوسترون و کورتیزول می باش. خیلی جالب است که شما با زبان بدن و صاف و سینه سپر ایستادن می تواند از طریق هورمون های آزاد شده در جریان خون به مغز خود پیام هایی مبنی بر مرتب بودن اوضاع مخابره کنید. بدین ترتیب توانایی کاهش اضطراب را به دست خواهید آورد. پس از این به بعد سعی کنید با کمر صاف و سینه ای سپر بایستید و راه بروید تا موفق به کسب آرامش شوید.
مراجعه به روانشناس راهکار پنجم
اگر استرستان در حدی است که با انجام کارهای بالا کاهش نمی یابد و همچنان شما فردی مضطرب هستید باید به روان شناس مراجعه کنید. اگر از یک روان شناس نتیجه نگرفتید لطفا کلا جلسات را کنار نگذارید. شما می توانید روان شناس خود را عوض کنید. تحقیقات نشان می دهد، در کشورهای مختلف دنیا، افرادی در مدیریت احساسات و افسردگی موفق عمل کرده اند که برای شرکت در جلسات مشاوره بسیار پیگیر بودند و نا امید نشده اند.