موفقیت

آیا افراد موفق لوک خوش شانس هستند؟

تویویو دانشمند سخت کوش و موفق یا لوک خوش شانس؟

مجله ی موفقیت و سلامت آبی شما دعوت می کند تا با مطالعه ی شرح حال تویویو در پروژه 523 قضاوت کنید که او موفق و سخت کوش بده یا لوک خوش شانس؟

تویویو دانشمندی چینی بود که در سال چهاردهم جنگ ویتنام، مسئول گروه تحقیقی سری در پکن شد. نام این پروژه ی سری 523 بود. خیلی از سربازان ویتنامی در اثر مالاریا جان خود را از دست می دادند. به همین دلیل چین که متحد ویتنام بود، برای تولید داروی ضد انگل مالاریا پروژه ی 523 را شروع کرد. ابتدا این خانم به تحقیق و مطالعه روی متون قدیمی که مربوط به حتی هزاران سال پیش بودند پرداخت. همزمان برای پیدا کردن گیاهانی که شاید روی بیماری موثر باشند به نواحی مختلف سفر کرد. ماه ها طول کشید تا توانست ششصد نمونه گیاه و لیستی شامل دو هزار روش درمانی را تهیه کند. به تدریج این لیست به فهرستی 380 تایی تبدیل شد و یکی یکی مورد آزمایش قرار گرفت.

شانس
شانس

او در خاطراتش می گوید:

«سخت ترین مرحله ی پروژه همین بود، به خصوص که یکی پس از دیگری شکست می خوردند».

صدها تست انجام شد و بالاخره یکی از گیاهان کمی مفید واقع شد. آن هم فقط در بعضی موارد اثر داشت.

دو سال گذشته بود که تویویو تصمیم گرفت از اول شروع کند. دوباره تمام مراحل مطالعه و تحقیق را از سر گرفت تا در یکی از متون که مربوط به 1500 سال پیش بود به نکته ی حرارت برخورد کرد. اگر حرارت در تولید این دارو از حدی بالاتر رود کل فرایند خراب می شود. بدین ترتیب او توانست دارو را تولید کند. اما وقت مرحله ی انسانی آزمایش بود. در حالیکه چین در آن سال ها هیچ مرکزی برای تست داروها نداشت و به دلیل سری بودن پروژه خانم تویویو نمی توانست به کشورهای دیگر مراجعه کند. او تصمیم بزرگی گرفت و دارو را روی خودش تست کرد.

او به همراه دو نفر از هم گروهی هایش خود را به مالاریا آلوده کردند و از دارو استفاده کردند.

نتیجه موفقیت آمیز بود. اما به دلیل محرمانه بودن کار، دولت چین اجازه ی انتشار آن را در کل جهان نداد و یافته های این خانم ده سال بعد و زمانی که سه سال از پایان جنگ ویتنام گذشته بود منتشر شد و جهانیان توانستند از این دارو استفاده کرده و جان شمار زیادی از انسان ها بدین ترتیب نجات یافت. خانم تویویو اولین زن چینی بود که جایزه ی نوبل را دریافت کرد.

شانس
شانس

خب حالا خواهید توانست قضاوت کنید. به نظر شما خانم تویویو خوش شانس بود؟

خانم تویویو اصلا خوش شانس نبود!

خانم تویویو اصلا خوش شانس نبود. این که ماه ها روی متون قدیمی و جمع آوری گیاهان مطالعه و تحقیق می کرد و بعد از دو سال آزمایش نتوانست هیچ نتیجه ای بگیرد نشانه ی شانس نیست، خبر از سخت کوشی او می دهد. این که او برای انجام آزمایش چاره ای جز آلوده کردن خود و همکارانش به این میکروب و آزمایش روی خودشان شد هم حاکی از شانس نیست فقط نشانه ی تعهد او می باشد. ممکن بود این دارو روی آن ها جواب نداده و با خطر مرگ رو به رو شوند. به علاوه عدم انتشار آن تا ده سال بعد نیز هرگز خوش شانس بودن خانم تویویو را تایید نمی کند.

این مطلب را از دست ندهید
خنثی کردن بمب اختلال بیش فعالی در زندگی مشترک و موفقیت در این نوع زندگی

نکات جالب دیگری نیز درباره ی این دانشمند بزرگ وجود دارد. او تحصیلات تکمیلی و تجربه ی تحقیقاتی نداشت. عضو هیچ آکادمی علمی نیز نبود. تا جایی که به «پروفسور هیچی ندار» معروف شد. اما یک خصیصه ی بزرگ داشت به نام سخت کوشی. این ویژگی باعث شد تا روش های زیادی را در طول زمان آزمایش کند و تعهد او باعث شد تا روی خودش دارو را تست کند.

تاثیر شانس روی موفقیت

شانس فاکتور مهمی است. اما شما نیز می دانید که انسان های سخت کوش، نسبت به انسان هایی که در خانه نشسته و روی مبل تکیه داده اند و از بدشانسی می نالند، شانس و فرصت های بهتر و بیشتر برای موفقیت دارند. به هر حال ما روی شانس خود هیچ کنترلی نداریم، چه خوب چه بد. چیزی که برایمان قابل کنترل است، تلاش است. در این صورت است که از شانس خوب یا بد خود می توانیم به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا