موفقیت

آیا واقعا احتمال موفقیت دختران کمتر است

احتمال موفقیت دختران

با گشت و گذار بین آمار ها و تحقیقات مختلف در سراسر جهان متوجه می شویم که طبق آمار دقیق و معتبر میانگین نمرات پسرها و دخترها بسیار متفاوت است. در واقع این پسرها هستند که میانگین نمرات بالاتری دارند. اما واقعا علت این ماجرا چیست؟ چرا احتمال موفقیت دختران در شرایط یکسان پایین تر است؟ یعنی واقعا هوش در خانم ها و آقایان ناعادلانه تقسیم شده است؟ آیا واقعا مردها دارای ویژگی های شناختی و عملکردی بهتری نسبت به زن ها هستند؟ همه ی این ها سوالاتی است که بعد از مقایسه ی نمرات و آمار و ارقام در ذهن ما شکل خواهد گرفت. اما برای پاسخ گویی به این سوالات باید به دنبال راهی درست و معتبر باشیم. این راه درست و معتبر را مجله ی موفقیت و سلامت آبی برای شما روشن می سازد.

مجله ی معتبر ساینس و علت احتمال کمتر موفقیت دختران

مجله ی ساینس از مجلات معتبر دنیا می باشد. در سال 2017 میلادی مقاله ای در این ژورنال چاپ می شود که نتیجه ی یک تحقیق روی علت پایین تر بودن سطح موفقیت دختران را بیان می کرد. برای این تحقیق سه آزمایش طراحی کردند.

موفقیت دختران
موفقیت دختران

آزمایش اول:

در اولین آزمایش بچه های گروه سنی 5 تا 7 سال مورد آزمایش قرار می گیرند. برای آن ها داستانی از یک نابغه تعریف می کنند. اما هنگام تعریف کردن داستان هیچ اشاره ی مستقیم و حتی غیر مستقیمی به جنسیت نابغه نمی کنند. بعد از اتمام داستان، چهار گزینه در اختیار بچه ها قرار می دهند. دوتا از گزینه ها شخصیت های پسر و دوتا از گزینه ها شخصیت های دختر را شامل می شدند. از کودکان می خواهند تا شخصیت نابغه را از بین آن ها انتخاب کنند.

نتیجه بسیار جالب است. بچه های 5 ساله شخصیت نابغه را بر اساس شخصیت خودشان انتخاب کردند. یعنی اگر دختر بودند، دختر و اگر پسر بودند، پسر را انتخاب می کردند. اما در بچه های 6 و 7 ساله انتخاب ها تغییر می کرد. به طرزی عجیبی در این سنین دختران هم مانند پسران شخصیت های پسر را برای نابغه انتخاب می کردند.

آزمایش دوم:

در این قسمت هم بچه های 5 تا 7 سال شرکت داشتند. از آن ها خواسته شد تا از بین یک سری از عکس هایی که شامل زنان و مردان بود، افراد باهوش را انتخاب کنند. این بار هم نتیجه بسیار جالب بود. تنها دختران 5 ساله اقدام به انتخاب عکس زنان می کردند و بقیه ی بچه ها عکس مردان را انتخاب می کردند.

آزمایش سوم:

در این قسمت نیز از بچه های سنین 5 تا 7 سال می خواهند از بین یک سری بازی، بازی مورد علاقه ی خود را انتخاب کنند. به آن ها گفته شده بود که بازی ها در دو دسته ی بازی باهوش ها و بازی مهربان ها قرار دارند. در بچه های 5 ساله هیچ فرقی بین انتخاب دسته ی بازی ها وجود نداشت. یعنی دختران و پسران این سن به صورت مشابه، بازی های مربوط به گروه باهوش ها را انتخاب می کردند. اما در سنین 6 و 7 سال، این توازن به هم می ریخت. پسران در این سنین بیشتر از دختران، به انتخاب بازی های گروه باهوش ها اقدام می کردند.

موفقیت دختران
موفقیت دختران

نتیجه گیری محققان از این آزمایش ها

از نظر محققین، مهم ترین علت بروز این تفاوت ها در این سه آزمایش، نظام آموزشی مبتنی بر کلیشه های جنسیتی می باشد. آن ها می گویند که نظام آموزشی کشور آمریکا طوری طراحی شده است که از لحظه ی ورود کودکان به مهد کودک و مدرسه، پسران را باهوش تر از دختران نشان می دهند. با بالاتر نشان دادن توانایی های پسران، آن ها اعتماد به نفس بالاتری پیدا می کنند. کارشناسان بر این باور هستند که این هوش بالاتر پسران نیست که باعث موفقیت آن ها می شود بلکه احساس باهوش تر بودن آن ها است که نمرات آن ها را بهتر نشان می دهد.

کلیشه های جنسیتی به صورت مستقیم روی موفقیت دختران جهان تاثیر گذار است. ساختار ذهنی و جسمی آن ها هیچ تفاوتی در میزان هوش آن ها نسبت به پسرها ایجاد نمی کند. اگر فرزند دختر دارید در ایجاد اعتماد به نفس و حس برابری استعدادهای او با پسران کوشا باشید. در غیر این صورت باید قید موفقیت دختران خود را بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا