
راز ارتباط ثروت و احساس خوش بختی را دکتر ریچارد استرلین بر ملا کرد.
با توجه به پیرامون خود و شنیدن صحبت های اطرافیان، درخواهید یافت که اکثر افراد رابطه ی تنگاتنگی میان ثروت و احساس خوش بختی، تصور می کنند. آن ها بر این باورند که هر چه ثروت بیشتری کسب کنند احساس خوش بختی بیش تری نیز دارند. اما حقیقت ماجرا چیست؟ آیا واقعا این طرز فکر درست است یا نه؟ افراد بسیار ثروتمند آیا واقعا در درون خود احساس خوش بختی می کنند؟
برای پاسخ به این سوالات، دکتر ریچارد استرلین که پروفسورای اقتصاد دارد و در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی مشغول به کار است به تحقیق گسترده ای اقدام کرد. این تحقیق بسیار مهم و پر چالش می باشد. نتیجه ی تحقیقات او تا جایی معروف شد که مفهوم جدیدی در حوزه ی علم اقتصاد ایجاد کرد. این مفهوم جدید پارادوکس استرلین نام دارد.
برای آشنایی با راز ارتباط ثروت و احساس خوش بختی با مجله ی موفقیت و سلامت آبی همراه باشید.
تحقیقات ریچارد استرلین در زمینه ی ارتباط ثروت با احساس خوش بختی
ریچارد استرلین با تحقیق و تفحص روی آمار های اقتصادی کشور آمریکا بررسی های خود را شروع کرد. پس از بررسی های دقیق متوجه شد که طبق آمار، از سال 1946 میلادی تا 1970 میلادی تولید ناخالص داخلی آمریکا و درآمد آمریکایی ها حداقل دو برابر شده است. در واقع این آمار بیان می کند که در این سال ها هر شهروند آمریکایی حداقل ثروتی دو برابر ثروت اولیه ی خود به دست آورده است.
اما نکته ی بسیار جالب و شگرفی در این تحقیق به دست آمد. این که در همین سال ها میزان رضایت از زندگی و احساس خوش بختی بین شهروندان آمریکایی هیچ تغییری نکرده بود.
این آمار ها در کشور های دیگری نیز مورد بررسی قرار گرفت و جالب است بدانید که همین نتایج به دست آمد. با ادامه ی تحقیقات روی آمارهای اقتصادی، تا سال 2014 میلادی نیز نتایج مشابه با نظریه ی آقای استرلین تایید می شد.
بدین ترتیب طبق نظریه ی ریچارد استرلین و آمارهای معتبر متوجه شدیم که ثروت مندی باعث احساس خوش بختی نمی شود.
آیا راهی هست تا ثروت خود را در راستای رضایت از زندگی خرج کنیم؟
حالا که ثروت مندی به خودی خود باعث احساس رضایت از زندگی نشده و ما را خوش بخت نمی کند. این ما هستیم که باید سعی کنیم به وسیله ی درآمدی که کسب می کنیم از زندگی لذت ببریم. شاید ما یک روز موفق شدیم تا با پیشرفت مالی و شغلی، پس انداز قابل توجهی به دست آوریم. حال چه وظیفه ای به عهده داریم؟ چگونه باید این پس انداز را هزینه کنیم تا هم آینده ی ما تضمین شود و هم زندگی خوبی داشته باشیم؟
در این زمینه نیز تحقیقاتی انجام شده است. با کمی دقت متوجه می شوید که درآمد و پس انداز افراد معمولا به دو صورت خرج می شود. یا با آن ها چیزی خریده می شود مانند کالا، زمین، خانه، ماشین، ویلا و خیلی چیزهای دیگر.

یا به وسیله ی آن می توانیم تجربه ی جدیدی را کسب کنیم.
مثلا به سفر رفته یا گشت و گذار کنیم یا به دیدن جاهای تاریخی برویم و کارهایی از این دست. اما نتیجه ای که در تحقیقات روی این موضوع به دست آمد مشخص شد که افراد زمانی که به جای خرید کالا به کسب تجربه ی جدیدی می پردازند به مراتب بیشتر احساس رضایت و خوش بختی می کنند.
اما باید توجه داشته باشید که برای بقای زندگی و آینده ی خود نیز در زمان بازنشستگی به میزانی از درآمد و پس انداز نیاز دارید. انسان در طول زندگی خود علاوه بر احساس رضایت به چیزهایی نیاز دارد که جز احتیاجات ضروری او هستند. پس نمی توان فقط به خاطر خوش حال بودن همه ی پس انداز خود را صرف سفر کنیم و از خرید خانه غافل شویم.
پس نکته ای که در این جا حائز اهمیت است این است که باید هنر این را داشته باشیم تا بتوانیم درآمد و هزینه های خود را مدیریت کنیم. بدین ترتیب قسمتی از آن را روی موارد ضروری زندگی سرمایه گذاری کنیم و میزانی از آن را برای کسب لذت از زندگی و تفریح و شادی خرج کنیم. تا هم زندگی شادی داشته باشیم و هم آینده ی خود را تضمین کنیم.